Ford Edge betrouwbaarheid

Ford is vrij populair om zijn goedkope en praktische SUV’s. De Edge is de zoveelste SUV van Ford, en het is een middelgrote SUV voor 5 personen met een geweldig interieur en infotainmentsysteem. De Edge is sinds 2006 op de markt, en hij is in zijn 2e generatie.

Overzicht

De Edge is verkrijgbaar in 5 verschillende uitrustingsniveaus, en hij heeft 3 soorten motoren. De standaarduitvoering wordt geleverd met een 2,0 liter turbomotor en het ST-model met een 2,7 liter V6 Ecoboost-motor. Er is ook een optie voor een 4WD systeem, dat gebruikt kan worden voor maximale tractie op ruige ondergronden.

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid is een belangrijk aandachtspunt voor mensen voordat ze een auto kopen, want een betrouwbare auto is altijd consistent in zijn prestaties en veroorzaakt niet veel problemen. Ford is niet het meest betrouwbare merk, maar het maakt goede auto’s. De Edge heeft een acceptabele betrouwbaarheidsbeoordeling van 3,5 van de 5,0 door RepairPal. De auto staat op de 11e plaats in zijn categorie.

Veiligheid

Veiligheid is altijd een topprioriteit geweest bij Ford. De Edge heeft een sterke carrosserie, die botsingen kan doorstaan. Hij heeft een veiligheidsscore van 5 op 5 van de NHTSA voor zijn goede prestaties in crashtests. IIHS heeft de auto ook goede resultaten toegekend. Verder beschikt de auto over andere veiligheidsvoorzieningen zoals airbags, ABS, tractiecontrole, lane-keeping assist, en meer.

Afschrijvingspercentage

Fords staan er om bekend dat ze hun prijs ook na vele jaren vasthouden vanwege hun betrouwbaarheid en duurzaamheid. Ook de Edge houdt zijn prijs goed vast en is bijna 51% afgeschreven na 5 jaar in bezit te zijn geweest. Dit is vrij goed voor auto’s zelfs na 5 jaar.

Onderhoud en herstelling

Fords staan niet bekend als onderhoudsvriendelijk, en ze kosten dan ook veel meer dan hun concurrenten. De Edge heeft iets hogere jaarlijkse onderhoudskosten van $611. Dit komt vooral omdat de onderdelen duur zijn bij Ford. De kwaliteit van de auto is echter nog steeds goed en de kans op grote reparaties is kleiner dan gemiddeld.

  Ford Bronco betrouwbaarheid

FAQ

Is de Edge een voorwielaangedreven, achterwielaangedreven of vierwielaangedreven auto?

De Ford Edge is een auto met vierwielaandrijving.

Hoeveel zitplaatsen zijn er in de Edge?

De Ford Edge is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA Classificatie voor deze auto is: Kleine SUV 4WD

Wat zijn de pk’s in een Ford Edge en heeft deze een turbo?

De Ford Edge heeft 250 pk en 275 lb-ft koppel. De motor is een Intercooled Turbo Premium Unleaded I-4 met een cilinderinhoud van 2.0 L Het brandstofsysteem is: Benzine Direct Injectie.

Hoe groot is de kofferruimte van de Ford Edge?

74.8 Cubic Feet ( 2,118 m3 )

Welk type wielen heeft hij?

Ford Edge heeft 18 X 8 inch Aluminium Voorwielen en 18 X 8 inch Aluminium Achterwielen.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Edge?

  • Defecte Airbags.
  • Defecte rembekrachtiger.
  • Klikkend geluid bij de wielen.
  • Verlichte deur Ajar Light.
  • Defecte brandstoftank.
  • Airconditioning (A/C) oververhit.
  • Defecte voorruitdichting.
  • Defecte transmissie.

Is een Ford Edge een goede SUV?

Pluspunten Comfortabele rijeigenschappen, ruime cabine, royale standaard technische voorzieningen. Minpunten Oud interieurdesign en plasticachtige materialen zorgen ervoor dat de Edge niet zo modern of fris aanvoelt als sommige van zijn belangrijkste concurrenten. Verdict De Edge is een ruime SUV met wenselijke voorzieningen die hem in het spel houdt. Andere twee-rij SUV’s bieden echter meer verfijnde interieurs.

Heeft de Ford Edge motorproblemen?

Sommige modellen met een hogere kilometerstand kunnen dezelfde transmissie- of motorproblemen krijgen als elke andere auto. De Edge zou meer dan 150.000 mijl mee moeten gaan zonder grote mechanische problemen die u zouden kunnen laten stranden.

Welk jaar is de Ford Edge het meest betrouwbaar?

De 2014 versie is een modeljaar dat het meest verkocht wordt. Zowel kopers als critici zijn het erover eens dat de 2014 Ford Edge een goed afgeronde SUV is. Hij heeft minder problemen dan andere modellen. JD Power kende hem 83/100 punten toe in hun uitgebreide evaluatie.

  Chevrolet Trax betrouwbaarheid

Heeft Ford Edge elektrische problemen?

Terugkerende elektrische problemen zijn een groot probleem bij de Edge. Het meest voorkomende elektrische defect aan de Edge, dat optreedt na 67.000 mijl, kost 300 dollar om te repareren. Uit klachten van klanten op carcomplaints.com blijkt dat zowel de top- als de op één na slechtste storingen van de Ford Edge in de categorie elektrisch vallen.

Heeft de Ford Edge problemen met de transmissie?

Hoewel er niet veel klachten zijn over de transmissie van de Ford Edge, zijn ze meestal ernstiger voor de eigenaars. In totaal hebben 20 Ford Edge-eigenaren bij 2008-modellen transmissiestoringen gehad bij een gemiddelde kilometerstand van rond de 80.000 mijl.

Waar is de Ford Edge mee te vergelijken?

De 2018 Nissan Murano is de directe concurrent van de Edge. Hij valt op tussen een veld van crossovers. De 3,5-liter V6-motor van de Murano levert 260 pk en 240 lbft koppel naar de voorwielen. Alle vier de wielen zijn beschikbaar met vierwielaandrijving.

Zijn er problemen met de 2020 Ford Edge?

De 2020 Edge heeft transmissieproblemen die niemand zal toegeven. Het grootste probleem is tussen 0-35mph. Het aarzelt tussen versnellingen, schokken en stotteren. Het is vooral gevoelig voor langzame, wijde bochten.

Is de Ford Edge goed in de sneeuw?

De Ford Edge is een kleine SUV die goed uit de voeten kan in de sneeuw en in de winter. All-wheel drive (AWD) is beschikbaar, wat het rijden op sneeuw en ijs mogelijk maakt. De auto beschikt ook over meerdere veiligheidsvoorzieningen, zoals ABS, stabiliteitscontrole en andere functies die het risico van rijden in de winter verminderen.

Komt er een Ford Edge 2022?

Ja, de Edge zal ook in de toekomst blijven bestaan. Alleen al in 2017 werden er meer dan 1 miljoen exemplaren van de Edge verkocht. Dat betekent dat de Edge waarschijnlijk nog jaren populair zal blijven. En dat is inclusief 2022.

Wat is beter edge of explorer?

De Explorer is langer met drie zitrijen. De Edge heeft twee achterpassagiers meer ruimte, maar de Explorer kan er drie kwijt. De 2022 Ford Edge is een leuke auto om te rijden, met een kleinere voetafdruk die het een aantrekkelijke keuze maakt voor degenen die de derde rij niet nodig hebben.

  Audi RS3 betrouwbaarheid

Welke is groter Kia Sorento of Ford Edge?

De 2020 Ford Edge is bijna identiek in lengte aan de 2020 Kia Sorento, die 189 inch meet aan de Edge’s 188,8 inch. De Ford is langer en breder dan de Kia, met respectievelijk 68,3″ en 74,9″. De reden hiervoor is dat de Sorento zeven zitplaatsen heeft en de Edge vijf.

Welke is groter Ford Edge of Toyota Highlander?

De Ford Edge meet ongeveer dezelfde breedte als een Toyota Highlander. De Edge is iets kleiner dan de Toyota Highlander waardoor u wellicht makkelijker kunt parkeren. Qua draaicirkel is de Edge iets langer dan de Toyota Highlander, wat het iets moeilijker maakt om in krappe ruimtes te manoeuvreren.

Is het een snelle auto?

De pk’s worden geschat op 335. Dat is voldoende om de SUV in 5,7 seconden van 0 naar 100 km/u te brengen.

Wordt het beschouwd als een midsize SUV?

De midsize SUV’s 2022 Ford Explorer & 2022 Ford Edge hebben een verscheidenheid aan motoren. Echter, de Explorer heeft drie rijen in vergelijking met Edge’s 2.

Hoe lang gaat een Ford Edge mee?

De Ford Edge kan meer dan 200.000 mijl meegaan als hij goed wordt onderhouden. Hoewel de auto enkele kleine gebreken vertoont, is de techniek sterk genoeg voor een behoorlijke duurzaamheid. De Edge kan meer dan 15 jaar meegaan als hij goed wordt onderhouden en gerepareerd.

Heeft hij Android Auto?

Een enorm 12,0-inch touchscreen is een nieuwe standaardvoorziening op de 2021 Ford Edge. Dit scherm is voorzien van Ford’s nieuwste Sync 4 infotainmentsysteem en draadloze Apple CarPlay/Android Auto mogelijkheden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts