Wat is Brabus voor Mercedes-Benz?

In de jaren ’80 draaide alles bij Mercedes-Benz om comfort en verfijning. Maar toen Bodo Buschmann een snelle en geraffineerde Benz wilde, leidde dat tot de geboorte van Brabus. Maar wat is Brabus voor Mercedes-Benz?

Brabus is een high-performance automotive aftermarket tuning en restauratie bedrijf dat Mercedes-Benz modificeert tot een speciale auto. Dus, het helpt bij het tunen en upgraden van Mercedes-Benz auto’s in een aantal spannende, mooie en krachtige voertuigen. Dus, als u wilt verbeteren op uw Mercedes stijl en kracht, Brabus is de beste optie.

Geschiedenis van Brabus

Brabus werd opgericht door een Mercedes-klant in de jaren 1980. Een Duitse man genaamd Bodo Buschmann wilde zijn Mercedes-Benz sneller en meer gepolijst dan de gewone Benz. Toen hij merkte dat custom- en tuningbedrijven niet konden bieden wat hij wilde, richtte hij Brabus op om dergelijke diensten aan te bieden.

Brabus GmbH verbetert en modificeert het interieur van Mercedes-Benz. Bovendien verbetert het de motor van de auto, zodat die meer vermogen kan leveren. Het gevolg is dat veel Mercedes-eigenaren die een auto met meer vermogen willen, bij Brabus aankloppen.

Na meer dan 40 jaar in de industrie, heeft Brabus een aantal opmerkelijke automodellen die het door de jaren heen heeft getuned en geüpgraded. Enkele van de meest populaire Mercedes Babus getunede auto’s zijn 1996 Brabus E V12, 1988 3.6 S lichtgewicht, 2005 Brabus SLR McLaren, Brabus Black Baron, 2008 Brabus Bullit, en 90-pk Brabus Rocket.

Wat is het verschil tussen Mercedes-Benz en Brabus?

Hoewel Brabus auto’s van Mercedes-Benz tunet en verbetert, is het geen eigendom van Mercedes. Mercedes-Benz is een luxe autofabrikant, terwijl Brabus een aftermarket automotive bedrijf is. Mercedes maakt luxueuze en krachtige voertuigen, terwijl Brabus gespecialiseerd is in high-performance tuning en andere vormen van modificaties.

  Hebben Mercedessen superbenzine nodig?

Mercedes maakt auto’s vanaf nul, waaronder de A-Klasse, C-Klasse, CLS-Klasse, E-Klasse, S-Klasse, en nog veel meer. Aan de andere kant is Brabus gespecialiseerd in het tunen van Mercedes-Benz, Maybach en Smart voertuigen. Merk op dat Brabus de grootste Mercedes-Benz tuner is na het merk Mercedes-AMG.

Wat is het verschil tussen Mercedes-AMG en Brabus?

Mercedes-AMG en Brabus lijken misschien op elkaar, maar ze zijn heel verschillend. Beide merken zijn high-performance tuning bedrijven. Hun belangrijkste doel is om de motorprestaties te verbeteren door meer pk’s en meer beweging. Bovendien maken ze aanpassingen aan het exterieur om de auto er spectaculairder uit te laten zien.

Deze twee merken verschillen echter in die zin dat Mercedes-AMG onder de naam Mercedes-Benz valt, terwijl Brabus een eigen bedrijf is. Beide merken waren vroeger gespecialiseerd in het tunen en restaureren van Mercedes-Benz auto’s, maar Brabus is niet langer alleen gespecialiseerd in Mercedes-Benz.

Tegenwoordig modificeert Brabus aangekochte auto’s of verkoopt het aangepaste auto’s, terwijl Mercedes-AMG een high-performance merk onder Mercedes-Benz blijft. Merk op dat AMG in 1999 werd overgenomen en dat alle auto’s onder dit merk onder Mercedes-Benz worden verkocht. Als u een Mercedes-AMG-model wilt, kunt u dat dus gemakkelijk bij een Mercedes-dealer vinden, wat bij Brabus niet het geval is.

Hoeveel kost een Mercedes Brabus?

Dat hangt af van het automerk en model dat je wilt laten aanpassen. Daarnaast speelt het type tuning en modificatie dat je wilt ook een rol. Als u de motor en de stijl van uw auto wilt verbeteren, kunt u uiteindelijk meer dan $ 20.000 betalen voor hun diensten.

  Welke Mercedes modellen hebben motorkap ornamenten?

Bijvoorbeeld, het afstemmen van een 2018 Mercedes-Benz G-Klasse G500 kan u ten minste $ 150.000 kosten. Houd in gedachten dat de initiële kosten van het kopen van een G500 ongeveer $ 123.000 zijn. Als u de kosten van de Brabus tuning kit meerekent, kan dat bedrag omhoogschieten naar ongeveer $ 150.000.

Sommige van de dingen die zullen worden opgewaardeerd en gerestaureerd op uw G500 zijn koolstofvezel, motorkap, grille, deurgrepen, logo, koplampen, wielen, en banden. De meest opvallende upgrade is echter de 4,0-liter twin-turbo V-8 motor van de G500 die een uitstekende toename van het vermogen krijgt, toe te voegen tot 78-pk en 74 lb-ft van het koppel.

Een normale Mercedes-Benz G-500 levert 422 pk en 450 lb-ft koppel. Na de motorupgrade zal dezelfde auto 500 pk en 524 lb-ft koppel leveren. Samen met de 9-traps automatische transmissie, zal deze auto zorgen voor een uitzonderlijke acceleratie van 0 tot 60 mph in slechts 5,7 seconden.

Ondanks het feit dat Brabus een onafhankelijk bedrijf is van Mercedes, zijn ze betrouwbaar aangezien ze een 3 jaar of 62.000 mijl Brabus tuning garantie bieden.

FAQ

Wat betekent Brabus voluit?

Brabus GmbH is een combinatie van twee namen – Bodo Buschmann’s en Klaus Brackmann’s achternamen. Brabus is dus afgeleid van Brackmann en Buschmann. Merk op dat Brackmann alleen in het bedrijf werd opgenomen omdat de Duitse wet twee personen voorschrijft om een bedrijf op te richten. Na de oprichting van het bedrijf verkocht Brackmann zijn aandelen echter aan Buschmann.

Wat zijn de meest iconische modellen van Brabus?

Sinds zijn oprichting in 1977 heeft Brabus enkele uitstekende transformaties ondergaan die tot iconische auto’s zijn uitgegroeid. Met zoveel getransformeerde auto’s onder zijn naam, springen sommige auto’s er gewoon uit. Deze omvatten 1988 3.6 S lichtgewicht, Brabus G63 6X6, 2005 Brabus SLR McLaren, 2008 Brabus Bullit, Brabus 900, en Brabus Rocket 900 Cabrio.

  Zijn Mercedes hybrides goed?

Zijn Brabus auto’s de moeite waard?

Dat hangt er vanaf waar u naar op zoek bent. Als u uw Mercedes-Benz wilt modificeren en het motorvermogen wilt verbeteren, dan is Brabus de moeite waard. Daarnaast is Brabus ideaal voor u als u het interieur en exterieur van uw auto wilt verbeteren. Brabus biedt meer leder en aangepaste kleuren die uw Mercedes er speciaal uit laten zien.

Welke is beter – AMG of Brabus?

Beide merken leveren goed werk bij het tunen en aanpassen van uw auto, maar als u een krachtige en buitenaardse auto wilt, is Brabus de manier om te gaan. Bovendien is AMG af fabriek getuned, terwijl Brabus het naar een hoger niveau tilt. Over het geheel genomen is Brabus iets beter dan AMG, omdat het meer doet.

Wat is het verschil tussen Mercedes Brabus en Mercedes AMG?

Brabus is een high-performance aftermarket tuning- en restauratiebedrijf, terwijl Maybach een onderdeel is van de Mercedes-Benz line-up. Daarom legt Brabus zich toe op het modificeren en tunen van Mercedes-Benz auto’s, terwijl Maybach een Mercedes-Benz model is.

Final thoughts

Brabus helpt bij het tunen en restaureren van standaard Mercedes-Benz modellen tot high-performance en speciale auto’s. In tegenstelling tot Mercedes-AMG is Brabus echter een onafhankelijk bedrijf dat auto’s van Mercedes-Benz, Maybach en Smart modificeert. Brabus verkoopt reeds gemodificeerde auto’s of modificeert aangekochte auto’s.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts