Zijn Volvo’s moeilijk in te breken?

Veiligheid is een woord dat synoniem is met Volvo’s. Door de jaren heen heeft Volvo die status weten te behouden, met name wat betreft de bescherming van zowel de bestuurder als de weggebruikers. Maar hoe zit het met de bescherming van de auto? Is het moeilijk om in Volvo’s in te breken?

Volvo’s zijn moeilijk in te breken door een ontwerpmechanisme; de deuren zijn sterk en goed gesloten. De meeste mensen, vooral in de jaren 80 en 90, vonden het moeilijk om in een Volvo in te breken. Toch gebruiken mensen dagelijks nieuwe manieren om in te breken in Volvo’s.

Waarom Volvo’s moeilijk zijn om in te breken

Volvo ontwierp voorzieningen om hun auto’s veilig te maken voor bestuurders en weggebruikers, maar ze willen ook dat uw auto veilig is. Daarom hebben ze de deuren sterk en stevig gemaakt, zodat mensen niet gemakkelijk kunnen inbreken. Dit betekent echter niet dat er helemaal niet wordt ingebroken in Volvo’s, alleen dat het aantal inbraken laag is in vergelijking met andere auto’s.

Hoe moeilijk het is om in een Volvo in te breken, hangt van twee dingen af. Ten eerste, of de auto van u is; ten tweede, of de auto niet van u is. Wat betekent dat? Een Volvo-eigenaar die in zijn auto wil inbreken, zou daar zijn tijd voor nemen.

Maar degenen die geen eigenaar zijn, willen in werkelijkheid altijd heel snel naar binnen. Terwijl ze proberen snel binnen te komen, maakt de angst om betrapt te worden het moeilijker voor hen.

Een Volvo is geen auto die je met alles wat je tot je beschikking hebt kunt openen. Er in geraken zonder de sleutel vereist bepaalde vaardigheden, gereedschap en tijd. Als die er niet zijn, kan de eenvoudige klus moeilijk worden.

Dus waarom breken mensen in bij Volvos?

Redenen waarom mensen inbreken in Volvo’s

Het zou redelijk zijn om uw auto stilletjes met een sleutel of keyfob te openen en binnen te gaan. Maar misschien is dat geen optie. Dus, waarom inbreken in een Volvo?
● De eigenaar vergeet de sleutel of keyfob in de auto, vooral bij Volvo-modellen die zonder sleutel of fob op slot gaan.
● De sleutel is afgebroken
● De sleutelhanger is defect, of de stroom is uitgevallen
● Sleutel of keyfob raakt kwijt
● Autodiefstal: dieven die de auto van mensen stelen

  Moet ik een Volvo leasen of kopen?

Hoe komt u uw Volvo binnen zonder sleutel/keyfob

Er zijn verschillende manieren om uw Volvo binnen te komen als u bent buitengesloten. Maar welke methode u moet gebruiken, hangt af van de reden waarom u bent buitengesloten, het model/jaar van uw auto, het gereedschap dat u tot uw beschikking hebt en welke diensten uw verzekering dekt.

Er zijn verschillende benaderingen die u kunt volgen:

Met behulp van een Slim Jim

Een Slim Jim is een kleine metalen strip van koordstaal, ongeveer 2-4 cm breed en 60 cm lang. Deze methode is ideaal voor Volvo-eigenaars die hun sleutels of keyfob in hun auto vergeten zijn. Als dit gebeurt, betekent dit dat uw Volvo een van die modellen is die zonder sleutel of keyfob op slot kunnen.

Om de deur te openen, steekt u dit gereedschap in de kleine ruimte tussen uw raam en het deurkozijn. Probeer de plaats van het slot te vinden, houd de smalle Jim stevig vast en trek hem dan omhoog. Dit zou de deuren moeten openen en u binnenlaten om uw sleutel te halen.

Opblaasbare wig

Dit hulpmiddel bestaat uit een opblaasbaar deel dat samen met een handpomp tussen de deur en de weerstrip van een auto kan worden geschoven. Het gebruikt lucht om een auto te openen. Om het te gebruiken, plaatst u de zak met luchtpomp tussen de deur en de weerstrip. Zet de zak vervolgens met de handpomp uit.

Hierdoor ontstaat een ruimte die groot genoeg is om gereedschap in te steken om de auto te openen. De opblaasbare wig werkt als een schroevendraaier, maar terwijl een schroevendraaier uw auto kan beschadigen, doet de wig dat niet. Een wig van goede kwaliteit is echter vrij duur.

Een kleerhanger

Deze methode is geschikt voor een ouder Volvo-model waarvan de sloten horizontaal zijn geplaatst. Neem een kleerhanger, trek hem recht en draai het uiteinde in de vorm van een haak (L- of J-vorm). Plaats de haak rond het slot, houd de kleerhanger stevig vast en trek hem omhoog. Ga uw auto in en haal de sleutels.

  Volvo vs. Jaguar: Betrouwbaarheid

Ontgrendelen op afstand met deurslot/ontgrendelingsfuncties

Deze methode is voor nieuwere Volvos met de functies auto vergrendelen/ontgrendelen op afstand, zoals het T8-model. Het is handig voor bestuurders die hun sleutel of keyfob in hun auto zijn vergeten. Met deze functie kunt u uw auto vergrendelen, ontgrendelen en vele andere dingen doen. U kunt deze functie gebruiken via de Volvo app, apple watch of het Volvo On Call call center.
Volvo app
Om uw auto te ontgrendelen met behulp van de Volvo app:

  1. Zorg ervoor dat de app up-to-date is met de nodige informatie die al is ingesteld
  2. Log in op de app
  3. Selecteer deuren en ramen
  4. Druk op ontgrendelen (het heeft een hangslot symbool)
  5. Voer uw wachtwoord in
  6. U zou een melding op uw statusbalk moeten krijgen dat uw auto wordt ontgrendeld.
  7. De app zal u vragen om de achterklep van uw auto te openen om de andere deuren te ontgrendelen. U moet de achterklep binnen twee minuten openen, anders wordt de auto opnieuw vergrendeld.

Apple-horloge
Om deze functie te gebruiken, moet u ervoor zorgen dat uw Apple horloge is gesynchroniseerd met uw smartphone en dat de software van uw Apple horloge up-to-date is. Controleer ook of uw pincode al is ingesteld en volg vervolgens hetzelfde proces als de app gebruikt om de auto te ontgrendelen.

Volvo Op Bellen
Het enige wat u hoeft te doen is Volvo On Call bellen op 1-855-399-1576 en hen vragen uw auto te ontgrendelen.
De operator zal u vragen om een viercijferige pincode die u moet hebben ingesteld voordat u werd buitengesloten. Zodra u deze pincode hebt ingevoerd, zal het Volvo callcenter uw auto van het slot halen.

Met behulp van een slotenmaker

Deze methode is ideaal voor mensen die hun sleutels of keyfob in hun Volvo zijn kwijtgeraakt of vergeten. Een slotenmaker heeft al het gereedschap en de vaardigheden om uw auto te openen zonder lakschade te veroorzaken. Hij kan ook een nieuwe sleutel voor u maken (als u de uwe kwijt bent). Maar u moet bewijzen dat u de eigenaar van het voertuig bent door identiteitsdocumenten te tonen.

Andere methoden

Andere manieren zijn het gebruik van een schroevendraaier of het breken van de onderste ruiten om binnen te geraken. Schroevendraaiers die niet voorzichtig worden gebruikt, beschadigen het interieur of de buitenkant van uw auto. Terwijl deze kunnen helpen je in, je zal moeten geld uitgeven om de auto schade achteraf te repareren.

  Wat is het populairste Volvo-model?

Bel Volvo autohulp

Volvo heeft klantenservicecentra. Als uw auto niet beschikt over de functie vergrendelen/ontgrendelen op afstand, kunt u de Volvo-klantenservice bellen voor hulp. Er komt dan iemand om u te helpen. Maar u moet wel een bewijs overleggen dat u eigenaar bent van de auto.

FAQ

Welke Volvo-modellen zijn het moeilijkst om in te breken?

Alle Volvo-deuren zijn sterk gebouwd en zitten stevig vast. Hoe gemakkelijk of moeilijk het is om in te breken, hangt af van de gebruikte methode en de eigenaar. Een dief die overhaast wil inbreken maakt het werk moeilijk. Erger is het als hij niet over de juiste gereedschappen/vaardigheden beschikt.

Dit in tegenstelling tot een eigenaar die alle benodigde papieren heeft om te bewijzen dat hij eigenaar is van de auto. Hij zal zorgvuldig de juiste gereedschappen gebruiken om zijn auto zonder angst te openen. Hij kan een beroep doen op de wegenwacht of zelfs contact opnemen met de Volvo-klantendienst voor hulp.

Kan een dief in mijn Volvo inbreken?

Ja, een dief kan in uw Volvo inbreken. Het is misschien moeilijk, maar niet onmogelijk. Terwijl fabrikanten vooruitgang boeken in de beveiligingstechnologie, zoeken dieven ook naar nieuwe manieren om te stelen. Doe uw deel om uw auto veilig te houden. Installeer een alarmsysteem als u dat nog niet hebt; parkeer uw auto’s zorgvuldig; en bewaar waardevolle spullen in onze auto uit het zicht.

Wat moet ik doen als iemand mijn Volvo steelt?

Meld de diefstal bij uw plaatselijke politiebureau. Zij kunnen de auto traceren met behulp van de tracker die in uw auto is geïnstalleerd. Er zijn ook Volvo-sleutelhangers waarmee u uw auto kunt traceren. Als u die bij u hebt, kunt u de locatie van de auto en andere voertuiginformatie opvragen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts