Welke Mercedes modellen hebben vierwielaandrijving (AWD)

Het eerste AWD-systeem dat ooit op een Mercedes werd gemonteerd, dateert van 1987 en de W124 Mercedes E-Klasse. Sindsdien heeft Mercedes het AWD-systeem in veel verschillende modellen weten te verpakken, variërend van de A-Klasse hatchback tot en met het vlaggenschip de S-Klasse.

Tegenwoordig kunnen alle Mercedes modellen worden uitgerust met een 4MATIC AWD systeem. Het AWD-systeem van de eerste generatie was een vrij basaal systeem met een dubbel sperdifferentieel, en Mercedes heeft in 2017 voor de E63 AMG S het 4MATIC+ geïntroduceerd als het meest geavanceerde AWD-systeem tot nu toe.

Mercedes AWD sedans

De C-klasse Mercedes is de kleinere Mercedes sedan die wordt verkocht voor $ 51k voor de C300 4MATIC versie. De C300 4MATIC kost $10k meer dan de RWD C300, maar is wel inclusief het premium pakket en het exterieur verlichtingspakket. Deze versie biedt een inline 4-cilinder 2.0L turbo met 255pk en een 23-33 MPG US gecombineerd.

De E-Klasse Mercedes is de middelgrote premium sedan die wordt verkocht voor $ 57k voor de E350 4MATIC versie. Deze versie is uitgerust met dezelfde motor als de C300 4MATIC en biedt hetzelfde vermogen en dezelfde efficiëntie. De E450 4MATIC biedt ook een AWD-systeem voor $62k en een 362pk 3.0L inline 6-cilinder motor met EQ Boost technologie.

Als u een AWD Mercedes vlaggenschip S-Klasse wilt, bereid je voor rond de $ 100k betalen voor de S450 4MATIC, of $ 107k voor de S560 4MATIC. De S450 wordt geleverd met een 3.0L inline turbo met 362pk en een fatsoenlijke 18-28MPG US. De 560 wordt geleverd met een 4.0L BiTurbo V8 met 463pk en 17-27MPG US brandstofefficiëntie ratings.

  Welke Mercedessen hebben DISTRONIC PLUS

Mercedes AWD SUV’s

De 2021 Mercedes GLA250 SUV is het instapmodel subcompacte Mercedes SUV crossover die wordt verkocht voor ongeveer $ 36k voor de gewone versie, en $ 38k voor de AWD 4MATIC versie van de GLA 250. De GLA250 biedt een 2.0L inline 4 turbo met 221pk en 24-33MPG US brandstof ratings.

De 2021 Mercedes GLB wordt ook aangeboden met AWD als u kiest voor de GLB250 4MATIC versie die wordt verkocht voor ongeveer $ 46k. Deze versie van de GLB biedt dezelfde krachtbron als die in de GLA250.
Als u wilt dat de mid-size best-seller Mercedes SUV de GLC, kunt u kiezen uit twee verschillende 4MATIC modellen. De eerste is de $45k GLC 300 4MATIC met een 2.0L inline 4 met 255pk en een fatsoenlijke 21-28 MPG US, of een $52k GLC350e hybride die dezelfde motor biedt, plus een elektrische motor voor een gecombineerd vermogen van 315pk.

De middelgrote GLE kan ook worden uitgerust met een 4MATIC AWD systeem, te beginnen met de $57k GLE350 4MATIC met een 2.0L 4-cilinder met 255pk. De volgende in de rij is de $62k GLE450 4MATIC met een 3.0L inline 6-cilinder met 362pk. Als u de beste, meest krachtige versie van de GLE wilt, moet u de $79k kostende GLE580 met een 483pk sterke 4.0L 8-cilinder kopen.

Het Mercedes SUV vlaggenschip is de GLS, en de GLS wordt standaard geleverd met een AWD systeem, dus het maakt niet uit of je gaat voor de 6-cilinder $76k GLS450 of de bijna $100k 8-cilinder GLS580, je krijgt het 4MATIC systeem meegeleverd.

Mercedes AMG AWD

Al deze eerder genoemde 4MATIC-systemen zijn ontwikkeld met het oog op comfort en veiligheid of off-road capaciteiten, maar de AMG 4MATIC-systemen zijn bedoeld om een atletisch en capabel AWD-systeem te bieden dat het pure rijplezier niet in de weg staat.

  Wat is beter - Infiniti of Mercedes?

Mercedes AMG 4MATIC-systemen zijn veel variabeler dan gewoonlijk als het aankomt op de vermogensafgifte aan een specifieke as. AMG’s hebben de neiging om het meeste vermogen naar de achterwielen te sturen wanneer de omstandigheden dat toelaten, terwijl een meer reguliere 4MATIC vooral gericht is op veiligheid, comfort en rijgemak.

In 2017 debuteerde Mercedes de next-gen van het 4MATIC-systeem genaamd 4MATIC+, dit systeem werd ontwikkeld op het E63 AMG S-model, en de feesttruc van dit systeem is de volledige achterwielaandrijvingsconfiguratie met slechts een druk op de knop.

Hierdoor kon de E63 ook een specifieke driftmodus aanbieden, die de vooras ontkoppelt en van de E63 een volwaardige achterwielaangedreven hooligan maakt.

FAQ Sectie

Is Mercedes 4MATIC beter dan Audi Quattro of BMW xDrive?

Het is vrij lastig om het beste systeem van de drie te kiezen, omdat u geen auto kunt vinden die ze alle drie biedt. Dit zijn allemaal merkspecifieke AWD-systemen, en ze met elkaar vergelijken is vrij ongerechtvaardigd, maar de specifieke kenmerken van elk afzonderlijk systeem en de prioriteitstelling van elk systeem verschilt nogal en is zeker een vermelding waard.

Terwijl Mercedes voorrang geeft aan comfort en rijgemak, is het 4MATIC systeem nauwelijks merkbaar, die van BMW daarentegen zijn vooral afgestemd op een sportievere dynamische rijervaring, wat betekent dat de xDrive de nadruk legt op achterwielaandrijving.

Audi is gericht op het balanceren van de twee voor optimale grip en veiligheid. Audi’s moet je kopen als je een AWD-systeem wilt voor slechte weersomstandigheden, BMW voor dynamisch rijden, en Mercedes voor reisgemak.

  Wat is de beste Mercedes Sprinter motor?

Heeft het zin om het 4MATIC-systeem op sommige Mercedes-modellen niet te bestellen?

Wel, dat hangt ervan af. Als u in een zuidelijk klimaat woont en niet te veel last hebt van sneeuw of regen, volstaat een gewoon RWD-systeem. Bovendien zijn sommige modellen zoals de GLA of de C-Klasse niet ongebruikelijk met RWD systemen, maar GLE’s en GLC’s zijn dat wel.

Dit betekent dat het sterk aan te raden is om voor het 4MATIC-systeem op de SUV’s te kiezen, omdat het wel meer een SUV maakt, en de uiteindelijke doorverkoopwaarde sterk zal worden aangetast als uw niet-4MATIC-model het aflegt tegen alle andere overwegend met 4MATIC-systeem uitgeruste auto’s.

Zijn Mercedessen standaard metWD of RWD?

Mercedes auto’s zijn overwegend RWD, en slechts 4 auto’s gebruiken de FWD architectuur. De GLA, B, CLA en de A-klasse hatchback zijn FWD. De rest van de Mercedes line-up is ofwel RWD of AWD. Wat de SUV’s betreft, zijn de GLS en de G-klasse standaard uitgerust met 4MATIC, en de rest van de SUV-reeks biedt een 4MATIC-optie.

AMG’s worden nu ook allemaal aangeboden met een AWD-systeem. Dat komt omdat een AWD-systeem meer grip en betere prestaties biedt, en de nieuwste 4MATIC+ systemen bieden de mogelijkheid om alleen op RWD over te schakelen als u dat wenst.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts