Beste manier om lederen zetels van Mercedes te reinigen

Mercedes wordt niet voor niets beschouwd als de beste luxe auto op de markt. Het zijn de kenmerken waarmee hij wordt geleverd die hem boven de meeste van zijn concurrenten plaatsen. Een van die kenmerken zijn de eersteklas lederen zetels. Maar wat is de beste manier om lederen zetels van Mercedes te reinigen?

De beste manier om lederen zetels van Mercedes-Benz te reinigen is met een zachte borstel om vuil te verwijderen, het “two-bucket”-reinigingssysteem toe te passen, de zetels te drogen en de klus te beëindigen met een lederbeschermingscrème. Als u deze methode volgt om uw lederen zetels van Mercedes te reinigen, zullen ze gedurende een lange periode meegaan.

Hier volgt een volledige procedure voor de beste manier om lederen zetels van Mercedes-Benz te reinigen

 • Begin met het verwijderen van overtollig vuil dat zich in de zetels kan verbergen met een zachte borstel of een stofzuiger.
 • Pas vervolgens het “twee-emmer” reinigingssysteem toe om de stoelen te wassen. Dompel eerst een zachte doek onder in een emmer met warm zeepwater, wring hem vervolgens uit en reinig de lederen zittingen voorzichtig. Dompel daarna een andere zachte doek onder in een emmer met warm, zuiver water, wring deze uit en wrijf de zeepresten die op het leder zijn achtergebleven uit.
 • Ga met een andere droge doek over het leder en verwijder overtollig vocht om de reinigingsprocedure te voltooien.
 • Maak het werk af door een lederbeschermingscrème aan te brengen. Deze crème is van vitaal belang omdat hij het pigment beschermt en uw leder er als nieuw laat uitzien. Als u de beste resultaten wilt, kunt u het beste altijd Mercedes-Benz onderhoudsproducten gebruiken. Zo kunt u bijvoorbeeld Mercedes-Benz Leather Care gebruiken. Dit is een kwaliteitsproduct dat de oorspronkelijke soepelheid en schoonheid van het leder herstelt en tegelijkertijd het leder voedt en beschermt tegen gevaarlijke UV-stralen.
 • Aangezien UV-stralen verkleuring van de lederen zetels kunnen veroorzaken, dient u gebruik te maken van zetelhoezen of een zonnescherm voor de voorruit. Dit verlengt ook de levensduur van uw lederen Mercedes stoelen.
  Zijn Mercedessen goede auto's?

Hoe houd ik mijn lederen Mercedes-stoelen in topconditie?

Behalve door uw lederen zetels op de juiste manier te reinigen, kunt u hun levensduur ook verlengen door uw zetels te onderhouden en goede gewoonten te ontwikkelen. Enkele dingen die u moet doen om uw lederen zetels in topconditie te houden zijn

 • Gebruik nooit schoonmaakborstels met harde haren of gereedschappen die krassen kunnen maken op uw lederen zetels
 • Ten tweede, eet of drink niet in uw auto, want morsen kan blijvende vlekken op uw leder veroorzaken, wat kan leiden tot lelijke taferelen in het interieur van uw auto.
 • Voorkom dat u scherpe voorwerpen in uw Benz krijgt, zoals autostoeltjes en pennen. Deze kunnen gemakkelijk door uw lederen stoelen scheuren.
 • Voor een snelle en vlotte reiniging moet u de spleten van uw stoelen stofzuigen om vuil, stof en puin te verwijderen.
 • Gebruik tijdens het schoonmaken altijd een borstel met zachte haren om scheuren in de bekleding te voorkomen. Gebruik bovendien een pH-neutrale reinigingsoplossing voor het beste resultaat.
 • Na het reinigen van de lederen zetels moet u ze steeds conditioneren om ze te beschermen tegen vlekken. Hierdoor zullen uw lederen zetels niet degraderen en zal vuil niet blijven kleven op goed geconditioneerde lederen zetels.
 • Om een snelle aantasting van de lederen bekleding van uw auto te voorkomen, moet u parkeren in de zon vermijden. De zon of UV-stralen beschadigen en vervagen het leder veel sneller dan iets anders. Parkeer uw auto indien mogelijk altijd onder een boom of in een garage.
  De goedkoopste manier om een Mercedes sleutel te vervangen

Welke producten moet ik vermijden bij het reinigen van lederen zetels van Mercedes?

Na het bekijken van de procedure en de producten die u moet gebruiken voor het goed reinigen van uw lederen Mercedes stoelen, is het ook van cruciaal belang om te weten van welke producten u weg moet blijven. Deze producten zullen niet alleen uw lederen zetels bederven, maar ze kunnen u ook dwingen om nieuwe zetels aan te schaffen. Deze producten zijn onder andere:

 • Donkere doeken
 • Scherpe voorwerpen die het leder kunnen prikken of zelfs beschadigen
 • Meubelwas
 • Detergenten
 • Huishoudelijke schoonmaakmiddelen
  Gebruik nooit een van de bovenstaande producten voor het reinigen van lederen stoelen.

FAQ

Hoe reinig ik de zetels van Mercedes Artico kunstleder?

In tegenstelling tot traditioneel leder is Artico-leder enigszins taai en bestand tegen vlekken. Daarom moet het niet vaak worden gereinigd. De procedure voor het reinigen van Artico leder is echter nog steeds dezelfde als bij traditioneel leder. Hier zijn de te volgen stappen:

 • Gebruik een microvezeldoek en een kleine hoeveelheid water om licht vuil en gemorste vloeistoffen te verwijderen.
 • Als de vlek echter hard is, gebruikt u een goedgekeurd reinigingsmiddel voor Mercedes-Benz autobekleding om de vlek te verwijderen.
 • Gebruik vervolgens een droge, schone doek om het vuil te verwijderen.
 • Laat tot slot het gereinigde leder drogen door de ramen wijd open te zetten.
 • U kunt het leder nu verzorgen en beschermen.
  Kan Mercedes op gewone benzine rijden?

Waarom is het belangrijk om een natuurlijke en niet-giftige lederreiniger te gebruiken?

Dat komt omdat leder poreus is. Daarom heeft het de neiging om elk soort reiniger dat u gebruikt te absorberen. Het gebruik van een giftige reiniger is dus niet alleen gevaarlijk voor de autostoelen, maar ook voor de mensen die de auto gebruiken. Gebruik altijd door Mercedes aanbevolen lederreinigers voor de beste resultaten voor het leder van uw Benz.

Kan ik Mr. Clean Magic Eraser gebruiken om mijn lederen zetels van Mercedes te reinigen?

Ja, dat kan. Dit reinigingsmiddel moet echter worden gereserveerd voor extreem vuile lederen stoelen. Mr. Clean Magic Eraser is veilig en zeer effectief voor het reinigen van vuil leer. De procedure is echter het minst omslachtig vergeleken met de traditionele leerreinigingsprocedure.

Conclusie

De beste en eenvoudigste manier om lederen Mercedes zetels te reinigen is door gebruik te maken van een zachte borstel om vuil en afval te verwijderen, het “two-bucket” reinigingssysteem toe te passen om de zetels te wassen, een droge doek te gebruiken om overtollig vocht te verwijderen, en leder beschermingscrème aan te brengen. Als u deze eenvoudige procedure volgt, zullen de stoelen van uw Benz altijd in onberispelijke staat verkeren.

U moet uw lederen zetels echter ook onderhouden, zodat ze lange tijd in schitterende staat blijven. Stofzuig vuil in kieren, vermijd drinken of eten in de auto, parkeer de auto op een schaduwrijke plek, verzorg de stoelen en voorkom dat u scherpe voorwerpen in de auto krijgt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts