Is een gebruikte BMW i3 een goede koop?

Een tweedehands BMW i3 kopen is absoluut een goede keuze. De BMW i3 is een kleine 5-deurs hatchback, en het is een uitstekende keuze om een tweedehands auto te kopen. De auto schrijft namelijk precies het juiste bedrag af, waardoor je een mooie aanschafprijs krijgt. Een 5 jaar oude i3 kan gemakkelijk worden gekocht voor minder dan $ 20.000.

Voordelen van het kopen van een tweedehands i3

De kleine BMW i3 elektrische auto is een van de beste auto’s voor in de stad. De kleine auto heeft niet veel geld nodig voor onderhoud of brandstof omdat hij elektrisch is. Ondanks zijn grootte is de motor nog steeds zeer krachtig en kunt u genieten van een klassieke BMW rit.

Snelle afschrijving

Dit is een van de grootste redenen om de BMW i3 tweedehands te kopen. Deze auto heeft een hoog afschrijvingspercentage, en kan zelfs tot 60% afschrijven na slechts 3 jaar. Hoewel dit misschien jammer is voor de mensen die de auto bezitten, is het zeker een goede zaak voor de mensen die een tweedehands model in handen willen krijgen.

Een 3 jaar oude i3 kan op Edmunds gemakkelijk worden gekocht voor minder dan $25.000. Voor deze prijs kunt u een BMW krijgen en ook de voordelen van een elektrische auto ervaren. U kunt de prijs verder verlagen door een oudere auto te vinden of een auto met meer kilometers. Een 2015 model, bijvoorbeeld, kan worden gekocht voor zo weinig als $ 16.000.

Ruim en kwalitatief interieur

Het interieur van de auto is een absolute luxe, en het voelt van binnen niet heel klein aan. De binnenkant van de i3 is briljant gemaakt en zeer ruim. De achterdeuren openen op een onconventionele zelfmoorddeur-manier om de ruimte binnenin nog te vergroten.

  Beste tweedehands auto's voor lange bestuurders

Het interieur van de auto heeft vele designs. Hoewel u uw eigen auto niet kunt ontwerpen als u een gebruikte auto koopt, is elke i3 optie gemaakt van kwaliteitsmaterialen. Het leder dat in de auto wordt gebruikt, is volledig gelooid natuurlijk leder. Dit leder wordt niet alleen gebruikt op de stoelen, maar in de hele auto, wat een luxe ervaring oplevert voor de bestuurder en de passagiers.

Als we het hebben over de kofferruimte van de auto, dan is dat ook een groot voordeel. De hatchback auto heeft een uitgeklapte achterbank ruimte van 260 liter, en het kan worden verhoogd tot 1100 liter met de achterste rij neergeklapt. Dat is voldoende ruimte om boodschappen mee te nemen of enorme bagage te vervoeren.

De auto heeft ook een typisch groot BMW infotainmentsysteem. Het display aan de voorkant is 10,5 inch groot, en het heeft de nieuwste BMW tegels interface. Via dit scherm kunt u gemakkelijk navigeren, de accu controleren, functies controleren, rijmodi selecteren en Apple CarPlay gebruiken.

Veiligheidsvoorzieningen

De i3 is zeker een zeer veilige auto en met zeer goede veiligheidscijfers. De auto is getest door de IIHS, en kreeg geweldige beoordelingen. De i3 is voorzien van alle veiligheidsvoorzieningen die BMW normaal gesproken inbouwt. De i3 is standaard voorzien van zes airbags en heeft een goede whiplash-bescherming.

De auto kreeg een goede beoordeling op het gebied van botsveiligheid. De elektronische stabiliteitscontrole in de auto laat de auto niet afdwalen en detecteert de auto wanneer deze wat vaart verliest. De auto heeft ook een automatisch remsysteem, bekend als AEB-remmen. Andere voorzieningen zijn actieve cruise control, forward collision warning, lane-keeping assist, en voetgangersbescherming.

  Beste tweedehands BMW SUV

Betrouwbaarheid

De auto heeft gemiddelde betrouwbaarheidsscores en krijgt een goede beoordeling van de eigenaars. Auto’s van Duitse makelij worden doorgaans beschouwd als veel betrouwbaarder dan vele andere. De i3 wordt als betrouwbaar beschouwd door zijn lage onderhoudskosten en betere brandstofverbruik. De auto kan u geld besparen op brandstof, onderhoud en reparatierekeningen.

Heeft weinig onderhoud nodig

Sommige auto’s hebben elke maand of na elke twee maanden een onderhoudsbeurt nodig, of ze hebben extreme zorg nodig voor hun oliebeurten en vervangende onderdelen, wat honderden euro’s kost voor elke auto. Gelukkig is de i3 doorgaans vrij goedkoop in onderhoud.

De BMW i3 is een elektrische auto, en die heeft geen uitgebreid onderhoud nodig. Hij heeft misschien wat onderhoud nodig, zoals het vervangen van remblokken of olieverversingen, maar de onderhoudskosten van een elektrische auto zijn veel lager dan die van een ICE auto. U kunt gemakkelijk tot 20.000 dollar besparen in slechts 5 jaar dat u de auto bezit.

Elektrisch voertuig

Dit voertuig goedkoop kopen en dan nog meer geld besparen op onderhoud en brandstof is een goede zaak. U kunt letterlijk al uw geld terugkrijgen na 5 jaar van het kopen van een gebruikte i3 die in goede staat is.

Dingen om te vermijden

Er zijn echter bepaalde dingen die u moet vermijden als u van plan bent om de i3 te kopen. Deze dingen zijn minder belangrijk, maar kunnen u toch reparatierekeningen opleveren. Controleer voor de aankoop het volgende:

  • Gezondheid van de batterij
  • Brandstoflekkage
  • Slijtage remblokken
  Is een gebruikte Volvo een goede auto?

FAQ

Hoeveel elektrische auto’s maakt BMW?

BMW maakt al de i3, een volledig elektrische auto die al enkele jaren op de markt is. BMW werkt ook aan uitbreiding van de i-serie met de iX of i4. Er zijn ook al enkele plug-in hybride auto’s zoals de X5 xDrive45e of de 530e Sedan.

Wat zijn betaalbare elektrische voertuigen?

Elektrische auto’s zijn relatief duur in vergelijking met gewone ICE-auto’s of hybride auto’s, maar ze besparen u zeker geld op de lange termijn.
Enkele van de meest betaalbare elektrische voertuigen zijn:

  • 2021 MINI Cooper SE
  • 2021 Nissan Leaf
  • 2021 Hyundai Ion Electric
  • 2021 Chevrolet Bolt EV

Zijn hatchbacks gezinsauto’s?

Hatchbacks zijn auto’s waarbij de kofferklep volledig naar boven opengaat. Ze zijn meestal kleiner dan sedans of SUV’s, zodat ze op elke parkeerplaats passen. Ze kunnen ook meer bagage vervoeren dan sedans als de zetels neergeklapt zijn, wat een goede gezinsvoorziening is. Hatchbacks zijn ontworpen om maximaal comfort en hoofdruimte te bieden aan de passagiers, en dit alles maakt ze een goede gezinsauto.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts