Welke Mercedessen hebben vierwielaandrijving?

Mercedes-Benz biedt auto’s met verschillende aandrijflijnen aan. Sommige hebben RWD, FWD, AWD, en 4WD systemen. Maar welke Mercedes modellen hebben een 4-Wheel-Drive systeem?

Mercedes-Benz modellen met vierwielaandrijving zijn de CLA-Klasse, C-Klasse, E-Klasse, S-Klasse, CLS-Klasse, GLA-Klasse, GLC-Klasse, GLE-Klasse en GLS-Klasse. Al deze auto’s presteren uitzonderlijk goed op alle terreinen. Het is echter van vitaal belang op te merken dat Mercedes modellen met vierwielaandrijving iets duurder zijn dan die met AWD, RWD, of FWD systemen.

Hoe werkt de Mercedes 4Matic vierwielaandrijving?

Het 4Matic 4WD systeem werkt op een eenvoudige manier. Voordat we ingaan op hoe het 4WD systeem werkt, is het cruciaal om een aantal onderdelen van dit systeem te benoemen: 4-Wheel Electronic traction system, 7-Speed automatische transmissie, en weight shifts. Hier is hoe het 4WD systeem werkt:

  • 4-Wheel Electronic Traction System – Het stuurt vermogen naar de wielen. Bovendien kan slippen worden vermeden omdat elk wiel zijn eigen positie behoudt. Samen met het Antilock Braking System kan 4-ETS slippen in slecht weer voorkomen en helpen om de remmen op het slippende wiel te zetten.
  • Automatische transmissie met 7 versnellingen – stuurt het vermogen naar de voor- en achteras en helpt in combinatie met het elektronisch remsysteem voor 4 wielen het koppel van elk wiel te controleren.
  • Gewichtsverplaatsing – wanneer er wordt geremd, wordt het gewicht naar de voorwielen verplaatst, waardoor de auto met veel gemak tot stilstand kan komen.

Is de Mercedes-Benz G-Klasse een 4WD of AWD auto?

De Mercedes-Benz G-Wagon is gebouwd voor militair gebruik en is een van de krachtigste off-road SUV’s op de markt. Zoals verwacht, wordt de G-Wagon geleverd met een vierwielaandrijvingssysteem. Dit betekent dat hij beschikt over elektronische tractiecontrole op vier wielen en differentieelsloten.

  Range Rover vs. Mercedes: Betrouwbaarheid

In tegenstelling tot andere auto’s met vierwielaandrijving, kan de bestuurder met het systeem op de G-Wagon verschillende wielen inschakelen door een van de drie sloten in te drukken. De vergrendelingen kunnen elektronisch worden bediend met de tuimelschakelaars op het dashboard die mechanisch bediende moffen op elk differentieel bedienen.

Kortom, elk differentieelslot levert een extra marge aan tractie in het terrein. Veel bestuurders houden ervan om het middelste differentieelslot te gebruiken. Maar als de tractie slecht wordt, proberen ze een achterste differentieelslot toe te passen. Tenslotte, als het uit de hand loopt, wordt het voorste differentieelslot toegepast.

Is 4WD hetzelfde als AWD?

Hoewel deze twee aandrijfsystemen op elkaar lijken, zijn ze niet hetzelfde. Beide aandrijfsystemen leveren vermogen aan alle vier de wielen. De meeste vierwielaandrijvingen beperken de aandrijving echter tot slechts één set wielen, en schakelen de andere wielen alleen in als er een gebrek aan tractie of slip wordt opgemerkt, of om redenen van efficiëntie of prestaties.

Integendeel, vierwielaandrijving wordt gebruikt als beschrijving van auto’s die meer geschikt zijn voor gebruik in het terrein. Dit betekent dat 4WD krachtiger is dan AWD. Het kan echter niet worden gebruikt op verharde wegen zoals het AWD-systeem, omdat het daar effect op kan hebben. Hoe dan ook, dit systeem is het beste voor extreem modderige of gladde oppervlakken.

Als u op zoek bent naar de beste aandrijving voor een voertuig op de weg, is het AWD-systeem het beste. Maar als u de beste aandrijving wilt voor off-road activiteiten, dan is het 4WD systeem het beste. En als de ondergrond extreem glad is, zult u van het 4WD-systeem houden.

  Audi vs. Mercedes: Betrouwbaarheid

Wat zijn de voordelen van een vierwielaandrijving?

Het grootste voordeel van een vierwielaandrijving is dat het de beste tractie biedt voor off-road rijden. Bovendien zorgt het voor een uitstekende wegligging in ruige scenario’s, maar niet op verharde wegen. In tegenstelling tot het AWD-systeem, kan een 4WD-systeem worden uitgeschakeld om brandstof te besparen.

FAQ

Hoe wordt de Mercedes 4X4 genoemd?

De 4X4-lijn van Mercedes wordt 4Matic genoemd. Dus, als u de naam 4Matic aan de achterkant van een Mercedes-Benz ziet, is dit een teken dat het een vierwielaandrijvingssysteem heeft. Bovendien betekent dit ook dat de motor geen kracht naar de voor- of achterwielen stuurt, maar naar alle vier de wielen.

Hoe weet ik of mijn Mercedes 4Matic is?

4Matic is in de eerste plaats de naam die Mercedes aan haar auto’s met vierwielaandrijving geeft. Weten met welk systeem uw Benz is uitgerust is van vitaal belang omdat het u helpt de juiste onderdelen voor uw auto aan te schaffen. U kunt een auto-onderdeel dat is bedoeld voor een RWD-systeem of een AWD-systeem niet vervangen.

Identificeren of uw auto is uitgerust met een 4WD-systeem is eenvoudig. Het enige wat u hoeft te doen is aan de achterkant van het voertuig te kijken voor het label dat “4Matic” zegt. Als u het 4Matic label niet ziet, is dit een indicatie dat uw auto niet 4Matic is.

Is 4Matic goed in de sneeuw?

Ja, het Mercedes 4Matic 4-Wheel-Drive systeem is goed in sneeuw en andere lastige ondergronden. Dat is te danken aan het 4Matic 4WD-systeem dat de tractie maximaliseert door alle vier de wielen te gebruiken. Bovendien reageert dit aandrijfsysteem snel en past de auto zich aan elke ondergrond aan.

  Welke Mercedessen hebben een Renault motor

Dus als u in besneeuwde of beijzelde gebieden woont, is een Mercedes-Benz met 4WD-systeem een voordeel. Dit systeem verbetert de tractie en wegligging in besneeuwde gebieden, wat erg belangrijk is omdat de wegen op dergelijke plaatsen erg glad zijn. AWD-systemen zijn ook goed in sneeuw, maar als het wegdek extreem glad is, is een 4WD-systeem nog beter.

Wat zijn enkele voordelen van een AWD systeem?

Het grootste voordeel van een all-wheel-drive systeem is de uitzonderlijke tractie. De aandrijving van elk wiel gebeurt onafhankelijk van elkaar, zodat uw auto ook blijft rijden als een of twee wielen hun aandrijving verliezen door een gladde ondergrond.

Een ander voordeel van een AWD-systeem zijn de betere prestaties en wegligging. In tegenstelling tot een auto met een RWD-systeem of FWD-systeem, bieden auto’s met AWD-systemen een verbeterde tractie, waardoor auto’s sneller accelereren op een droge ondergrond.

Bovendien biedt het AWD-systeem een betere gewichtsverdeling. Hierdoor is het besturen van de auto eenvoudiger en veiliger dan met andere aandrijfsystemen. Bovendien stelt dit systeem bestuurders in staat om op elk terrein te rijden, inclusief ijs, sneeuw en modderige oppervlakken met weinig tot geen problemen.

Samenvatting

De meeste recente Mercedes-modellen zijn uitgerust met het AWD-systeem. Er zijn echter verschillende modellen die zijn uitgerust met het 4WD-systeem, en deze omvatten CLA-Klasse, C-Klasse, E-Klasse, S-Klasse, CLS-Klasse, GLA-Klasse, GLC-Klasse, GLE-Klasse, en GLS-Klasse. Als u van plan bent om off-road te gaan, zal een van deze auto’s ervoor zorgen dat u een soepele en comfortabele rit hebt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts