Welke Mercedes modellen hebben 360° camera’s

Een paar jaar geleden introduceerde Mercedes de 360° camera, en sindsdien is er een 360° camera beschikbaar voor elk commercieel of niet-commercieel Mercedes model. De 360°-parkeercamera maakt in verschillende markten deel uit van het Parkeerpakket of het Vision-pakket.

Een 360° camera is een nuttig stukje technologie dat de veiligheid verhoogt en het parkeren en manoeuvreren in krappe ruimtes zo gemakkelijk maakt als het maar kan. Vrijwel alle nieuwere auto’s worden geleverd met optionele 360° camera’s, sommige regeringen zelfs verplicht achteruitrijcamera’s om een standaard optie op elke nieuwere auto.

360° camerafunctionaliteit

Een Mercedes 360° camera bestaat uit 4 of meer camera’s, één op de voorbumper, 2 op de spiegels, en één op de achterbumper. Deze camera’s zijn gericht op het bieden van visuele hulp bij het parkeren of andere scenario’s zoals off-roading of zelfs als dash cams in crash situaties.

Deze camera’s hebben ook extra functies zoals nachtzicht waarmee u voetgangers of dieren kunt zien in een slecht verlichte situatie of potentiële gevaren op de weg voor u. Deze camera’s zijn ook in staat om de verkeersborden te lezen en de snelheidsbeperkingen of andere waardevolle stukjes informatie op uw dashboard te projecteren.

Deze camera’s zijn ook uitgerust met geavanceerde parkeersensoren die samenwerken met de camera om de positie van de auto in een paar seconden nauwkeurig te bepalen. Mercedes-modellen bieden ook live rijrichtingen bij het achteruitrijden, zodat u uw auto precies tussen de lijnen kunt parkeren.

360° cameramodi

Zoals eerder vermeld bestaat dit systeem uit minstens 4 camera’s die op elk moment de volledige omgeving van de auto bestrijken. Moderne Mercedes-modellen bieden veel verschillende cameramodi en -hoeken, afhankelijk van de situatie in kwestie.

  Welke inkomensklasse koopt BMW vs Mercedes?

De eerste modus is de gewone achteruitrijcamera. Deze camera bevindt zich meestal boven de nummerplaat, en sommige Mercedes modellen zoals de E-klasse sedan maken gebruik van een pop-up camera, wat zeker een goed idee is omdat een achteruitrijcamera de neiging heeft zich op te hopen met veel vuil en viezigheid waardoor het onbruikbaar is in sommige auto’s.

Twee camera’s die de zijkanten van de voertuigen bestrijken, bevinden zich meestal in de spiegelbehuizingen. Deze camera’s bieden ook extra functionaliteiten en modi, zoals knooppunt modi of visuele parkeerhulp modus bij het parkeren, zodat je niet eindigen curbing uw wielen. Deze camera’s zijn ook nuttig in off-road situaties.

De coolste modus van allemaal is waarschijnlijk de AI 360°-modus, waarbij alle camera’s tegelijk worden gebruikt en u een buitenaanzicht van de auto krijgt dat er ongelooflijk futuristisch uitziet, want deze systemen zijn het summum van visuele ondersteuningstechnologieën voor auto’s.

Mercedes Parkeerpakket met 360° camera

Als u de volledige 360°-camerafunctionaliteit van Mercedes wilt, moet u kiezen voor de Active Parking Assist met PARKTRONIC, die de beste visuele assistentiefuncties van Mercedes biedt die momenteel verkrijgbaar zijn. Dit systeem bestaat uit 12 ultrasound parkeersensoren, 4 aan de voor- en achterzijde, en 2 sensoren aan elke zijkant.

Dit systeem biedt een realtime kraakheldere weergave van de specifieke parkeersituatie op uw infotainmentscherm op het moment dat u de camera’s gaat gebruiken. Het systeem is in staat om actief te zoeken naar beschikbare plaatsen in de auto’s in de omgeving en u een suggestie te doen waar u kunt parkeren.

  Wat is de beste Mercedes voor lange afstanden?

De meest geavanceerde versies van deze systemen op de nieuwe S-klasse zijn zelfs in staat om de auto autonoom in veel verschillende situaties te besturen. Dit systeem biedt ook extra multifunctionele camera’s op de auto en in combinatie met de opties Intelligent Drive en vierwielbesturing is dit systeem in staat de auto te parkeren, zelfs als u er niet in zit.

FAQ Sectie

Is het de moeite waard om de 360° camera op nieuwe Mercedes Benz modellen als optie aan te schaffen?

Alle nieuwere modellen zijn standaard uitgerust met achteruitrijcamera’s als gevolg van de Amerikaanse overheidsvoorschriften, maar als u de volledige 360° ervaring wilt, zal de optie u $500-$1500 kosten, afhankelijk van de markten en specifieke pakketten en aanbiedingen.

Deze systemen zijn ongelooflijk geavanceerd en ze bieden extra functionaliteiten die zeer nuttig zijn in veel verschillende rijsituaties. Met deze systemen kunt u gemakkelijker, sneller en vooral veiliger parkeren. Ze worden aanbevolen door de fabrikant en zijn ook vrij populair in de tweedehands auto markt ook.

Mercedes biedt veel extra functies die niet een essentieel stuk van de technologie, maar de functionaliteit van de 360 ° camera biedt zeker lijkt een geweldige manier om verder te verhogen de veiligheid en all-around zicht in allerlei situaties.

Zijn er goedkopere aftermarket 360° camera’s?

Amazon, eBay, en vele andere sites zijn boordevol aftermarket 360° camera’s voor uw voertuig, maar deze camera’s bieden geen vergelijkbare ervaring met het originele systeem. Hoewel deze camera’s beduidend minder kosten dan de Mercedes fabriekscamera’s, zijn zij het niet waard.

  Wat is beter, Mercedes of Audi?

Het Mercedes 360° camerasysteem is ongelooflijk geavanceerd, veel van de veiligheids- en luxe functies maken ook gebruik van het camerasysteem. En die voordelen werken niet met aftermarket 360° camera’s en naast de prijs, is er geen andere reden waarom een aftermarket systeem ooit beter zou zijn dan het originele systeem.

Is het Mercedes 360° camerasysteem betrouwbaar en zijn er beperkingen?

Het moderne systeem dat in de nieuwere Mercedes-modellen wordt ingebouwd, werd grondig getest voor het op de markt kwam en Mercedes is er zeker van dat het nieuwe systeem even betrouwbaar is als elk ander verplicht systeem in de auto. Deze systemen worden steeds meer verspreid, en in de toekomst zou een 360°-camera wel eens standaard kunnen worden, net als de achteruitrijcamera.

Dit systeem zal niet werken in een aantal verschillende scenario’s, zoals wanneer de portieren of de achterklep worden geopend. Het systeem zal ook niet reageren als uw spiegels zijn ingeklapt of als de omstandigheden buiten erg slecht zijn. Dit systeem zal ook niet werken als het is beschadigd of echt vuil.

U moet nooit volledig vertrouwen op de veiligheidshulpmiddelen van de auto, want de autofabrikant zal nooit de schuld op zich nemen als het systeem geen potentiële gevaren heeft herkend. Deze systemen zijn er om u te helpen, en niet om uw ogen te vervangen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts