Beste tweedehands BMW SUV

De BMW X1 is de beste BMW SUV om tweedehands te kopen. De X1 is een subcompacte luxe SUV die zeer geliefd is vanwege zijn krachtige motor en extreem goede BMW rijervaring. De auto is na 5 jaar zo’n 50% afgeschreven, waardoor veel mensen zich de auto tweedehands kunnen veroorloven en toch de hoogwaardige BMW rijervaring kunnen ervaren.

BMW X1: Een krachtige subcompacte SUV

De subcompacte BMW SUV werd in 2008 geïntroduceerd op de Paris Motor Show en in 2009 op de markt gebracht. Het is een 5-deurs SUV met standaard voorwielaandrijving voor een beter brandstofverbruik en een all-wheel-drive optie voor een betere tractie op de weg. De auto is een van de best verkochte SUV’s in de Verenigde Staten, met een gemiddelde verkoop van ongeveer 20.000 eenheden per jaar.

De X1 is momenteel aan zijn 5e generatie toe sinds zijn lancering. Hij is beroemd om zijn krachtige 3-cilinder en 4-cilinder benzine- en dieselmotoren met turbo, die een vermogen van ongeveer 228 pk leveren. De auto heeft een heerlijk koppel, en hij kan 0 tot 60 mph rijden in slechts 6,3 seconden.

De BMW X1 is niet eens zo duur, vergeleken met zijn rivaal. Hij kost rond de 37.400 dollar.

Snelle afschrijving

Dit is een luxe SUV, en net als alle andere luxe auto’s, heeft hij ook te maken met een snelle afschrijving. Dit is echter goed nieuws voor mensen die een gebruikte X1 willen kopen. De X1 verliest 20% van de oorspronkelijke waarde in slechts één jaar. In het tweede jaar verliest hij ongeveer 29% van zijn oorspronkelijke waarde en in het vijfde jaar ongeveer 50% van zijn waarde.

  Welke SUV is beter - Cadillac of Mercedes?

Daarom kunt u de luxe en prestigieuze rijervaring van BMW ervaren voor slechts de helft van de prijs door een 5 jaar oude auto te kopen. U kunt gemakkelijk een 2015 X1 voor ongeveer $ 16.000. Het zou nog steeds een zeer goede rit zijn, en waarschijnlijk nog veel mijlen erop hebben.

Dingen om te overwegen alvorens te kopen

Er is geen auto zonder gebreken of problemen. Als u een tweedehands BMW wilt kopen, moet u uw huiswerk doen. Er zijn veel gebieden van de auto te controleren voordat u een gebruikte X1 koopt, zoals:

 • Kilometerstand
 • Oliepomp
 • Distributieketting
 • Vacuümafdichting kit
 • Kloppende geluiden
 • Remblok
 • Rotor vervangen

Bedenkelijke betrouwbaarheid

Als u een tweedehands auto koopt, dan moet u de betrouwbaarheid van het merk en het automodel kennen. BMW scoort niet erg uitzonderlijk op betrouwbaarheid en komt op de 31e plaats van 40 automerken als het gaat om betrouwbaarheid. Dit betekent dat betrouwbaarheid het sterkste punt is van BMW.

Echter, BMW is nog steeds niet het slechtste merk om te kopen, en het is veel beter dan veel andere merken zoals Jaguar of Chrysler. De BMW X1 heeft een JD Power betrouwbaarheidsscore van 75 op 100. Dit is zeker niet zo slecht. De betrouwbaarheid van een auto hangt ook af van de onderhoudskosten, veiligheidsvoorzieningen, en de ervaring van mensen met de auto.

Goedkoper onderhoud dan andere BMW SUV’s

De onderhoudskosten van een auto zijn een belangrijk verkoopargument. De BMW X1 heeft de laagste onderhoudskosten als we hem vergelijken met andere BMW SUV’s. De jaarlijkse onderhoudskosten van de X1 bedragen ongeveer 915 dollar, wat boven het gemiddelde is in vergelijking met andere auto’s, maar wel goedkoper is dan andere BMW SUV’s.

  Wat is veiliger - BMW of Mercedes?

Het onderhoud van een auto wordt ook gemeten door te kijken naar het aantal keren dat de auto grote reparaties nodig heeft. Deze grote reparaties kunnen zeer prijzig zijn, dus het is nog belangrijker om te overwegen als u een gebruikte auto koopt. De X1 heeft een frequentiescore van 2,01, wat, alweer, lager is dan andere BMW modellen.

5-sterren veiligheid

De veiligheidsscore van een auto is tegenwoordig erg belangrijk. Er zijn zoveel snelle auto’s, dus u moet overwegen om naar de veiligheidsvoorzieningen te kijken voordat u een bepaalde auto koopt. De X1 zit vol met standaard BMW veiligheidsvoorzieningen. De X1 behoudt een 5-sterrenwaardering op het gebied van veiligheid. Standaard veiligheidsvoorzieningen zijn onder andere:

 • Airbags
 • Remhulp
 • ABS op 4 wielen
 • Elektronische stabiliteitscontrole

Een bestseller met een reden

De SUV is niet voor niets een bestseller van BMW op de Amerikaanse markt. De auto presteert goed bij warme en koude temperaturen. De aandrijving is zeer soepel en sportief, net als bij elke andere BMW. U kunt gemakkelijk een 2017 X1 krijgen voor de helft van zijn prijs in 2022. De laadruimte is ook ruim en heeft een inhoud van 58,7 kubieke meter.

De functies zijn ook net als elke andere SUV, en het interieur is ook hetzelfde. Door zijn betere vorm heeft hij een nog betere wegligging dan andere SUV’s. Daarom, als u op zoek bent naar een tweedehands BMW SUV, dan moet u de BMW X1 in uw overweging meenemen.

  Waarom u geen BMW moet kopen

FAQ

Wat zijn best gebruikte SUV’s?

SUV’s zijn zeer populair om hun sportieve en robuuste ontwerpen. Door de hoge bodemvrijheid kunnen ze overal met maximale soepelheid komen. Ze kunnen gemakkelijk tweedehands worden gekocht voor een goede prijs. Dit zijn de meest betrouwbare gebruikte SUV’s:

 • 2015 Ford Expedition
 • 2017 Kia Sorento
 • 2014 Buick Encore
 • 2010 Toyota Highlander
 • 2010 GMC Yukon

Waarom zijn SUV’s zo populair?

SUV’s werden oorspronkelijk geïntroduceerd voor zwaar gebruik, daarom hadden ze een groot sportief ontwerp. Mensen begonnen van deze ontwerpen te houden vanwege hun sportieve uiterlijk en hoge bodemvrijheid. Mensen houden ook van ze vanwege hun grote praktische bruikbaarheid. Ze kunnen overal worden gebruikt om mensen en veel van hun bezittingen te vervoeren.

Veel SUV’s komen met 4-wheel drive opties. Met deze vierwielaandrijving kan de auto off-road rijden of steile hellingen beklimmen. Zelfs als u niet gaat off-roaden, is het zicht van de bestuurder in SUV’s veel beter en voelen bestuurders zich veiliger op de weg.

Hebben SUV’s veel problemen?

Elke auto heeft problemen, ook SUV’s. Enkele veelgehoorde klachten van mensen over SUV’s zijn:

 • Slechte brandstofefficiëntie
 • Duurder dan andere auto’s
 • Vereisen meer onderhoud dan andere kleinere auto’s
 • Meer kans op koprollen door de grote bodemvrijheid
 • Slecht voor het milieu

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts