Te vermijden jaren Mercedes A-Klasse

De Mercedes A-klasse is het instapmodel van de premium hatchback/sedan van Mercedes, gemaakt voor wie wil genieten van een Mercedes Benz-ervaring zonder Mercedes Benz-geld te betalen. Dit betekent inherent dat de ervaring zelf niet zo high-end zal zijn als de meesten zouden hopen, maar de A-klasse is een Mercedes.

Sommige Mercedes Benz A-Klasse modellen zijn slechter dan andere vanwege betrouwbaarheidsproblemen, beschikbaarheidsproblemen en gewoon lage klanttevredenheidsresultaten. Het lijkt erop dat het 2019 model het model is met het hoogste aantal klachten en het hoogste aantal terugroepacties van alle Mercedes Benz A-Klasse modellen tot nu toe.

Niet alleen is het 2019-model de slechtste A-klasse als het gaat om terugroepacties, maar het is ook een van de slechtste Mercedes-modellen in het algemeen. Het 2014-model lijkt ook veel betrouwbaarheidsproblemen te hebben en sommige daarvan zijn zo ernstig dat ze de auto gemakkelijk totaal kunnen maken zonder voorafgaande waarschuwingen.

Tot slot, alle oudere Mercedes Benz A-Klasse modellen vóór de twee laatste generaties moeten worden vermeden omdat ze slecht zijn in elk opzicht. Niet alleen zien ze er slecht uit, voelen ze slecht aan om te rijden, en zijn ze nergens in de buurt van de niveaus van specialiteit die je verwacht van een Mercedes, maar ze missen ook ruimte, functies, en al het andere.

2019 Mercedes A-Klasse

2019 was het jaar waarin Mercedes uitkwam met de 2e generatie van de A-Klasse die in elk opzicht een grote upgrade is ten opzichte van de vorige generatie. Om te beginnen ziet de auto er beter uit, vooral aan de binnenkant waar hij de meeste van zijn concurrenten weet te verslaan. Voor een beetje context, de vorige generatie van de A-Klasse deed het nooit echt voor iedereen als het gaat om interieur kwaliteit en design.

  Mercedes Benz A-Klasse betrouwbaarheid

Echter, de 2019 A-Klasse had meer dan een dozijn aan terugroepacties, wat gewoon te veel is voor elk type auto die er is, laat staan een van een premium merk. Het rempedaal was slecht gelast, wat een veiligheidsrisico werd dat een terugroepactie uitlokte op het moment dat de auto uitkwam. De achteruitrijcamera was ook problematisch en veroorzaakte nog een terugroepactie.

De communicatiemodule was ook defect en vroeg om een terugroepactie. Andere redenen waarom de 2019 A-Klasse werd teruggeroepen worden in verband gebracht met een corroderende vooras, brandstoflekken, defecte koplampen en onjuist geplaatste en bevestigde airco-afvoerleidingen.

2014 Mercedes A-Klasse

De 2014 Mercedes A-Klasse had “slechts” vijf terugroepacties, wat op zich meer is dan de meeste auto’s. De redenen waarom het 2014 model ook in deze lijst staat zijn echter veel meer dan dat. Om te beginnen had de 2014 A-Klasse problemen met de motor die zo problematisch waren dat de motor zelfs helemaal kon ontploffen. De kosten om een hele motor te vervangen kunnen meer zijn dan sommige 2014 A-Klasse modellen in het algemeen kosten.

De auto staat ook bekend om problemen met afslaan die zelfs op de snelweg kunnen voorkomen en dus echt gevaarlijk zijn. Doorgeslagen zekeringen, problemen met de motor, en een defect dakpaneel zijn slechts het topje van de ijsberg waarom de aankoop van een 2014 A-Klasse is een slechte beslissing. Als je al deze problemen bij elkaar optelt, voelt het luxe gedeelte van de A-Klasse ineens niet meer zo luxe aan.

  Welke Mercedes modellen hebben motorkap ornamenten?

Andere problemen met de 2014 Mercedes A-Klasse zijn te wijten aan de auto niet zo goed gebouwd als andere auto’s uit dit segment. De 2014 Audi A3 is een veel betere auto dan de 2014 A-Klasse. Hij is beter gebouwd, hij gaat langer mee, hij voelt luxer aan en hij heeft niet zoveel problemen als de A-Klasse. Hetzelfde verhaal geldt voor zowel de VW Golf 7 als de BMW 1-serie uit dit tijdperk.

1997-2012 Mercedes Benz A-Klasse

Om de lijst af te sluiten, noemen we ook de eerste twee generaties van de A-Klasse als ondermaats, omdat ze echt tot de vreemdste auto’s behoren die Mercedes ooit heeft gemaakt. De reden waarom beide generaties slecht zijn, is dat ze niets goed doen. Om te beginnen zijn ze helemaal niet betrouwbaar, wat ze zelfs voor zo’n lage prijs problematisch maakt.

Ten tweede voelen ze helemaal niet als een Mercedes omdat ze er afzichtelijk uitzien. Het interieur heeft hier en daar een paar leuke accenten, maar niet genoeg om het verschrikkelijke uiterlijk te compenseren. Ze rijden ook als schoenendozen omdat ze niet echt stabiel zijn en niet bijzonder comfortabel aanvoelen.

Het ontbreekt ze aan zitruimte, kofferruimte en opbergruimte in het interieur. Er is werkelijk niets aantrekkelijks aan de eerste twee generaties Mercedes Benz A-Klasse. Ook al zijn de 2012 en A-Klasse niet de beste, ze kunnen nog steeds rondjes lopen om de eerste twee generaties.

FAQ Sectie

Moet ik een Mercedes Benz A-Klasse kopen?

De eerste twee generaties van de A-Klasse kun je beter niet kopen, want die zijn ronduit slecht. De A-Klasse 2012-2018 kan een goede aankoop zijn als u er een in goede staat en voor de juiste prijs kunt vinden. Als dat het geval is, is het kopen van de post-facelift 3e generatie van de A-Klasse je beste gok, omdat het een beetje interessanter en moderner is in vergelijking met de pre-facelift 3e generatie A-Klasse.

  Mercedes Benz C klasse betrouwbaarheid

De huidige A-Klasse generatie (2019 en verder) is veel beter in vergelijking met alle andere A-Klasse generaties en de beste van allemaal is het 2021 model omdat het over het algemeen de minste problemen heeft.

Welk Mercedes Benz A-Klasse model is het beste?

Dat hangt af van wat u van een auto verlangt. Als u gewoon een dagelijkse chauffeur wilt, is de A200 waarschijnlijk voldoende voor de meeste mensen. Hij is efficiënt en vlot, en de 163 pk die u krijgt zou voldoende moeten zijn voor de meeste van uw behoeften. Als u echter iets meer wilt, moet u uw aandacht richten op de A35 of de A45 AMG, want die zijn in alle opzichten veel leuker.

Is de Mercedes Benz A-Klasse een goede gezinsauto?

De Mercedes Benz A-Klasse is een goede gezinsauto als uw gezin niet al te groot is. Er passen vier volwassenen in de A-Klasse, maar die zullen niet bijzonder comfortabel zitten. Als uw kinderen jong zijn, moet de A-Klasse het zonder problemen doen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts