Is de BMW 420d een goede auto?

BMW 420d

De BMW 420d is een van de fijnste auto’s in de BMW 4-Serie. Het is een mooie upgrade ten opzichte van de 3-Serie en gaat langer mee dan zijn tegenhangers op benzine. Maar is de BMW 420d een goede auto?

De BMW 420d is een goede auto als je een compacte, luxe, comfortabele en leuk rijdende luxe auto wilt. Aan de andere kant is het geen goede auto als je een onderhoudsarme, zuinige en betrouwbare compacte auto wilt.

Geschiedenis van BMW 420d

De BMW 420d is een compacte zakenauto gemaakt door BMW vanaf 2013. De 4-serie is ontstaan toen BMW de tweedeurs modellen van de 3-serie afsplitste tot een aparte serie. Als gevolg daarvan heeft de 4-serie 2-deurs coupés, 2-deurs cabriolets en 5-deurs liftback of fastback (Gran Coupé).

De auto is momenteel aan zijn tweede generatie toe, waarbij de eerste generatie werd gekenmerkt door turbogeladen inline-3-, inline-4- en inline-6-motoren op benzine en diesel. Voor de tweede generatie werd een plug-in hybride aan de mix toegevoegd. Het is ook belangrijk om weten dat de eerste generatie van de BMW 4 Reeks de M4 werd genoemd.

Kenmerken van de BMW 420d

Uiterlijk

De BMW 420d mag dan tot dezelfde klasse behoren als de BMW 3 Reeks, hij ziet er spectaculairder uit. Dankzij de lage daklijn aan de achterzijde heeft hij een sportieve uitstraling. Behalve een mooi exterieur, ziet het interieur er ook mooi uit en is het voorzien van meerdere functies die vergelijkbaar zijn met die van de BMW 3-serie.

  Moet u een BMW leasen of kopen?

Omdat de BMW 420d verkrijgbaar is in verschillende carrosserieconfiguraties, zijn sommige modellen langer dan andere. Niettemin varieert de wielbasis van 2610 mm tot 2810 mm, de lengte is 4638 mm, de hoogte ligt tussen 1377 mm en 1389 mm en de breedte is 1825 mm.

Prestaties

Op het vlak van prestaties presteert de BMW 420d beter dan de meeste van zijn rivalen. Hij is uitgerust met een viercilinder lijnmotor die tot 190 pk en 295 lb-ft koppel levert. Deze auto heeft ook een topsnelheid van 150 mph en kan in slechts 7,3 seconden van 0 naar 60 mph accelereren.

Comfort en laadruimte

De BMW 420d mag er dan spectaculairder uitzien dan de BMW 3-Serie, maar hij heeft wat ruimte moeten opofferen voor extra schoonheid. Het interieur van de 4-serie is kleiner dan dat van de 3-serie, vooral op de achterbank, waar de daklijn van de 4-serie lager is dan die van de 3-serie.
Ze hebben echter vergelijkbare interieurmaterialen, dashboardindelingen en primaire bedieningselementen. Bovendien is de kofferruimte in de 4-serie minder royaal dan in de 3-serie.

Brandstofefficiëntie

Hoewel de BMW 420d niet zo zuinig is als de meeste van zijn rivalen, presteert hij goed in deze categorie. Deze auto heeft een gemiddeld brandstofverbruik tussen 42,8 mpg (ongeveer 6 cent per mijl) en 48,7 mpg (ongeveer 6 cent per mijl). Dit is redelijk, want het is een auto met hoge prestaties. Maar als je een efficiëntere compacte luxeauto wilt, kun je beter kijken naar de Lexus RC of Infiniti Q60.

  BMW 318d - Alles wat u moet weten

Veiligheid

BMW maakt enkele van de veiligste auto’s op de markt. De BMW 420d is daarop geen uitzondering, want hij zit boordevol veiligheidsvoorzieningen. Enkele van de beste veiligheidsvoorzieningen zijn actieve dodehoekdetectie, automatisch grootlicht, snelheidsbegrenzer, ruitenwissers met regensensor, parkeersensoren voor en achter, waarschuwing voor het onbedoeld verlaten van de rijstrook en waarschuwing voor een frontale botsing.

Verder beschikt de auto ook over stabiliteits- en tractiecontrole, een bandenspanningscontrolesysteem, adaptieve cruisecontrol en een achteruitkijkcamera.

Prijs

Wat de prijs betreft, is de BMW 420d duurder dan de meeste van zijn rivalen. De vanafprijs ligt rond de 49.300 dollar. Merk op dat sommige uitrustingsopties kunnen oplopen tot 69.000 dollar. Sommige rivalen zoals de Mercedes-Benz C-Klasse kosten slechts 48.100 dollar, de Audi A5 kost 46.600 dollar en de Genesis G70 41.000 dollar.

De BMW 420d is dus iets duurder dan de meeste van zijn rivalen. Eigenaars krijgen echter meer geavanceerde functies en hij presteert veel beter dan de meeste van zijn concurrenten.

FAQ

Is de BMW 420d het kopen waard?

Ja, de BMW 420d is het kopen waard als u op zoek bent naar een luxueuze, goed presterende, geavanceerde en veilige compacte auto. Hij is daarentegen niet ideaal als je op zoek bent naar een zuinige, onderhoudsarme en betaalbare auto. Al met al is het nog steeds een prachtige auto met veel fascinerende kenmerken.

  Waarom u geen BMW moet kopen

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de BMW 420d?

De BMW 420d is een uitstekende en goed presterende compacte luxewagen. Hij heeft echter ook een aantal problemen waar geïnteresseerde kopers van op de hoogte moeten zijn. Enkele van deze problemen zijn verstopte EGR-kleppen, defecte EGR-koelers, voortijdige motorstoring, lekkage van het EGR-systeem en problemen met de automatische transmissie.

Is de BMW 420d een goede dagelijkse bestuurder?

De BMW 420d is een fantastische dagelijkse bestuurder. Dat komt omdat hij leuk en comfortabel rijdt. Bovendien heeft hij voldoende laadruimte en zijn compacte ontwerp maakt het rijden in het verkeer en parkeren op openbare parkeerplaatsen gemakkelijk. Toch is het gebruik van deze auto vrij duur in vergelijking met gewone auto’s.

Hoe snel is de BMW?

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts