Te vermijden Audi A4-jaren

Is Audi A4 een goede auto?

Als je op zoek bent naar een gebruikte Audi A4, zijn er enkele modeljaren die je misschien beter kunt vermijden. Hoewel de Audi A4 over het algemeen een betrouwbare en gewaardeerde auto is, hebben sommige jaren meer problemen gehad dan andere.

In dit artikel kijken we naar een aantal modeljaren die je beter links kunt laten liggen. Het is belangrijk op te merken dat het feit dat een bepaald jaar meer gerapporteerde problemen had dan andere, niet betekent dat elk voertuig uit dat jaar problemen zal hebben. Bovendien kunnen goed onderhouden auto’s met een lage kilometerstand nog steeds een goede optie zijn, zelfs als ze uit een problematisch modeljaar komen.

Als je echter een Audi A4 overweegt uit een van de jaren die we zullen bespreken, kan het de moeite waard zijn om wat extra onderzoek te doen en het voertuig grondig te laten inspecteren voordat je tot aankoop overgaat. De 2015 Audi A4 is de slechtste van de B9-generatie, de 2009 A4 is de slechtste als het gaat om B7’s en het 2011 model is de slechtste gefacelifte B8.

De Audi A4 is een enorm populaire auto, wat betekent dat je er tientallen, zo niet honderden te koop kunt vinden in jouw regio. Probeer deze dus te vermijden als je kunt, maar aarzel niet om een van deze auto’s te overwegen als ze goed onderhouden zijn.

2015 Audi A4

Een van de grootste problemen met de 2015 B9-generatie van de A4 is het overmatige olieverbruik, dat kan leiden tot motorschade als er niets aan wordt gedaan. Het probleem wordt vermoedelijk veroorzaakt door defecte zuigerveren waardoor olie in de verbrandingskamer kan ontsnappen. Dit kan leiden tot hogere emissies, een lager brandstofverbruik en mogelijk een catastrofale motorstoring.

  Polestar vs Audi betrouwbaarheid - wat is beter?

Een ander veelvoorkomend probleem bij de 2015 A4 zijn problemen met de turbolader en de distributieketting. De turbolader kan voortijdig defect raken, wat kan leiden tot vermogensverlies en mogelijke motorschade. Ondertussen kunnen problemen met de distributieketting leiden tot ontstekingsfouten, ruw stationair draaien en mogelijk ernstige motorschade.

2009 Audi A4

De 2009 Audi A4 wordt beschouwd als een slecht jaar voor de A4 vanwege een aantal bekende problemen waar potentiële kopers zich bewust van moeten zijn. Een van de belangrijkste problemen met de 2009 A4 is de distributieketting, waarvan wordt aangenomen dat deze vanaf de fabriek defect is en kan leiden tot problemen met de spanner en als gevolg daarvan tot een terminaal beschadigde motor.

Goed onderhoud, regelmatige olieverversing en het direct aanpakken van problemen kunnen het risico op deze problemen verkleinen. Als je een gebruikte Audi A4 uit 2009 overweegt, is het bovendien belangrijk om de auto grondig te laten inspecteren door een betrouwbare monteur voordat je tot aankoop overgaat. Ook de 2009 kan last hebben van olielekkages en het lijkt erop dat de reden hiervoor ook te wijten is aan defecte zuigerveren.

2011 Audi A4

De 2011 Audi A4 wordt vaak beschouwd als het slechtste gebruikte Audi A4 modeljaar vanwege een aantal problemen die zijn gemeld door eigenaren en monteurs. Een van de belangrijkste problemen is overmatig olieverbruik, waarvan wordt aangenomen dat het wordt veroorzaakt door defecte zuigerveren en defecte olieleidingen.

Een ander probleem met de 2011 Audi A4 zijn problemen met de timingkettingspanner, die kunnen leiden tot een ratelend geluid en potentiële motorschade als er niets aan wordt gedaan. Daarnaast hebben sommige bestuurders problemen gemeld met het elektrische systeem, waaronder problemen met de bobine en het leeglopen van de accu. Al met al lijkt 2011 het slechtste Audi A4-jaar van allemaal te zijn, dus probeer extra voorzichtig te zijn bij het kopen van een van deze auto’s, maar vooral de 2011.

  Welke Audi heeft een V10 motor

Het is misschien een goed idee om je meer bewust te zijn van de problemen met Audi A4 modellen.

Lees over problemen met de Audi A4 van 2014 of de Audi A4 van 2017.

FAQ

Wat is het beste modeljaar van de Audi A4 om te kopen?

De 2017 Audi A4 wordt algemeen beschouwd als een van de beste modeljaren om te kopen. Hij heeft een gestroomlijnd design, een comfortabel en ruim interieur en een groot aantal geavanceerde functies, zoals het Virtual Cockpit digitale metercluster en een vernieuwd infotainmentsysteem. De 2017 A4 heeft ook een krachtige en efficiënte 2.0-liter turbomotor, die zowel indrukwekkende prestaties als een laag brandstofverbruik levert.

Hoe dan ook, de belangrijkste reden waarom de 2017 zo goed is, is de prijs. Wat betrouwbaarheid betreft, is de 2021 en 2022 Audi A4 het beste, omdat het in feite gewoon een evolutie is van de pre-facelift (2017) A4, wat betekent dat hij geavanceerder, zuiniger, beter uitgerust en moderner is, ook al is de prijs aanzienlijk hoger.

Is de Audi A4 de beste Audi om te kopen?

Audi biedt een breed scala aan modellen, elk met zijn eigen unieke kenmerken en mogelijkheden. Als u bijvoorbeeld belang hecht aan ruimte en laadvermogen, dan is de Audi Q7 SUV of de Audi A6 wagon misschien een betere keuze. Als je prestaties belangrijk vindt, kun je de Audi RS3 of zelfs de vurige V10 Audi R8 overwegen, die allebei geweldig zijn om mee te rijden en mee te leven.

  Beste motorolie voor Audi Q5

Dat is allemaal goed en wel, maar geen enkele andere Audi is in het moderne tijdperk zo succesvol als de A4. De reden daarvoor is simpel. De A4 biedt je het beste van alle werelden. Hij is groot genoeg, maar niet te groot. Hij is krachtig genoeg, maar niet te dorstig. Hij is duur, maar lang niet zo duur als de andere Audi modellen die hierboven zijn opgesomd. Het is echt de beste Audi A4 om voor te gaan, omdat hij de meest uiteenlopende klanten tevreden kan stellen.

Hoe koop ik een tweedehands Audi A4?

Onderzoek de geschiedenis van de auto door een historisch rapport op te vragen om eventuele ongevallen of andere problemen op te sporen. Zoek naar reviews en beoordelingen van het specifieke modeljaar en de uitvoering waarin u geïnteresseerd bent. Neem de auto ook mee naar een onafhankelijke monteur die de systemen van de auto grondig kan onderzoeken om te zien of er iets aan gedaan moet worden, zodat je een lagere prijs kunt vragen.

Het is altijd het beste om te gaan voor een model met iets minder kilometers en een goede onderhoudshistorie, zelfs als dat betekent dat je geen nieuwere A4 uit het modeljaar kunt kopen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts