Wie is de grootste concurrent van Mercedes?

Mercedes-Benz is in de loop der jaren gegroeid dankzij het handhaven van kwaliteit en het uitbrengen van innovatieve auto’s die de norm hebben gesteld voor luxe auto’s. Sommige merken zijn zich echter blijven verbeteren en geven Mercedes het nakijken. Maar wie is de grootste concurrent van Mercedes?

De belangrijkste concurrent van Mercedes is Audi. Een decennium geleden was BMW de belangrijkste concurrent van Mercedes. In de afgelopen jaren heeft Audi die kloof overbrugd en is nu de naaste concurrent van Mercedes. Een andere naaste concurrent van Mercedes is Porsche met zijn uitstekend ontworpen auto’s.

Mercedes mag dan naaste concurrenten hebben, van geen van deze luxe automerken kan gezegd worden dat ze beter zijn dan Mercedes. Daarom is Mercedes nog steeds de grootste verkoper van luxe auto’s ter wereld. In 2020 verkocht Mercedes meer dan 2,2 miljoen auto’s, terwijl Volkswagen, verkocht onder haar merk Audi op de tweede plaats kwam met 1,7 miljoen.
Hier is hoe Mercedes zich verhoudt tot zijn naaste rivalen:

Mercedes-Benz VS Audi

Model verscheidenheid

Ondanks het feit dat Audi de dichtste concurrent van Mercedes is, mist het het brede scala van auto variëteiten dat Mercedes biedt. Ja, Audi heeft een aantal opmerkelijke sedans, coupés, wagens en SUV’s, maar Mercedes-Benz biedt zo veel meer. Dus, als u wilt een grote pool van auto’s om uit te kiezen, Mercedes is de beste keuze.

Prestaties

Het belangrijkste verkoopargument van Audi zijn de prestaties en de technologie. Dus, als u een hoog presterende auto tussen Audi en Mercedes wilt, is Audi de betere optie. Een van de redenen waarom Audi beter presteert dan Mercedes is dat het standaard een all-wheel-drive systeem heeft, terwijl dit optioneel is bij Mercedes.

  Hebben Mercedessen superbenzine nodig?

Betrouwbaarheid

Een ander gebied waarop Audi uitblinkt ten opzichte van Mercedes is betrouwbaarheid. Volgens consumentenrapporten en JD Power is Audi betrouwbaarder dan Mercedes-Benz. Bovendien registreert Audi minder problemen dan Mercedes. Maar als het gaat om de kosten van onderhoud, blijft Audi toch achter.

Veiligheid

Audi mag dan betrouwbaarder zijn en beter presteren dan Mercedes, Mercedes is de veiligere auto. Dankzij de zeer geavanceerde PRE-SAFE technologie die een auto automatisch tot stilstand kan brengen wanneer deze een ongeval detecteert. Hoe dan ook, Audi is ook veilig omdat het wordt geleverd met Audi Driver Assistance Package.

Prijs

Zowel Audi als Mercedes bieden dure luxewagens aan, maar Audi is iets goedkoper dan Mercedes. Niettemin kost Audi meer aan onderhoud dan Mercedes.

Mercedes-Benz VS BMW

Model verscheidenheid

Zowel Mercedes als BMW hebben een verscheidenheid aan automerken en modellen te bieden. Ze hebben sedans, coupes, SUV’s, en nog veel meer. Desalniettemin, als u op zoek bent naar een merk met de meeste auto variëteit, dan moet het BMW zijn.

Prestaties

BMW wagens presteren beter dan Mercedes-Benz. De meeste instap BMW’s zijn high-performance auto’s, terwijl de meeste Mercedes instap auto’s dat niet zijn. Het kan zijn dat u moet doorgroeien naar de Mercedes-AMG lijn om een high-performance model te krijgen.

Betrouwbaarheid

Audi en Porsche zijn misschien betrouwbaarder dan Mercedes, maar BMW is dat niet. Volgens JD Power is BMW een van de minst betrouwbare luxewagens. Mercedes is iets betrouwbaarder dan BMW en zakt iets onder het gemiddelde.

Veiligheid

Een van de dingen die Mercedes aan de top van alle luxe auto’s zet is veiligheid. Mercedes is de veiligste luxewagen op de markt. Het wordt geleverd met PRE-SAFE technologie die uniek en nuttig is. BMW komt daarentegen met een iDrive, die uitstekend is maar niet in de buurt komt van de PRE-SAFE technologie.

  Wat is de beste vierwielaangedreven Mercedes?

Prijs

In termen van prijs, is Mercedes iets duurder dan BMW. Maar beide auto’s kosten u tussen de $40.000 en $170.000. Ze hebben ook performance auto’s die meer kosten dan hun standaard modellen. Daarom moet u bereid zijn om geld uit te geven als u een van deze auto’s wilt.

Mercedes-Benz VS Porsche

Model verscheidenheid

Beide merken komen uit Duitsland. Niettemin, Mercedes biedt meer auto variëteiten dan Porsche. Dus, als u verschillende automerken en modellen wilt selecteren, is Mercedes uw ideale keuze. Porsche heeft echter een breed gamma aan sportwagens waaruit u kunt kiezen.

Prestaties

Dit is een gebied waar veel luxe auto’s Mercedes overtreffen. Porsche is geen uitzondering. Porsche presteert beter dan Mercedes en biedt een van de beste rijervaringen. Bovendien staan Porsche’s bekend om hun snelheid en kracht, wat verklaart waarom ze populair zijn in de autosport.

Betrouwbaarheid

Porsche is een van de meest betrouwbare luxewagens op de markt. In feite is Porsche betrouwbaarder dan Audi, wat betekent dat het ook betrouwbaarder is dan Mercedes. Het enige probleem is dat Porsche bij pech duurder in onderhoud kan zijn dan Mercedes-Benz.

Veiligheid

De meeste luxewagens zijn uitgerust met enkele van de beste veiligheidsvoorzieningen op de markt. Mercedes en Porsche zijn veilig en worden geleverd met enkele van de meest geavanceerde veiligheidssystemen. Toch is Mercedes veiliger dan Porsche.

Prijs

Wanneer u vergelijkbare Porsche en Mercedes-Benz modellen vergelijkt, zult u merken dat Mercedes iets duurder is dan Porsche. Ook de onderhoudskosten van een Benz zijn hoger dan die van een Porsche. Maar wanneer Porsche pech heeft, zult u wellicht meer moeten uitgeven.

  Welke Mercedessen hebben PARKTRONIC

FAQ

Naast Audi, BMW en Porsche, welke andere luxe automerken concurreren met Mercedes?

De belangrijkste drie concurrenten van Mercedes zijn Audi, BMW en Porsche. Er zijn echter nog enkele merken met zeer geavanceerde en luxueuze auto’s. Zij omvatten Jaguar, Volkswagen, Aston Martin, Volvo, Ferrari, Land Rover, Bentley, Lamborghini, Lexus, Cadillac, Rolls Royce, en Bentley.

Welke auto is beter – Mercedes S-klasse, Audi A8, of BMW 7-serie?

Al deze automodellen zijn grote luxe sedans in het hogere segment. De Mercedes S-Klasse is de beste auto van de drie. De Audi A8 is echter de best presterende auto, terwijl de BMW 7-serie de beste rijervaring biedt, omdat hij een betere wegligging heeft dan de drie.

Waarom wordt Mercedes-Benz beschouwd als het beste luxe automerk?

Mercedes-Benz wordt beschouwd als het beste luxe automerk vanwege zijn high-tech engineering, comfortabele rit, krachtige motor, top-notch veiligheidsvoorzieningen, en uitstekende prestaties. Bovendien is Mercedes betrouwbaarder en duurzamer dan de meeste luxe automerken.

Conclusie

De grootste concurrent van Mercedes is Audi, gevolgd door BMW en Porsche. Hoewel de meeste van deze merken een aantal kenmerken hebben die Mercedes overtreffen, is Mercedes nog steeds het beste algemene luxe automerk. Dankzij vele jaren van innovatie en consistentie in het leveren van “het beste of niets.”

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts