Welke Mercedes modellen hebben Apple CarPlay?

Apple CarPlay en Android Auto zijn twee softwaretechnologische nieuwigheden die onlangs in de auto-industrie zijn geïntroduceerd. Het doel van deze systemen is om de onhandige, niet-intuïtieve infotainmentsystemen in auto’s te vervangen door een meer smartphone-vriendelijke ervaring.

De implicaties van deze technologieën zijn eerder positief, aangezien zowat iedereen die een moderne smartphone bezit zijn weg kent in de software op die smartphone. En deze systemen spiegelen in feite smartphone-apps naar het infotainmentscherm in de auto.

Vrijwel alle nieuwere Mercedes-modellen bieden de CarPlay-functie. De meeste Mercedes-modellen boden het zelfs al aan in 2016, en sommige modellen zoals de C-Klasse begonnen het pas aan te bieden in het modeljaar 2018.

Apple CarPlay

Uw telefoon gebruiken tijdens het rijden is uiterst gevaarlijk, en Apple Car Play biedt een veiligere manier om uw iPhone te gebruiken tijdens het reizen. U bent in staat om te bellen, allerlei meldingen en berichten te ontvangen, of routebeschrijvingen te ontvangen en onderweg te genieten van uw favoriete muziek- en podcast-apps.

Het mooie is dat u de telefoon niet hoeft op te pakken als u deze functie inschakelt, want alles gebeurt op het hoofdscherm van het infotainment. Aangezien Mercedes grote, ongelooflijk geavanceerde, high-res infotainmentschermen aanbiedt die net zo responsief zijn als het scherm van uw iPhone, is het gebruik van deze technologie een koud kunstje.

Zelfs als u niet kiest voor het navigatiesysteem in de auto, bent u nog steeds in staat om Apple Maps of Waze te gebruiken op uw infotainment hoofdscherm. En veel mensen geven de voorkeur aan de navigatiesystemen die op moderne iPhones te vinden zijn. U kunt ook de spraakassistent Siri gebruiken voor veel verschillende functies, net zoals u dat normaal op uw iPhone doet.

  Wat is de beste Mercedes Benz voor een vrouw?

Siri kan je muziekapps zoals Apple Music, Spotify, Deezer, Soundcloud, Tidal en nog veel meer rechtstreeks in je gezichtsveld bedienen. Apple Car Play is cross configureerbaar, dus als je meerdere verschillende auto’s gebruikt, gebruik je altijd hetzelfde systeem, wat alles een stuk makkelijker te bedienen en te begrijpen maakt.

Specifiek Apple Car Play-ontwerp, -verbinding en -apps

De gebruikersinterface van Apple Car Play is ontworpen om er net zo uit te zien als de interface van je smartphone, dus het is vrij eenvoudig om door dit systeem te navigeren. Apple Car Play is ook in staat om alle knoppen op je infotainmentsysteem te gebruiken, verder kun je door het systeem navigeren door middel van touch input of met Siri.

Oudere Apple Car Play-systemen worden via een kabel aangesloten op het infotainmentsysteem in de auto, maar de nieuwste versie is draadloos. Dit betekent dat wanneer je je auto start, je Apple Car Play automatisch kunt aansluiten en dat je niets hoeft te doen.

Apple Car Play biedt veel verschillende iPhone-apps voor uw infotainmentscherm. Apps zoals News+, Apple Podcasts, Audiobooks, WhatsApp, Audible, Amazon, Sirius FM, Google Play Music, Waze, en nog vele andere apps van derden.

Het systeem is samenhangend, intuïtief en gemakkelijk te begrijpen. Bovendien kunt u met dit systeem uw smartphone tijdens het rijden op een veilige en slimme manier gebruiken.

Android Auto

Als je geen iPhone gebruikt, en je weet je weg in het Android eco-systeem, maak je dan geen zorgen want Android Auto is in principe hetzelfde hands-free infotainment systeem in de auto, alleen gemaakt voor de Android software. Vrijwel alle nieuwere Mercedes-modellen bieden zowel Auto Apple en Android Auto.

  Wat is Brabus voor Mercedes-Benz?

Android Auto stelt u in staat om de Google Assistant te gebruiken en het stelt u ook in staat om te profiteren van vele andere navigatie-, communicatie- en entertainmentfuncties. In zekere zin zijn beide systemen hetzelfde, maar in sommige markten zijn deze systemen een extra functie, maar in de VS zijn deze twee meestal standaard.

Beide systemen maken uw infotainmentsysteem in de auto een stuk eenvoudiger te begrijpen en te navigeren, en de meeste infotainmentsystemen in de auto zijn niet zo geavanceerd. Dat gezegd zijnde, Mercedes MBUX of Audi MMI systemen zijn ongelooflijk geavanceerd, en sommige mensen geven de voorkeur aan het ontwerp van deze twee boven Apple Car Play of Android Auto.

FAQ Sectie

Wat is beter, Apple CarPlay of Android Auto?

De nieuwste Apple Car Play systemen bieden een meer aanpasbare lay-out, specifieke donkere of lichte modi, of specifieke wallpapers. Al deze functies ontbreken in de Android Auto wereld. Maar, als u extra apps wilt toevoegen, zult u uw iPhone moeten pakken, terwijl Android Auto u in staat stelt om dit direct op het infotainmentscherm te doen.

Android Auto biedt ook een weer-app, terwijl Apple Car Play geen Apple-specifieke weer-app biedt, maar een app van een derde partij. Apple maakt het mogelijk om berichten op het scherm te gebruiken, terwijl Android Auto dat niet doet. Het is vrij veilig om te zeggen dat deze systemen niet veel verschillen, en de enige beslissende factor tussen deze twee is uw voorkeur van het besturingssysteem.

  Wie is de grootste concurrent van Mercedes?

Welke iPhone heb ik nodig om de Apple Car Play functie te gebruiken?

Alle moderne iPhones ondersteunen Apple Car Play, alleen modellen die ouder zijn dan iPhone 5 ondersteunen Apple Car Play niet, en het is vrij veilig om te zeggen dat de meeste mensen ver voorbij een iPhone 5 zijn. Apple biedt Car Play functionaliteit voor bijna alle autofabrikanten beschikbaar, alleen een paar vrij onbekende automerken ondersteunen Apple Car Play niet.

Voor Android Auto is het ongeveer hetzelfde verhaal. Alle systemen die Android 9 ondersteunen zijn geschikt voor Android Auto als je de app download uit de Google Play Store. Android 10 en nieuwere versies hebben de Android Auto functie ingebouwd.

Vereisen Apple Car Play of Android Auto maandelijkse abonnementskosten?

Noch Android Auto noch Apple Car Play vereisen dat u iets betaalt om volledig gebruik te kunnen maken van het basissysteem, dat de meeste mensen gebruiken. Maar als u gebruik wilt maken van bepaalde apps waarvoor u toch al een maandelijks abonnement moet betalen, zoals Spotify, dan kunt u dat soort apps niet gebruiken zonder een abonnement.

Vroeger vroegen sommige autofabrikanten je om maandelijks een bedrag te betalen, maar geen enkele autofabrikant doet dit nog. Je kunt dus gerust stellen dat zowel Apple Car Play als Android Auto gratis te gebruiken zijn, zonder dat er extra kosten aan verbonden zijn.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts