Wat is veiliger – BMW of Mercedes?

Wat is veiliger - BMW of Mercedes?

Duitse auto’s zijn populair om hun high-end engineering en innovaties. Zij zijn verantwoordelijk voor de introductie van verschillende veiligheidstechnologieën, zoals elektronische stabiliteitsprogramma’s en antiblokkeerremmen.

Beide automerken produceren veilige voertuigen, maar Mercedes is veiliger dan BMW. Dit betekent niet dat auto’s van BMW niet veilig zijn, maar het geeft aan dat auto’s van Mercedes iets veiliger zijn dan die van BMW. Mercedes-Benz en BMW behoren tot de veiligste luxe automerken in het middensegment op de markt.

Om als veilig te worden beschouwd, moet een auto crashtests doorstaan. De twee belangrijkste instanties die crashtests uitvoeren in de VS zijn het Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) en de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA). Zorg ervoor dat de auto van uw keuze de crashtests heeft doorstaan voordat u hem koopt.

In tegenstelling tot de meeste automerken, beschikken BMW en Mercedes niet alleen over standaard veiligheidsvoorzieningen, maar ook over geavanceerde veiligheidsvoorzieningen. Mercedes is misschien veiliger dan BMW, maar beide automerken zijn veilig met veel uitstekende functies.

Hier zijn enkele van de belangrijkste veiligheidskenmerken voor luxe auto’s van Mercedes en BMW:

BMW veiligheidsvoorzieningen

BMW komt met een verscheidenheid aan veiligheidsvoorzieningen die de inzittenden veilig houden, zelfs in de loop van een ongeval.

BMW Assist

De BMW assist is een uniek veiligheidssysteem dat BMW onderscheidt van andere auto’s. Dit mechanisme stuurt een SOS in geval van een aanrijding. Dankzij het Global Positioning System (GPS) dat met een draadloze telefoon is geïntegreerd, kan uw auto binnen een paar minuten gelokaliseerd worden.

Actieve rijassistent

Active Driving Assist is het standaard veiligheidssysteem van BMW. Het beschikt over een automatische noodstop bij lage snelheid, waarschuwing voor voorwaartse botsing, waarschuwing voor kruisend verkeer achteraan, dodehoekwaarschuwing, automatische noodstop achteraan en waarschuwing bij het verlaten van de rijstrook. De BMW X5 heeft nog meer geavanceerde functies, zoals een hulpsysteem voor het volgen van de rijstrook, filehulp, noodstopassistent en automatische rijstrookverandering.

  Kan een Mercedes overal worden onderhouden?

Head up display

Dankzij de head-up display kan de bestuurder zich op de weg concentreren terwijl hij informatie op het display bedient of bekijkt. Deze functie projecteert de informatie direct in het gezichtsveld van de bestuurder, zodat de bestuurder de informatie vrij snel kan verwerken. Sommige van de weergegeven gegevens zijn snelheidsbeperkingen en waarschuwingen voor botsingen.

Intuïtieve technologie

Een van de belangrijkste redenen waarom bestuurders ongelukken veroorzaken, is omdat ze met technologie spelen. BMW’s iDrive 6.0 infotainmentsysteem is super slim voor de veiligheid van de bestuurder. Met gesture control kan de bestuurder bijvoorbeeld het volume harder zetten en oproepen beantwoorden door zijn hand voor het display te houden.

Remote Surround View

De remote surround view is een andere interessante veiligheidsfunctie die in een paar BMW’s is ingebouwd. Het is alleen te vinden op de 5 series en X SAV modellen. Met behulp van de BMW App op uw telefoon kunt u ervoor zorgen dat uw auto veilig is zonder dat u in de buurt hoeft te zijn. Het zal u waarschuwen wanneer het alarm afgaat.

Mercedes veiligheidsvoorzieningen

Auto’s van Mercedes-Benz hebben een aantal van de beste veiligheidsvoorzieningen op de markt. Hier zijn enkele van de veiligheidsvoorzieningen die Mercedes veilig maken:

Pre-Safe technologie

De Pre-Safe technologie waarschuwt bestuurders als er dreigend gevaar is. Het helpt ook de auto voor te bereiden op de botsing door ramen en zonnedak te sluiten, veiligheidsgordels aan te spannen en hoofdsteunen vooraan aan te passen. Dit is een van de beste veiligheidsvoorzieningen die u in een luxeauto kunt vinden.

  Waarom u geen BMW moet kopen

Pre-Safe rem- en Distronic Plus-technologie

Naast de Pre-Safe technologie biedt Mercedes ook Pre-Safe Brake en Distronic Plus Technology. Deze technologie begint te remmen wanneer ze detecteert dat er een ongeval dreigt. Bovendien waarschuwt het de bestuurder en start het de Pre-Safe Technologie.

Ongevallenonderzoek

Mercedes heeft een programma voor ongevallenonderzoek, dat hen helpt om de oorzaak van het ongeval te bepalen. Ze gebruiken de verzamelde informatie om betere veiligheidssystemen voor hun auto’s te creëren. Het Mercedes ongeval onderzoeksprogramma berekent botsing hoeken, auto snelheid, en nog veel meer.

Actieve rijstrookassistent en actieve dodehoekmonitoring

Omdat ongelukken vanuit elke richting kunnen gebeuren, heeft Mercedes-Benz besloten om een actieve rijstrookassistent in te bouwen om u veilig te houden. De lane-keeping assist houdt uw rijstrook in de gaten en zorgt ervoor dat u op de juiste rijstrook blijft. Als hij detecteert dat u van uw rijstrook afwijkt, laat hij het stuurwiel trillen.
De actieve dodehoekassistent helpt de bestuurder om voertuigen te detecteren die hij in zijn achteruitkijkspiegel niet kan zien.

Night View Assist Plus

De Night View Assist Plus maakt gebruik van een speciale camera en onzichtbare infraroodstralen die de bestuurder in staat stellen om obstakels op de weg te zien. Dit is van cruciaal belang omdat het bestuurders in staat stelt te voorkomen dat ze in het donker mensen of dieren aanrijden. Bovendien beschikken de Mercedes-Benz auto’s over actieve full-LED koplampen die ’s nachts uitstekende prestaties leveren.

  Zijn BMW's met achterwielaandrijving goed in de sneeuw?

Adaptieve grootlichtassistent

Deze veiligheidsvoorziening voorkomt ongevallen door de verblinding door tegenliggers te berekenen. Op basis van deze gegevens wordt de juiste hoeveelheid licht geproduceerd, zodat andere bestuurders op de weg niet worden gehinderd. Dankzij de gespecialiseerde camera’s die de weg scannen voor de lichten die worden geproduceerd door tegemoetkomend verkeer.

Mercedes vs BMW

Welke auto heeft betere veiligheidsvoorzieningen – BMW of Mercedes?

Zowel BMW als Mercedes hebben uitstekende veiligheidsvoorzieningen. Ze hebben enkele van de beste airbags in de industrie en verschillende veiligheidsvoorzieningen. Mercedes-Benz heeft de beste veiligheidsvoorzieningen, met de PRE-SAFE technologie als een van de meest geavanceerde veiligheidsvoorzieningen op de markt.

Welk automerk is beter – BMW of Mercedes-Benz?

Dat hangt ervan af waar u naar op zoek bent. De automerken Mercedes en BMW hebben een geweldige reputatie, die niet geëvenaard wordt door andere luxe automerken uit het middensegment. BMW biedt de beste sportief ogende luxe auto’s, terwijl Mercedes de meest comfortabele luxe automerken biedt.
Als u comfort en luxe wilt, heeft Benz een streepje voor op BMW. Maar als u prestaties en gebruiksvriendelijkheid wilt, dan is de BMW auto beter. Ook al heeft Mercedes dure reparatieonderdelen, BMW is duurder in onderhoud. Dus, het luxe automerk dat u kiest zal afhangen van uw behoeften en smaak.

Slotgedachten

Mercedes en BMW zijn al vele jaren rivalen. Mercedessen zijn luxueuzer, comfortabeler en veiliger dan BMW’s, terwijl BMW’s stijlvol, gebruiksvriendelijker zijn en uitzonderlijk goed presteren in vergelijking met een Benz. Op het gebied van veiligheid zijn beide auto’s betrouwbaar, hoewel Mercedes iets betere veiligheidsvoorzieningen heeft dan BMW.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts