Hyundai i30 vs Toyota Corolla – Wat is beter?

Is de Hyundai i30 een goede auto?

Wie een degelijke gezinshatchback wil kopen die zowel aan al zijn praktische wensen voldoet als comfortabel, veilig en modern aanvoelt, moet zijn aandacht richten op de Hyundai i30 en de Toyota Corolla. Deze twee hatchbacks verkopen de laatste jaren als een gek omdat ze alle voordelen die je van een hatchback mag verwachten combineren met betrouwbaarheid op topniveau.

Hyundai en Toyota behoren immers tot de meest betrouwbare autofabrikanten van dit moment, wat hun aantrekkingskracht aanzienlijk vergroot. De Hyundai i30 werd voor het eerst onthuld in 2007 en heeft sindsdien drie verschillende generaties voortgebracht, waarvan de laatste werd geïntroduceerd in 20202. Aan de andere kant is de Toyota Corolla veel ouder, want hij werd voor het eerst onthuld in 1966.

Dat maakt de Corolla tot de langstlopende doorlopende hatchback in productie, want Toyota kwam een paar jaar geleden met de 12e generatie van de Corolla, wat betekent dat de 13e generatie voor de deur staat. De Corolla staat ook bovenaan de lijst van “best verkochte auto’s aller tijden”, wat zeker niet zonder verdiensten is.

Dus in deze vergelijking zetten we deze twee wereldberoemde hatchbacks tegenover elkaar om te zien welke de beste is en waarom u voor de een boven de ander moet gaan. Dus, Hyundai i30 vs Toyota Corolla – Wat is beter?

Hyundai i30

Qua prijs lijkt de i30 de duurdere auto in deze vergelijking, deels omdat het ook een auto zonder motor is. Op het gebied van motoren is de i30 echter niet de beste, omdat een specifiek hybride model en een specifiek dieselmodel ontbreken. Hoe dan ook, hij wordt geleverd met twee benzinemotoren, de eerste meet 1.0L in cilinderinhoud en biedt 120pk, terwijl de grotere 1.6L motor 160pk levert.

  Is de Hyundai Accent een goede auto?

We moeten ook vermelden dat de i30 verkrijgbaar is met het “N” sportpakket, dat het vermogen verhoogt tot 270pk uit een 2.0L 4-cilinder turbomotor. Alle i30-modellen worden geleverd met FWD en een handgeschakelde versnellingsbak, terwijl een automatische versnellingsbak als optie leverbaar is. Qua design ziet de i30 eruit als een welverdiende upgrade ten opzichte van de vorige generatie, zowel van binnen als van buiten.

Een groter infotainment scherm, vloeiendere lijnen en betere materialen zijn nu allemaal te vinden in de nieuwe i30. De rijervaring is vrij gewoon, behalve in de i30 N, die veel serieuzer en dynamischer aanvoelt. De betrouwbaarheid is uitstekend, zoals vaak het geval is bij moderne Hyundai-modellen.

De praktische bruikbaarheid is wat u van dit segment mag verwachten, wat betekent dat de i30 zowel een goede gezinsauto als een goede prestatieauto is in zijn “N-Sport”-uitvoering.

Toyota Corolla

Als u kiest voor de Toyota Corolla in plaats van de i30, kunt u wat geld besparen dat later kan worden besteed aan opties die de Corolla een stuk chiquer maken. Qua motor krijgt de Corolla een enkele 1.2L 4-cilinder turbomotor met 115pk en zelfs twee hybride motoren. De eerste is de 1.8L 4-cilinder met een elektromotor voor een gecombineerd vermogen van 122pk.

De tweede is de 2.0L 4-cilinder hybride die 180pk levert en het populairste Corolla-model op de markt is. Qua design ziet de nieuwe Corolla er veel beter uit dan de vorige generaties, want hij ziet er nu authentiek, doelgericht en opwindend uit. Het interieur van de Corolla is ook een stuk luxer dan het ooit was, waardoor hij op gelijke hoogte komt met de i30.

  Veel voorkomende problemen met de Hyundai Santa Fe

De betrouwbaarheid is zelfs beter dan bij de i30, wat een verrassing is aangezien de i30 een van de meest betrouwbare auto’s in zijn segment is. De rijervaring is prettig, maar niets bijzonders en de Corolla krijgt geen speciale prestatieversie. FWD en een handgeschakelde versnellingsbak zijn standaard, terwijl een automaat een optie is.

De praktische bruikbaarheid is ook erg goed, want de Corolla biedt probleemloos plaats aan vier volwassenen. Het uitrustingsniveau is erg goed en de Corolla wordt standaard geleverd met heel wat uitrusting.

Verdict – De Toyota Corolla is beter

De Hyundai i30 en de Toyota Corolla behoren tot de beste hatchbacks die je tegenwoordig kunt kopen en zijn dus allebei geweldig. De Corolla wint het hier echter om een paar duidelijke redenen. Ten eerste is de Corolla leverbaar met uiterst betrouwbare, efficiënte en geavanceerde hybride aandrijflijnen, die bij de i30 nog steeds niet beschikbaar zijn.

De Corolla ziet er zowel van binnen als van buiten veel interessanter uit en de materiaalkeuze is vergelijkbaar. De Corolla is iets betrouwbaarder en beter uitgerust. Toch is de i30 de betere gezinsauto dankzij veel meer ruimte achterin en het feit dat de i30 niet zo claustrofobisch aanvoelt als de Corolla.

De i30 heeft ook een grotere kofferbak, maar waar het tij nog eens keert is in de rij-afdeling, want de Toyota Corolla voelt gewoon leuker, jeugdiger en ronduit prettiger om in te rijden.

  Hyundai Santa Betrouwbaarheid

FAQ

Is de Hyundai i30 zuiniger dan de Toyota Corolla?

Als het op efficiëntie aankomt, zijn beide auto’s geweldig. De Hyundai i30 kan tot 45MPG rijden, wat zeker een goed getal is voor een gezinsauto met benzinemotor. De Toyota Corolla is echter leverbaar met twee hybride aandrijflijnen, die beide tussen de 50 en zelfs 65 MPG kunnen opleveren en daarmee een stuk zuiniger zijn.

Hoe dan ook, deze voordelen zijn niet zo merkbaar op de snelweg, waar de Corolla ongeveer 10 MPG minder verbruikt, terwijl de i30 vrijwel hetzelfde verbruik heeft.

Is de Hyundai i30 veiliger dan de Toyota Corolla?

Op het gebied van veiligheid zijn deze twee auto’s vrijwel identiek met hun 5-sterren score. Dit betekent dat veiligheid voor geen van beide een probleem zou moeten zijn. We moeten wel vermelden dat de Corolla iets beter lijkt te zijn uitgerust dan de fabriek, wat een voordeel is omdat hij om te beginnen minder kost.

Is de Hyundai i30 N beter dan de Toyota Corolla?

Hoewel de Toyota Corolla de “gewone” autotest wint, is de i30 N een heel ander beest. De i30 N is sneller, wendbaarder, leuker om te rijden, spannender, krachtiger en veel begeerlijker dan de Toyota Corolla. Zeker, hij kost ook veel meer geld, maar met de i30 N krijg je waar je voor betaalt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts