Kia Carnival schuifdeur problemen

Kia Carnival

De Kia Carnival is een prachtige minibus en een geweldige gezinsauto. Hij is ruim, comfortabel, betrouwbaar en efficiënt. Maar net als de meeste auto’s heeft ook deze auto meerdere problemen waar eigenaren van op de hoogte moeten zijn. Maar wat zijn de meest voorkomende problemen met de schuifdeur van de Kia Carnival?

Een van de meest voorkomende problemen met de Kia Carnival schuifdeur is de automatische omkering van de schuifdeur en de slecht werkende schuifdeur. Houd er rekening mee dat deze problemen meestal voorkomen in de modeljaren 2021 tot en met 2023 van de Kia Carnival.

Wat zijn de meest voorkomende schuifdeur problemen met de Kia Carnival?

PSD auto achteruit werkt niet

Veel gebruikers van de Kia Carnival hebben gemeld dat de automatische omkeerfunctie van de passagiersschuifdeur niet werkt. Als gevolg daarvan moest de National Highway Traffic Safety Administration een federaal onderzoek instellen dat Kia dwong om de betreffende modellen terug te roepen. Kia riep de Kia Carnival minivans terug die gefabriceerd zijn tussen 4 januari 2021 en 22 februari 2023.

Kia merkte op dat de elektrische schuifdeur mogelijk niet automatisch omkeert als deze geblokkeerd is, wat letsel kan hebben veroorzaakt. Volgens de brief van de NHTSA aan Kia werd in twee klachten melding gemaakt van verwondingen waarbij een arm of hand bekneld raakte door de elektrisch bediende schuifdeur. Er wordt ook opgemerkt dat gebruikers beweerden dat er “grotere krachten dan normaal nodig zijn om de richting van de bewegende deur te stoppen en om te keren”.

  Kia Picanto X Line problemen

Een van de eigenaren van de Kia Carnival uit 2022 met dit probleem vertelde de NHTSA dat de sensor van de elektrische schuifdeur defect raakte toen de minivan ongeveer 1.000 mijl had gereden, wat leidde tot letsel bij de dochter toen de schuifdeur abrupt dichtviel toen ze de minivan wilde verlaten.

Volgens de eigenaar van de minivan “werd het voertuig naar de dealer gebracht waar een onbekende storing werd vastgesteld. De dealer deelde de contactpersoon mee dat een onbekend onderdeel moest worden vervangen en schakelde de schuifdeuren aan de achterkant uit.

In een ander geval vertelde een eigenaar van een Kia Carnival uit 2022 dat hun dochter haar hand in de deur had gestoten omdat de elektrische schuifdeur een voorwerp in de weg niet opmerkte. De eigenaar zei dat ze later de deur onderzochten door hun eigen arm te gebruiken, maar zelfs de eigenaar had zijn arm verbrijzeld en “een vreselijke blauwe plek” achtergelaten.

Een andere eigenaar van een Kia Carnival uit 2022 protesteerde: “Schuifdeuren lijken onveilig. Er is een enorme kracht voor nodig om de automatische deur te stoppen met sluiten. Er is geen veiligheidsmechanisme om te voorkomen dat een kind vast komt te zitten en/of zich ernstig bezeert als het tussen de schuifdeuren vast komt te zitten tijdens het sluiten. Het lijkt erop dat er een kleinere weerstand nodig is om de deuren weer te openen als ze op een object stuiten om letsel te voorkomen.”

  15 interessante feiten over de Kia Soul

Hoewel sommige gerapporteerde gevallen ernstig waren en ouders veel hoofdpijn bezorgden, waren de meeste incidenten klein en beperkten ze zich tot kneuzingen, zwellingen en kleine snij- of schaafwonden. Ernstige verwondingen die werden gemeld, betroffen een geval waarbij een kind zijn hand door het deurkozijn stak nadat het op de knop om de deur te sluiten had gedrukt, en een ander kind stak haar hand door de deur net voordat deze dichtging.

Kia heeft het probleem verholpen door nieuwe software te installeren die waarschuwingssignalen toevoegt en het portier langzamer laat sluiten naarmate het de gesloten stand nadert. In totaal werden 51.568 Kia Carnival-modellen teruggeroepen.

Slecht werkende schuifdeur

Verschillende gebruikers hebben ook geklaagd dat de schuifdeur aan passagierszijde soms volledig sluit en vergrendelt, maar soms ook niet. Als dit gebeurt met uw Kia Carnival, laat de auto dan controleren door een professionele monteur.

Enkele veelvoorkomende oorzaken van dit probleem zijn problemen met de klink, een gebrek aan vet, kapotte deurgrepen, een elektrische storing en een verkeerd uitgelijnde deur. Als een van deze onderdelen defect is, moet je de monteur deze laten vervangen.

FAQ

Waarom werkt de automatische deur van mijn Kia Carnival niet?

Wanneer een automatische deur niet opengaat, kan dat verschillende oorzaken hebben. Een van de oorzaken dat de deur niet werkt, is dat de aandrijfeenheid mechanische of elektrische storingen heeft. Bovendien kan er een fout zitten in de software die geactiveerd wordt door de bewegingssensor.

  Kia Sedona betrouwbaarheid

Kan ik mijn automatische schuifdeur van de Kia Carnival handmatig openen?

Ja, u kunt een automatische schuifdeur handmatig openen. De meeste automatische deuren hebben een sluitveer in de deurautomaat die is gemaakt om een gecontroleerde sluitkracht te bieden die vergelijkbaar is met de kracht van een handmatige deurdranger. Dus als de stroom uitvalt, wordt de sluitveer ingeschakeld en kan de deur handmatig open en dicht worden geduwd of getrokken, net als bij een normale autodeur.

Wat zijn de grootste problemen met de Kia Carnival?

De Kia Carnival mag dan een leuke en praktische auto zijn, hij heeft ook een aantal problemen. De meest voorkomende problemen met de Kia Carnival zijn echter motorkoeling, motorproblemen, problemen met de aandrijving en transmissieproblemen. Bovendien hebben sommige gebruikers melding gemaakt van remproblemen, problemen met de airconditioning, elektrische problemen en problemen met de schuifdeur.

Hoeveel kost het om de Kia Carnival te onderhouden?

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts