Veel voorkomende problemen met de Hyundai Santa Fe

Hyundai Santa Fe

De Hyundai Santa Fe is een Zuid-Koreaanse middelgrote SUV die voor het eerst werd geïntroduceerd in het jaar 2000. Gezien het feit dat in het afgelopen decennium de populariteit van SUV’s sterk is toegenomen, werd de Santa Fe ook een van de belangrijkste modellen in de hele line-up van Hyundai. Daarom zie je in de recente modellen een enorme kwaliteitsverbetering ten opzichte van de eerste twee generaties.

Als het gaat om betrouwbaarheid, slaagt de nieuwe Santa Fe erin een van de meest betrouwbare auto’s in het segment te zijn. Met een stellaire betrouwbaarheidsbeoordeling van 5 sterren slaagt Hyundai erin om van de Santa Fe een ongelooflijk populaire auto op de huidige markt te maken. Maar zelfs auto’s met 5 sterren zijn gevoelig voor problemen, en wij zullen de meest voorkomende problemen met de Hyundai Santa Fe met u delen.

Om te beginnen is het bekend dat de motor van de Santa Fe veel olie verbruikt en soms afslaat en rare geluiden maakt. De remmen zijn ook bekend om problemen te veroorzaken op zowel nieuwere als oudere Santa Fe modellen. De nieuwste modellen hebben vaak ook bepaalde elektrische problemen. Problemen met de uitrusting komen vaak voor bij alle nieuwe Hyundai-modellen, inclusief de Santa Fe.

Al met al is de Santa Fe een echt betrouwbare SUV, zeker in vergelijking met veel duurdere en complexere SUV’s in dit segment. Dat is de reden waarom Hyundai er een ton van weet te verkopen en waarom de nieuwste generatie Santa Fe een van ’s werelds toonaangevende SUV’s is als het gaat om absolute verkoopcijfers.

  Veel voorkomende problemen met Hyundai Azera

Hyundai Santa Fe – Motorproblemen

Volgens de meeste online enquêtes en grafieken zijn de problemen met de Santa Fe waarover het meest wordt geklaagd, allemaal gerelateerd aan de motor. Dit lijkt op het eerste gezicht zorgwekkend, want de motor is het kloppend hart van elke auto, maar het lijkt erop dat deze problemen meestal te wijten zijn aan slecht onderhoud en gemakkelijk kunnen worden opgelost. Het afslaan van de motor tijdens het rijden is een veel voorkomende klacht, evenals overmatig olieverbruik.

De krukas van de motor lijkt op een vreemde manier te zijn ontworpen, waardoor de lagers overmatig kunnen slijten. De drijfstangen in de motor staan erom bekend voortijdig te verslijten en zijn de reden waarom de Santa Fe motor last heeft van kloppende geluiden. Het beste wat u kunt doen, is uw Santa Fe naar de dealer brengen als u een van deze geluiden voelt.

Hyundai Santa Fe – remproblemen

Hyundai Santa Fe modellen geproduceerd tussen 2015 en 2020 lijken last te hebben van remgerelateerde problemen, waarbij het modeljaar 2017 het ergste is van allemaal. Het lijkt erop dat het meest voorkomende rem-gerelateerde probleem te wijten is aan een defecte ABS (Anti-Lock Brake system) module die de neiging heeft om het vermogen af te snijden en kan leiden tot wielblokkering tijdens het remmen.

Niet alleen dat, maar sommige eigenaren meldden zelfs dat dit ABS-probleem leidde tot een brand die in sommige gevallen zelfs de auto total loss maakte. Hyundai heeft de Santa Fe teruggeroepen vanwege dit probleem, wat betekent dat een oplossing gratis zou moeten zijn, dus zorg ervoor dat u controleert of de auto die u bekijkt dit probleem heeft opgelost.

  Hyundai Veloster betrouwbaarheid

Hyundai Santa Fe – Elektrische problemen

Moderne Hyundai modellen zijn geen vreemden voor diverse elektrische problemen en het is hetzelfde verhaal met de Santa Fe. Sommigen meldden problemen met de dynamo/batterijsysteem van de auto, anderen meldden problemen met diverse elektrische accessoires in de auto, zoals het infotainmentsysteem dat uitvalt of de telefoonconnectiesuite die niet werkt zoals bedoeld.

De nieuwste Santa Fe-modellen kunnen last hebben van oververhitting van de draadloze telefoonlader, waardoor je je telefoon niet langer dan een paar minuten achter elkaar kunt opladen. Het is bekend dat de brandstofmeter u verkeerd informeert over uw brandstofpeil, maar gelukkig is dit probleem meestal voorbehouden aan oudere modellen van 2006 tot 2009 en is het niet aanwezig in de nieuwste modellen.

Hyundai Santa Fe – Uitrustingsgerelateerde problemen

De Santa Fe kan ook kleine problemen hebben met de uitrusting van de auto. Eén eigenaar verklaarde dat de linker voorruit van de auto niet bijzonder effectief is en daardoor het zicht in de regen vermindert. Volgens sommigen zijn de koplampen van de auto ook niet bijzonder goed afgesteld, omdat ze de grond niet dekken zoals bedoeld.

Ten slotte is waarschijnlijk het ergste probleem dat een Santa Fe kan overkomen, het probleem waarbij het schuifdak zonder duidelijke reden boven je hoofd explodeert. Hyundai heeft een heleboel modellen teruggeroepen vanwege dit probleem, maar het lijkt erop dat veel nieuwere Santa Fe-modellen nog steeds getroffen zijn.

FAQ Sectie

Moet ik een Hyundai Santa Fe kopen?

De Hyundai Santa Fe is om verschillende redenen een zeer populaire middelgrote familie-SUV. Hij is goed geprijsd, goed uitgerust, echt veilig, relatief comfortabel, ruim en betrouwbaar. Dit betekent dat hij alle belangrijke aspecten dekt die een moderne dagelijkse bestuurder moet hebben. Daarom is het volkomen logisch om de Santa Fe te overwegen als uw volgende nieuwe auto.

  Hyundai Tucson Betrouwbaarheid

Aan de andere kant, als u uit het luxe segment komt, zult u lagere gebruikskosten en goedkoper onderhoud merken. U zult echter ook merken dat de Santa Fe geen luxe SUV is.

Is de Hyundai Santa Fe een terreinauto?

De tijd dat een SUV was ontworpen om in het terrein te rijden is al lang voorbij, want de meeste huidige SUV’s zijn dat niet. De Hyundai Santa Fe is leverbaar met een intelligent 4WD-systeem, maar is in geen enkel opzicht een terreinauto. Dat betekent dat u hem kunt gebruiken voor licht terreinrijden, zoals op sneeuw, grind of gras, maar meer dan dat is niet aan te raden.

Dat is niet echt een verrassing, want de meeste mensen die de Santa Fe willen kopen, gebruiken hem meer in de stad dan ergens anders.

Is de Hyundai Santa Fe de grootste SUV van Hyundai?

De Hyundai Santa Fe was vroeger de grootste Hyundai SUV, maar die kroon gaat nu naar de Hyundai Palisade, die niet alleen de grootste Hyundai SUV is, maar ook de grootste Hyundai personenauto in het algemeen. Sommige markten in de wereld krijgen de Palisade niet eens (Europa) en daar is de Santa Fe nog steeds de grootste en ruimste Hyundai SUV die je kunt krijgen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts