Zijn Tesla’s goed voor road trips?

Zijn Tesla's goed voor road trips?

Tesla is niet voor niets de populairste elektrische auto op de markt. Deze voertuigen hebben batterijen met een lange levensduur en de beste technologie. Ze zijn ideaal om in de stad te rijden, maar ook om lange afstanden af te leggen.

Uw Tesla gebruiken voor een road trip is geweldig omdat het beschikt over batterijen met uitzonderlijke runtimes. Bovendien heeft Tesla supercharger-netwerken geïnstalleerd rond hoofdwegen in de VS, Canada, Europa, Australië en China. Deze maken road trips gemakkelijk. U moet enkel uw route een beetje vooruit plannen om er zeker van te zijn dat er laadstations zijn waar u naartoe gaat.

In het verleden was het gebruik van een Tesla voor lange reizen een enorme uitdaging omdat er minder Tesla supercharger stations waren. Dat is de laatste jaren veranderd, waardoor Tesla-reizigers die lange afstanden afleggen hun auto nu gemakkelijker onderweg kunnen opladen.

Wat maakt een Tesla goed voor roadtrips?

Uitmuntend supercharger netwerk

Een van de voordelen van het bezitten van een Tesla EV, in plaats van een andere EV, is dat het een goed verdeeld supercharger netwerk heeft. U kunt uw auto gemakkelijk opladen, zelfs als u ver van huis bent. Zorg er gewoon voor dat u uw auto oplaadt voordat de batterij leeg is wanneer u op reis bent.

Naar schatting telt het Tesla supercharger netwerk momenteel wereldwijd ten minste 1870 stations. Dit omvat meer dan 908 stations in de VS, 98 in Canada, 16 in Mexico, 520 in Europa en 398 in de Aziatische regio. Met zo’n goed verspreid netwerk zou het opladen van uw Tesla EV tijdens een road trip geen probleem mogen zijn.

Naast een goed verbonden supercharger-netwerk hebben Tesla-stations meestal ook verschillende types laders voor verschillende gebruikers. De meeste stations zijn uitgerust met laders van 250 kW of 150 kW. Sommige stedelijke locaties zijn ook uitgerust met 72 kW laders.

  Heeft koud weer invloed op de Tesla batterij?

Bovendien is de toegang tot de oplaadstations erg handig, omdat ze meestal langs drukke snelwegen liggen zodat langeafstandsreizigers ze gemakkelijk kunnen opladen. Andere stations zijn te vinden in winkelcentra, kruidenierswinkels en zelfs bij benzinestations.

Autopilot-functie

Een andere functie die Tesla perfect maakt voor road trips is de autopilot functie. Met deze functie kan de auto semi-autonoom gas geven, remmen, sturen en cruisen binnen zijn rijstrook. Hij kan zelfs automatisch van rijstrook veranderen.

Omdat het automatische pilootsysteem gebruik maakt van camera’s, radar en ultrasone sensoren om de omgeving rond de auto te bekijken en waar te nemen, helpt het de bestuurder om dingen te zien die hij anders misschien niet zou hebben opgemerkt. Dus als u wegdommelt tijdens een lange reis, kan de automatische piloot het in noodgevallen overnemen en voorkomen dat u crasht.

Duurzame batterijen

Een van de dingen die Tesla speciaal maken, zijn de grote en efficiënte batterijpakketten waarmee het wordt geleverd. Deze accupakketten slaan niet alleen meer stroom op, maar zijn ook zeer efficiënt, waardoor een Tesla meer kilometers kan afleggen dan andere elektrische voertuigen op de markt.

Een Tesla is een goede auto voor roadtrips omdat u niet steeds hoeft te stoppen om op te laden. De Tesla Model S heeft bijvoorbeeld een indrukwekkende actieradius van 412 mijl. Zelfs de Tesla Model 3 Standard Range, die de minst indrukwekkende actieradius heeft, kan 263 mijl afleggen voordat hij moet worden opgeladen.

Kosten van reizen

Bovendien zijn de kosten van reizen met een Tesla veel goedkoper dan met een voertuig dat op gas rijdt. Ook al moet u verschillende keren stoppen om uw auto op te laden, afhankelijk van de afstand die u aflegt, de kosten van het opladen zijn nog steeds goedkoper.

  Is Tesla beter dan BMW?

Het is normaal om $7 tot $14 uit te geven voor elke oplaadsessie aan de Tesla supercharger stations. Dit wordt meestal gecrediteerd op uw rekening en is veel goedkoper dan tanken. De enige uitdaging is dat u misschien minstens 40 tot 60 minuten moet wachten om uw auto volledig op te laden voordat u vertrekt.

Go Anywhere Tool

Tesla is uitgerust met de Go Anywhere Tool die het voor Tesla gebruikers gemakkelijk maakt om van de ene locatie naar de andere te reizen. Wanneer u op deze tool klikt, zal het u de snelste en meest geschikte routes voorstellen.

Bovendien zal deze geweldige tool u een route geven met supercharger stations om gemakkelijk op te laden als uw batterij leeg raakt. Het zal ook aanraden opladen op basis van uw rijgewoonten. Dit stelt u in staat om een soepele rit op uw reis te hebben en dienovereenkomstig te plannen.

Wat zijn enkele van de uitdagingen van het rijden met een Tesla voor lange afstanden?

Gebrek aan supercharging netwerken

Ondanks het feit dat Tesla zijn supercharger-netwerk verbetert, zijn sommige gebieden nog steeds niet goed aangesloten, wat een probleem kan zijn als u lange afstanden aflegt. Op deze locaties is het gebruik van een Tesla voor road trips een lastige aangelegenheid omdat u vast kunt komen te zitten wanneer uw batterij leeg is.

Stoppen om op te laden

De grootste uitdaging van het gebruik van een Tesla voor lange road trips is dat u meerdere uren moet besteden aan het opladen van uw auto. Dus, als u naar een verre bestemming reist, kan het zijn dat u meerdere stops moet maken. Merk op dat elke stop ten minste 40 minuten zal duren, wat veel tijd kan toevoegen aan uw reis.

  Gaan Tesla's vaak stuk?

FAQ

Wat is het beste Tesla model voor een roadtrip?

Tesla Model 3 is het beste Tesla model voor een roadtrip. Dit komt omdat deze luxueuze EV snel, veilig en met de autopilot-functie is. U kunt er minstens 263 mijl mee afleggen en u kunt hem tijdens uw reis gemakkelijk opladen bij een van de superchargerstations.

Hoe lang duurt het om een Tesla op te laden tijdens een road trip?

Als u een reisplanner gebruikt, zal de auto u precies laten weten hoe lang het zal duren om uw voertuig volledig op te laden. Meestal duurt dit tussen 40 en 60 minuten. Merk op dat Tesla superchargers zeer snel zijn en sommige zelfs in 30 minuten opladen.

Betaalt u aan een Tesla laadstation?

Neen, u hoeft niets vooraf te betalen aan het Tesla laadstation aangezien uw Tesla account geaccrediteerd zal worden met het bedrag. Het is ook vermeldenswaard dat het opgeladen bedrag verschilt van de ene supercharger tot de andere. Sommige stations bieden zelfs on-peak en off-peak tarieven aan.

Road tripping met uw Tesla

Een Tesla is een goede auto voor road trips, zolang er een goed verspreid supercharger netwerk is langs de route die je van plan bent te gebruiken. Met functies als automatische piloot, waarschuwing bij het verlaten van de rijstrook, adaptieve cruisecontrol en een automatisch remsysteem zult u met plezier in een Tesla rijden tijdens een lange reis.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts