Zijn Volvo’s betrouwbare tweedehands auto’s?

Volvo’s zijn populair om hun veiligheid en duurzaamheid. Maar zijn Volvo occasions betrouwbaar op de lange termijn?

Ondanks het feit dat ze enkele van de mooiste en meest geavanceerde luxe voertuigen ontwerpen, zijn Volvo’s tweedehands auto’s niet erg betrouwbaar. De meest betrouwbare gebruikte Volvo’s zijn die welke drie jaar of minder op de markt zijn. Als uw Volvo meer dan 3 jaar oud is, dan mag u zichzelf niet beschouwen als een betrouwbare Volvo.

Maar afgezien van de leeftijd, hebben sommige Volvo-modellen (oud of nieuw) bewezen betrouwbaarder te zijn dan andere modellen. De Volvo S60/V60 en XC40 hebben bijvoorbeeld minder problemen, zelfs na meer dan 100.000 kilometer. Integendeel, sommige modellen zoals de XC90 blijken al na enkele jaren problemen op te leveren.

Volgens Consumer Reports staat de Volvo XC90 samen met de Cadillac XT4 onderaan de lijst van minst luxueuze auto’s. In tegenstelling tot Cadillac had Volvo de XC90 alleen in de onderste tien van de minst betrouwbare voertuigen. Consumer Reports rangschikte de Volvo S60/V60 ook met een gemiddelde betrouwbaarheidsscore.

Enkele van de meest voorkomende problemen die Volvo XC90 eigenaren kunnen verwachten zijn problemen met de ophanging, aandrijving, stroomvoorziening, en integriteit van de carrosserie. Merk op dat niet alle Volvo XC90’s onbetrouwbaar zijn, omdat dit alleen geldt voor de tweede generatie XC90’s en niet de eerste generatie gemaakt van 2002 tot 2015.

Wat is het meest betrouwbare gebruikte Volvo automodel?

De titel voor het meest betrouwbare gebruikte Volvo-model gaat naar de Volvo XC90. Dit kan als een verrassing komen, maar de eerste generatie XC90 was een uitstekende SUV met minder problemen. De productie startte in 2002 en liep door tot 2015. De tweede generatie XC90 startte in 2015 tot op heden.

  Is er een sportieve Volvo?

Een gebruikte Volvo XC90 SUV is niet alleen betrouwbaar, maar beschikt ook over high-end functies die de zeven inzittenden van de auto veilig en beschermd houden. Afgezien van dat, deze auto biedt ook comfort als hij wordt geleverd met veel luxe functies.

Enkele van de opmerkelijke kenmerken die de Volvo XC90 2012 biedt zijn lederen zetels, interieur luchtfiltering, houten afwerking op het dashboard, lederen stuurwiel, dubbele verlichte make-up spiegels, houten afwerking op de middenconsole, lichtmetalen afwerking op de deuren, airconditioning, en nog veel meer.

De 2012 Volvo XC90 mag dan een oudere auto zijn, hij heeft verschillende geavanceerde functies die het rijden leuk en comfortabel maken. Dankzij functies als cruise control, HID-koplampen, verstelbaar stuurwiel, anti-diefstalsysteem, leeslampjes voor/achter en keyless entry.

Bovendien beschikt deze XC90 van de eerste generatie over een krachtige motor met een 3,2-liter zescilinder-in-lijn motor. Bovendien beschikt hij over een automatische transmissie en kan de motor tot 240 pk en 236 lb-ft aan koppel leveren.

Uitgerust met een AWD-systeem kost de XC90 38.400 dollar. Deze prijs is echter voor het basismodel, de 3.2 XC90. Deze auto is leverbaar in zes verschillende uitvoeringen. De duurste uitvoering, de 3.2 R-Design Platinum, kost 44.300 dollar. Een andere belangrijke eigenschap van deze SUV die we bijna vergeten waren, is de uitstekende laadcapaciteit.

Ondanks het feit dat een gebruikte Volvo XC90 een kwalitatieve en uitzonderlijke tweedehands auto is, is het de moeite waard om hem bij een betrouwbaar persoon of service center te kopen. Als de auto slecht is onderhouden, verwacht dan niet dat hij goed presteert. Maak ook een proefrit en ontdek de geschiedenis van de auto voordat je hem wegdoet.

  Welke Volvo heeft massagestoelen?

Wat is het minst betrouwbare gebruikte Volvo-model?

Het minst betrouwbare gebruikte Volvo model is de XC60 gemaakt in het jaar 2015, en 2019 tot 2020. Dus, als je jezelf wilt redden van problemen, blijf weg van dit gebruikte Volvo-model. Een gebruikte 2015 Volvo XC60 SUV gaat voor ongeveer $20.000 tot $35.000.

De 2015 Volvo XC60 is uitgerust met een inline-4 cilinder turbo 2.0-liter motor. Op de top van dat, het heeft een 8-traps schakelbare automatische transmissie met een gecombineerde MPG van ongeveer 27. Hoewel de motor niet erg krachtig is, kan hij toch maximaal 240 pk leveren.

Bovendien is dit een uitstekende gezinsauto met een capaciteit van vijf zitplaatsen. Bovendien is hij voorzien van een FWD-systeem en heeft hij een fatsoenlijke laadruimte. Zoals verwacht scoort deze auto hoog op het gebied van veiligheid, maar lager op het gebied van betrouwbaarheid. Over het algemeen is het een leuke auto als hij goed wordt onderhouden.

FAQ

Wat is de beste Volvo-motor?

De beste Volvo-motor is de T6-motor van de S60. Dat heeft zelfs de president en CEO van Volvo Cars of North America toegegeven. De T6-motor is soepel, krachtig en levert een uitzonderlijk laag brandstofverbruik. Dat is een van de redenen waarom de Volvo S60 sedan tot de meest betrouwbare auto’s op de weg behoort.

  Welke Volvo SUV is de grootste?

Hebben Volvo’s veel problemen?

Ja en nee. Het hangt ervan af waarmee u Volvo vergelijkt. Als u Volvo vergelijkt met mainstream auto’s zoals Toyota, Mazda en Subaru, zult u merken dat Volvo minder betrouwbaar is. Maar als u Volvo vergelijkt met vergelijkbare luxe auto’s zoals Mercedes, BMW, en Audi, dan zult u ontdekken dat Volvo betrouwbaarder is.

Dus, in vergelijking met andere luxe auto’s, hebben Volvo’s minder problemen per 100 voertuigen. Maar als u ze vergelijkt met een Toyota of Mazda, zult u merken dat Volvo meer problemen registreert dan deze auto’s. Dit komt vooral omdat Volvo meer onderdelen heeft met meer geavanceerde functies die gemakkelijk fout kunnen gaan.

Welke auto is betrouwbaarder – Volvo, Mercedes of BMW?

Als je het hebt over betrouwbaarheid, vallen de meeste van de Europese luxe auto’s onder het gemiddelde. Volvo, Mercedes en BMW zijn geen uitzondering. Toch is Volvo betrouwbaarder dan zowel Mercedes als BMW. Van deze drie is BMW het minst betrouwbare merk.

Samenvatting

Net als elk ander luxe automerk biedt Volvo zowel betrouwbare als onbetrouwbare modellen. Maar in vergelijking met de meest betrouwbare automerken zoals Lexus, Toyota en Mazda, is Volvo enigszins onbetrouwbaar. Daarom is het van cruciaal belang dat u het meest betrouwbare Volvo-model analyseert en koopt, dat u niet veel problemen zal opleveren naarmate het ouder wordt.

En als u kiest voor een gebruikt Volvo-model, zorg er dan voor dat u modellen kiest zoals de XC90 van de eerste generatie, die zich bewezen hebben. Bovendien moet u overwegen om een gebruikt Volvo-model te kopen dat goed is onderhouden om te voorkomen dat u problemen krijgt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts