2022 Mercedes C300 vs Audi A4

De gloednieuwe Mercedes C300 maakt de laatste tijd veel ophef om een groot aantal verschillende redenen. Hij lijkt meer op een afgeslankte versie van het luxejacht uit de S-Klasse dan op een luxueuze Mercedes sedan op instapniveau. De 2022 C-Klasse biedt veel en het is ongelooflijk moeilijk voor de Audi A4 en de BMW 3-Serie om dat te evenaren.

De huidige generatie van de Audi A4 is al een tijdje uit, want het eerste model kwam uit in 2016 en werd twee jaar geleden gefacelift. Dat betekent dat we over een paar jaar waarschijnlijk een gloednieuwe A4 gaan zien, maar kan de A4 zich vooralsnog staande houden tegen de nieuwe C-Klasse?

Om eerlijk te zijn, nee, dat kan hij zeker niet. Ook al voelt de A4 nog relatief nieuw en passend bij een premium merk, de nieuwe C-Klasse voelt in vrijwel alle opzichten gewoon beter en nieuwer. De A4 is iets praktischer en goedkoper in aanschaf, maar de C-Klasse is in bijna al het andere beter.

Als u de middelen hebt om te upgraden naar de gloednieuwe C-Klasse, zou u dat zeker moeten doen. Als je echter graag onder de radar vliegt met een paar extra dollars in je zak, dan is de A4 de auto voor jou.

2022 Mercedes C300 – De beste luxe compacte sedan op de planeet

De 2022 Mercedes C300 begint bij $42.000 met een 2.0L 4-cilinder motor die 255pk levert. Deze 2.0L motor wordt ook opgevoerd door de Mercedes-merk EQ Boost mild hybrid technologie die tijdelijk kan verhogen dat vermogen voor ongeveer een extra 20pk.

Alle C300-modellen worden geleverd met een soepele en verfijnde 9-versnellingsbak die naadloos schakelt zonder dat je het merkt. De hele aandrijflijn is soepel en zou de tand des tijds moeten doorstaan als je bereid bent om al het onderhoud op tijd te doen.

  Wat is de goedkoopste Mercedes auto?

Het exterieurdesign van de C300 is een stuk opvallender dan dat van de A4 en oogt premium en begeerlijker. Qua interieur lijkt de C300 twee generaties nieuwer dan de A4, maar sommige materiaalkeuzes zijn zelfs beter in de A4. De C300 is technologisch geavanceerder, maar biedt ook een zachter rijgedrag.

De waarheid is dat de C300 beter is in bijna alles behalve praktisch nut en prijs. Tot Audi met een gloednieuwe generatie van de A4 komt, is de C300 inderdaad de superieure keuze voor de meeste mensen.

2022 Audi A4 – Voelt zijn leeftijd een beetje

De 2022 Audi A4 is inderdaad een premium compacte sedan en bijna niemand kan beweren dat de A4 geen goede auto is. Maar de A4 voelt gewoon veel te gedateerd aan in vergelijking met de nieuwe C300, die de grenzen van het interieurdesign duidelijk heeft verlegd ten opzichte van het segment.

Daar staat tegenover dat de A4 begint bij 39.100 dollar en standaard wordt geleverd met Audi’s iconische Quattro AWD-systeem en een 2.0L 4-cilinder met 201 pk. Ter verduidelijking: een C300 met 4MATIC kost om te beginnen $5.000 meer, maar toch zullen de meeste mensen waarschijnlijk voor de C300 kiezen, niet minder dan dat.

De A4 kreeg niet al te lang geleden een kleine opfrisbeurt, maar het enige wat ze deden was de A4 een set gloednieuwe koplampen en achterlichten geven en een groter infotainment scherm in het interieur. Toegegeven, dit is iets wat Mercedes waarschijnlijk ook gaat doen over een paar jaar, maar voor nu, het ontwerp van de A4 is zeker een beetje aan het opschieten.

  Mercedes Benz S-Klasse Betrouwbaarheid

Op de weg voelt de A4 premium, comfortabel en goed geïsoleerd aan, maar de C300 is beter. De Audi biedt een geavanceerd infotainmentscherm, maar dat van de C300 is beter. Het enige gebied waar de A4 de C300 met gemak verslaat is praktische bruikbaarheid, want de A4 biedt meer binnenruimte en meer laadruimte.

Conclusie – De Mercedes C300 is de betere optie, maar de A4 is de voordeligste optie

Zoals in dit artikel al is gezegd, voelt de C300 echt twee generaties nieuwer aan dan de A4, maar hij kost ook $5.000 meer met een AWD-systeem. Gezien het feit dat de C300 zo nieuw is, zullen de meeste dealers voorlopig geen significante kortingen geven.

Daarentegen zullen Audi-dealers waarschijnlijk meer significante kortingen geven omdat de A4 zo oud is. Dit betekent dat je een goed uitgeruste A4 met AWD voor dezelfde prijs kunt kopen als een instap-C300 met RWD.

In dit geval is de A4 de betere keuze, maar als je bereid bent om echt Audi of Mercedes geld uit te geven, verslaat de C300 de A4 in bijna elke categorie behalve praktisch. De C300 is dan ook de nieuwe benchmark voor luxe compacte sedans, terwijl de A4 veel biedt voor het geld, vooral als je er een met korting krijgt.

FAQ Sectie

Is de Audi A4 zuiniger dan de 2022 Mercedes C300?

De nieuwe C300 is goed voor 23 MPG in de stad en 33 MPG op de snelweg, terwijl de A4 goed is voor 26 MPG in de stad en 34 MPG op de snelweg. Hoewel de Audi op papier een beetje efficiënter lijkt, zouden ze in werkelijkheid allebei ongeveer hetzelfde moeten presteren.

  2022 Audi Q5 vs Volvo XC60

Het ligt meer aan uw rijgedrag en hoe behoudend u met het gaspedaal omgaat, want ze zijn allebei even zuinig.

Is de Audi A4 veiliger dan de 2022 Mercedes C300?

Zowel de A4 als de C300 zijn even veilig want ze hebben allebei een superieure 5-sterren veiligheidsscore. De C300 biedt echter meer geavanceerde softwarematige veiligheidsvoorzieningen, maar die kosten in vergelijking ook meer geld.

In werkelijkheid zouden beide u in de meeste situaties veilig moeten houden, maar zorg ervoor dat u uw omgeving te allen tijde in de gaten houdt, ongeacht hoe veilig uw auto is.

Is de Audi A4 een betere gezinswagen dan de 2022 Mercedes C300?

De Audi A4 is potentieel een betere gezinsauto dan de 2022 C300 omdat hij minder geld kost, niet zo opzichtig is en wat praktischer is. De A4 scoort punten voor zowel een grotere kofferruimte als ruimere achterzetels, maar de C300 is comfortabeler en beter geïsoleerd.

Al met al zijn ze allebei even gezinsvriendelijk, wat betekent dat je geen fout maakt door voor een van beide te kiezen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts