Welke inkomensklasse koopt BMW vs Mercedes?

In de VS rijdt een middenklasse persoon meestal in auto’s van merken als Honda, Toyota of Ford. En sommige onderzoekers hebben aangetoond dat maar liefst 61% van de superrijken ook in Honda’s, Toyota’s of Fords rijdt.

Volgens de IRS is een “rijk” huishouden in de VS een huishouden met een inkomen van $250.000 per jaar of meer. Dit is 2% van de totale bevolking. Hoewel niet veel van hen BMW’s en Mercedessen kopen, lijkt Mercedes toch een populairdere auto voor vermogende particulieren.

BMW en Mercedes worden beide gekocht door een vergelijkbare inkomensklasse, en dat is de hogere middenklasse en de vermogende particulieren. De gemiddelde BMW 7-serie eigenaar heeft een gezinsinkomen van $184k, maar een gemiddelde Mercedes S-klasse eigenaar heeft een gemiddeld gezinsinkomen van $250k.

Inkomensklassen die luxe auto’s kopen

In de sub $100k huishouden per jaar categorie, bezitten slechts 8% van de mensen luxe auto’s in het algemeen, en dan hebben we het nog niet eens over BMW of Mercedes specifiek. Het is vrij duidelijk dat deze inkomensklasse deze merken meestal niet koopt, met uitzondering van een paar dappere individuen die waarschijnlijk overdreven enthousiast zijn over de merken in kwestie.

Meer dan 50% van de algemene bevolking in de VS wordt als middenklasse beschouwd. En degenen die dichter bij de welgestelde inkomensgrens van $250.000 zitten, zijn degenen die het meest geïnteresseerd zijn in het kopen van luxe auto’s. Veel onderzoekers geloven dat dit meestal een ouder individu is dat besloten heeft zichzelf en zijn gezin te verwennen met een premium auto.

Merken als Mercedes, BMW en Audi zijn het meest populair bij bestuurders uit de hogere middenklasse die een gezinsinkomen tussen $ 130k en $ 250k verdienen.

  Welke Mercedes zijn V12?

In de inkomensklasse van $250k per jaar zijn luxe auto’s vrij gebruikelijk, vooral als het iemand is die veel rijdt. Maar veel van de voertuigen in deze klasse ook punch ver boven een Mercedes of een BMW. En merken zoals Bentley, Rolls Royce, Porsche, Ferrari, of Lamborghini zijn zeer populair bij liefhebbers en jongere individuen.

Mercedes kopers demografie

Mercedes kopers zijn meestal mannen, 45+ en verdienen een salaris van meer dan $150k per jaar. Deze getallen zijn slechts een algemeen richtpunt, maar ze lijken in de meeste gevallen wel te kloppen. Mercedessen zijn veel populairder bij mannen van middelbare leeftijd dan BMW’s.

Veel automerken hebben de neiging goedkopere modellen aan te bieden voor mensen met een lager inkomen, maar Mercedes doet dat niet. Mercedes modellen zijn meestal duurder dan de rest van het segment waarin het wordt verkocht.

Lexus is bijvoorbeeld ook een premiummerk met een hoger prijskaartje, maar Lexus is een submerk van Toyota, en in sommige gevallen wordt de aantrekkingskracht van Lexus daardoor aangetast. Hetzelfde geldt voor Audi, omdat veel van de interieuronderdelen in een Audi worden gedeeld met de rest van de Volkswagen-groep.

Dus, als u iemand bent die graag elk onderdeel van uw interieur onderzoekt, kunt u misschien hetzelfde stuur vinden in een Audi en een Bentley, of dezelfde lichtschakelaars in een Audi en een Volkswagen Golf. Mercedes doet dat niet, want Mercedes maakt elk onderdeel exclusief voor een Mercedes.

  Wat is de krachtigste Mercedes?

BMW kopers demografie

De demografie van BMW is iets “redelijker”, omdat veel BMW-modellen worden gekocht door liefhebbers die hun budget oprekken om zich een BMW te kunnen veroorloven. Wat op zijn beurt de gemiddelde inkomensklasse van BMW verlaagt tot ongeveer $130k per huishouden.

BMW wordt vooral gekocht door mannelijke kopers tussen 25 en 54 jaar (40% van het klantenbestand). Maar liefst 75% van de BMW kopers heeft geen kinderen, en maar liefst 90% van de nieuwe BMW kopers bezit een eigen huis. Deze statistieken worden gepresenteerd met een foutmarge van +/- 2,5% bij een betrouwbaarheidsniveau van 95%.

BMW prijzen zijn ook zeer verschillend voor verschillende uitrustingsniveaus. Een entry-level 2020 BMW 740i kost rond de $86k, en de top-of-the-line modellen, zoals de 2020 Alpina B7 BMW of de 760li, kosten maar liefst $180k-$200k.

Extra luxe auto FAQ

Welke inkomensklasse koopt Rolls Royce of Bugatti?

Typische Rolls Royce-eigenaars hebben een jaarinkomen van meer dan 1 miljoen dollar, en 52% van hen heeft een jaarinkomen van meer dan 5 miljoen dollar. Eén procent van de RR-eigenaars heeft een jaarinkomen van minder dan $500k en een gemiddelde RR-eigenaar is 55 jaar oud. De meeste Rolls Royce-eigenaars rijden zelf met hun auto, en slechts 3% van hen heeft een chauffeur.

Maar hoe zit het met een Bugatti eigenaar? Een typische Bugatti eigenaar is verreweg de rijkste van allemaal. Volgens sommige rapporten van een paar jaar geleden, bezit een typische Bugatti Veyron eigenaar 84 auto’s, drie prive jets en een jacht. Ter vergelijking: iemand met een Bentley bezit meestal “slechts” 8 auto’s.

  Welke auto is beter dan een Mercedes-Benz?

Verkoopt en kost Mercedes meer dan BMW?

Gemiddeld kost een Mercedes Benz meer dan een gemiddelde BMW, en in de Amerikaanse autoverkoopcharts van 2020 wist Mercedes BMW te verslaan met een overschot van 18k auto’s. Dat komt omdat Mercedes een bredere aantrekkingskracht heeft, aangezien de meeste BMW-eigenaars een Mercedes als een alternatief zullen beschouwen, maar een gebruikelijke Mercedes-eigenaar beschouwt BMW niet als zodanig.

Bovendien weet Mercedes ook betere betrouwbaarheidsresultaten neer te zetten, en kosten Mercedessen doorgaans ook minder in geval van pech.

Wat is de populairste auto bij rijke mensen?

De populairste auto bij de rijke mensen is ook de populairste auto in het algemeen, en dat is de Ford F150. Ford heeft de nummer 1 meest populaire auto titel weten te behouden voor maar liefst 4 decennia, en iedereen wil een F150, ongeacht het inkomen.

De F150 komt in vele uitvoeringen en pakketten vanaf ongeveer $20k, en sommige rapporten hebben gesuggereerd dat maar liefst 22k verkochte F150s worden gekocht door mensen die meer dan $200k verdienen. Sommige modellen zoals de Jeep Grand Cherokee zijn ook populair bij de $ 200k + menigte.

Jeep is erin geslaagd om bijna 14k van deze te verkopen aan de $ 200k + club. Honda is er ook in geslaagd om 13.460 Honda Pilots te verkopen aan de $200k+ club in 2016. Het is dus nogal duidelijk dat rijke mensen niet per se dure auto’s willen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts