Mercedes Benz A-Klasse betrouwbaarheid

Als Duitse autofabrikant is Mercedes al meer dan honderd jaar een van de meest luxueuze, premium en betrouwbare merken op de markt. De A-Klasse auto’s van Mercedes zijn subcompacte hatchbacks of sedans. Deze auto’s zijn betaalbaar en betrouwbaar.

Overzicht

De A-Klasse auto’s zijn al enkele jaren op de markt en zijn momenteel in hun 4e generatie. De auto’s hebben verschillende aandrijflijnen van een 1.3 L I4 turbo motor tot de grootste 2.0 L I4 turbo motor. Mercedes biedt ook een hybride model van de A-Klasse. Deze auto’s hebben veel functies en het interieur is zeer extravagant om in te zitten.

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid wordt vaak besproken als een van de belangrijkste zorgen van kopers voordat ze een voertuig kopen. Mercedes is al een tijdje op de markt en heeft zijn sporen verdiend, maar de extreem luxueuze wagens hebben ook hoge onderhoudskosten. De A-Klasse auto’s zijn behoorlijk solide en ze hebben een betrouwbaarheidsscore van 76 op 100 door J.D Power.

Veiligheid

De veiligheidsfactor is een onderdeel van betrouwbaarheid en het is ook een deal-breaker voor veel mensen. Mercedes heeft, net als andere Duitse auto’s, een reputatie van goede veiligheidsmaatregelen. De A-Klasse auto’s zijn niet crash-tested in de VS, maar het heeft grote ratings over de hele wereld. Er zijn ook veel veiligheidsvoorzieningen in deze auto’s zoals botswaarschuwingen, automatische noodremmen, airbags, enz.

  Welke Mercedessen hebben vierwielaandrijving?

Afschrijvingspercentage

Het afschrijvingspercentage is ook vrij belangrijk voor veel mensen omdat er veel auto’s zijn die hun waarde zeer snel verliezen. Mercedes heeft een goede reputatie op het gebied van waardevastheid en verliest ongeveer 45% van zijn oorspronkelijke waarde na 5 jaar. Vooral de A-Klasse verliest na 5 jaar ongeveer 52% van zijn waarde.

Onderhoud en herstelling

Onderhoudskosten zijn de belangrijkste factor van betrouwbaarheid van auto’s en veel mensen geloven dat Mercedes auto’s veel meer kosten in hun onderhoud dan hun andere rivalen in de VS. De A-Klasse auto’s hebben een gemiddelde onderhoudskost van ongeveer $900 per jaar.

FAQ

Is de Mercedes-Benz A-Klasse een auto met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving?

De Mercedes-Benz A-Klasse is een voorwielaangedreven auto.

Hoeveel zitplaatsen heeft de Mercedes-Benz A-Klasse?

De Mercedes-Benz A-Klasse is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA classificatie voor deze auto is: Subcompacte Auto’s

Hoeveel pk heeft een Mercedes-Benz A-Klasse en heeft hij een turbo?

De Mercedes-Benz A-Klasse heeft 188 pk en 221 lb-ft koppel. De motor is een Intercooled Turbo Premium Unleaded I-4 met een cilinderinhoud van 2.0 L Het brandstofsysteem is: Benzine Direct Injection.

Welk type wielen heeft hij?

Mercedes-Benz A-Klasse heeft 17 X 6,5 inch Aluminium Voorwielen en 17 X 6,5 inch Aluminium Achterwielen.

Zijn gebruikte Mercedes A-Klasse betrouwbaar?

Ja, een tweedehands Mercedes A-Klasse kan echt betrouwbaar zijn als u hem bij een gerenommeerde dealer koopt. Het is altijd beter om een nieuwe auto te kopen dan een gebruikte auto. Er is echter een betere keuze voor betrouwbaarheid. Betrouwbaarheidsonderzoek, 26e plaats van 31 fabrikanten. De A-Klasse deed het niet goed in de categorie gezinsauto’s. De best presterende modellen in een klasse van 27 waren de benzinemodellen, die de 19e plaats behaalden, terwijl de dieselmodellen op de 25e plaats eindigden.

  Land Rover Range Rover Evoque betrouwbaarheid

Heeft de Mercedes A-Klasse problemen?

Zowel de handgeschakelde als de automatische versnellingsbak van de Mercedes A-Klasse kunnen problemen vertonen. De symptomen kunnen echter per versnellingsbak verschillen. Het zal de Mercedes uiterst moeilijk maken om te rijden en zeer moeilijk om achteruit te rijden, zoals bij alle problemen met de versnellingsbak.

Is de Mercedes A-Klasse het kopen waard?

De techniek en het toonaangevende interieur maken hem aantrekkelijk. De soepele versnellingsbak en het stille interieur maken het een plezierige auto om in te rijden, ook al is het niet de meest luxueuze premium hatchback. De minst krachtige benzinemotor heeft te weinig pit. Andere motoren bieden meer vermogen en zijn zuiniger.

Waarom zijn Mercedessen niet betrouwbaar?

Mercedes en andere premiummerken scoren slecht op betrouwbaarheid omdat ze veel nieuwe technologie inbouwen. Er kan meer misgaan.

Hoe lang kan een Mercedes A-klasse meegaan?

Mercedessen gaan bij goed onderhoud gemiddeld 13-17 jaar mee. Mercedessen kunnen 200.000 tot 250.000 km meegaan voor ze grote reparaties nodig hebben. Dit is gebaseerd op een gemiddeld jaarkilometrage van 15.000.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts