Wat is beter, Mercedes of Audi?

Wat is beter, Mercedes of Audi?

Audi en Mercedes hebben een langdurige rivaliteit die decennia overspant. Beide Duitse luxe autofabrikanten hebben een breed aanbod van luxueuze automodellen. Maar welke is beter?

Verschillende mensen hebben verschillende behoeften. Beide auto’s hebben prachtige ontwerpen, luxueuze afwerkingen, geavanceerde technologieën en veel veiligheidsvoorzieningen. Toch zijn de wagens van Mercedes-Benz het meest betrouwbaar en comfortabel, terwijl Audi beter presteert en iets goedkoper is.

Met deze vergelijking zult u een duidelijk beeld hebben van welk automerk beter is in welke categorie. Dus, lees verder om de auto te vinden die u het meest opwindt.

Ontwerp en constructie

Het uiterlijk van de auto is erg belangrijk bij het maken van een aankoopbeslissing. Veel autokopers zullen eerst naar het uiterlijk kijken en dan pas naar iets anders. Als de auto lelijk is, dan zullen de andere dingen er niet veel toe doen. Zowel Audi als Mercedes-Benz automerken hebben enkele van de best uitziende automodellen op de markt.

Exterieur

Als het op de buitenkant aankomt, overtreffen Audi automodellen Mercedes-Benz met een kleine marge. Ze hebben geen sportieve look zoals BMW’s of een oudere aantrekkelijke look zoals Mercedes Benz. In plaats daarvan hebben ze een massieve grille op de meeste van hun modellen, wat hen een uniek en mooi design geeft.

Interieur

Audi merken en modellen komen ver met een concurrerende interieur afwerking en design, maar ze kunnen nog steeds niet verslaan van Mercedes-Benz interieurs. Er kan echter over gediscussieerd worden dat de goedkopere Audi modellen een beter interieur hebben dan de goedkopere Mercedessen.

Kortom, Audi modellen hebben een aantrekkelijker exterieur dan Mercedes-Benz modellen. Niettemin hebben de nieuwere modellen van Mercedes-Benz een uitstekende mix van macho lijnen en sensuele rondingen die het jongere doelpubliek zouden moeten aanspreken.

  Beste Mercedes V8-motor

Wat het interieur betreft, staat de Mercedes Benz nog steeds aan de top met zijn leder, chroom en een adembenemende afwerking.

Prestaties

Audi is een beter presterende auto. Dankzij de vierwielaandrijving die op alle Audi’s te vinden is, maar op slechts een handvol Mercedes automodellen. Audi biedt ook een betere rijervaring en heeft een ergonomischer ontworpen console dan Mercedes. De bestuurder zal het dus gemakkelijker hebben om de auto te besturen en te bedienen, dan in een Mercedes.

Veiligheid

Luxe auto’s bieden niet alleen luxe en comfort, maar vallen ook op door hun veiligheidsvoorzieningen. Zowel Audi als Mercedes blinken uit in deze categorie. Maar meestal heeft Mercedes een lichte voorsprong op Audi in deze categorie.

Audi kan bogen op high-end voorzieningen zoals Audi pre Sense, Turn assist & Collision avoidance assist, en Adaptive Control met Stop & Go en Traffic jam assist. Aan de andere kant komt Mercedes met veel superieure veiligheidsvoorzieningen zoals Night View Assist Plus, Accident Investigation, Pre-Safe Brake en Distronic Plus Technology, en Adaptive High Beam Assist.

Betrouwbaarheid

Een van de redenen waarom mensen luxewagens kopen, is hun betrouwbaarheid. Zowel Audi als Mercedes Benz zijn betrouwbare voertuigen en kunnen vele jaren meegaan. Maar volgens verschillende studies is vastgesteld dat de auto’s van Mercedes Benz betrouwbaarder zijn dan de Audi’s.
Na het afleggen van 100.000 mijl, zullen de meeste Audi modellen problemen beginnen te ontwikkelen.
Bovendien zijn de kosten voor Audi onderdelen en reparaties hoog in vergelijking met Mercedes-Benz. Als u dus op zoek bent naar een auto die meer dan 20 jaar meegaat, bent u beter af met Mercedes-Benz.

  Wat is de beste Mercedes voor lange afstanden?

Prijs

Zoals verwacht zijn beide luxe automerken vrij duur en buiten het bereik van de gewone man. Ze hebben echter een aantal betaalbare automodellen, zoals de Audi A1 en de Mercedes A220. Audi automodellen zijn over het algemeen goedkoper dan Mercedes-Benz modellen.
Op lange termijn zijn Audi voertuigen duur in onderhoud met dure reserveonderdelen.
Ook zijn ze niet zo betrouwbaar als een Mercedes-Benz of BMW automerken. Dus, als je kijkt naar de initiële prijs, dan Audi is goedkoper, maar als je kijkt naar de lange termijn, Mercedes is goedkoper. De beslissing is aan u.

Garantie

Garantie is erg belangrijk, vooral als u investeert in een luxe auto. Zowel Audi als Mercedes Benz hebben dezelfde garantie. De fabrikanten geven 4 jaar of 50.000 mijl basis garantie dekking termen.

Maar als u het van naderbij bekijkt, is de garantie van Audi beter dan die van Mercedes. Het enige identieke aan de garantie is de gedekte periode. Daarnaast biedt Audi gratis standaard onderhoud, 8 jaar extra corrosie perforatie dekking, en geen kilometerbeperking voor de 4-yer pechhulp dekking.

FAQs over Audi en Mercedes

Wat is het belangrijkste verschil tussen Audi en Mercedes?

Audi’s bieden een uitstekende rijervaring, terwijl Mercedes Benz luxe en comfort biedt. Als u dus op zoek bent naar een auto met een plezierige rijervaring, dan is Audi de auto voor u. Maar als u een luxueuze, comfortabele en vlotte auto wilt om in te rijden, is Mercedes Benz de beste optie.

  Beste Mercedes Youngtimer

Welk is het luxere automerk tussen Audi en Mercedes?

Dit is een lastige vraag aangezien deze twee merken hand in hand gaan als het op luxe aankomt. Wij geven Mercedes Benz echter een lichte voorsprong vanwege de luxueuze voertuigen in de S-klasse en de Maybach-lijn. De Audi A8 zit er niet ver naast, maar komt net iets te kort. Mercedes kan bogen op kenmerken zoals ambianceverlichting, leder en chroom.

Welk merk is op lange termijn betrouwbaarder, Audi of Mercedes?

Voordat u een auto koopt, moet u zich bewust zijn van de verborgen kosten onderweg. Een Mercedes-Benz heeft weliswaar een iets hogere aanschafprijs dan een Audi, maar is voordeliger in het onderhoud. Na ongeveer 100.000 kilometer hebben bezitters van een Audi vaker en duurdere reparaties dan bezitters van een Mercedes-Benz.

Slotgedachten

Hoewel beide merken uit Duitsland komen en luxe kenmerken bieden, verschillen ze in veel opzichten. Kopers die op zoek zijn naar luxe, comfort, betrouwbaarheid en veiligheid, zouden moeten overwegen om een auto van Mercedes Benz te kopen. Terwijl degenen die op zoek zijn naar ergonomisch vriendelijke en uitstekend presterende auto moet krijgen van Audi.
All-in-all, beide van deze auto modellen zijn gemaakt met een uitstekende techniek, innovatieve technologie, luxe interieurs, veiligheidsvoorzieningen, snelheid en betrouwbaarheid. Het is een kwestie van voorkeur en budget. Dus, kies de luxe auto die u het meest aanspreekt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts