Veel voorkomende problemen met de Skoda Octavia

Skoda Octavia

De Skoda Octavia is verreweg het best verkochte Skoda-model op de markt. Deze auto is goed ontworpen, luxe, en wordt geleverd met veel uitstekende functies. Bovendien is hij zeer betrouwbaar in vergelijking met de meeste van zijn rivalen. Er zijn echter ook verschillende problemen waar geïnteresseerde kopers rekening mee moeten houden. Maar wat zijn de meest voorkomende problemen met de Skoda Octavia?

Veel voorkomende problemen met de Skoda Octavia zijn versnellingsbakproblemen, elektrische problemen, defect dubbel massavliegwiel, lekkageproblemen, defect kinderslot, koplampproblemen en DPF-problemen. Daarnaast hebben gebruikers melding gemaakt van een gebrek aan vermogen, defecte buitenspiegel indicator, en EGR klep problemen.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Skoda Octavia?

Problemen met de versnellingsbak

De DSG versnellingsbak in automatische Skoda Octavia modellen is een bekende Volkswagen DSG versnellingsbak. Na verloop van tijd ontwikkelt deze versnellingsbak een probleem, zoals problemen met het schakelen tussen de versnellingen waardoor een lomp gevoel ontstaat bij het optrekken of afremmen. Dit wordt meestal veroorzaakt door een fout in zowel de versnellingsbak als het mechatronisch regelsysteem.

U kunt dit probleem verhelpen door de betrokken onderdelen te vervangen of te repareren.

Elektrische problemen

Elektrische problemen komen ook vaak voor bij de Skoda Octavia. Veel gebruikers hebben gemeld dat het navigatiesysteem van de Octavia problemen ontwikkelt. Toch komt dit probleem vaak voor bij de Skoda Octavia-modellen van 2014 tot 2020. Een ander veel voorkomend elektrisch probleem is een storing in de centrale vergrendeling. Dit wordt meestal veroorzaakt door een doorgebrande zekering. Om dit probleem te verhelpen, moet u de slechte zekering vervangen.

Problemen met de EGR-klep

De uitlaatgasrecirculatie of EGR-klep kan verstopt raken in de Skoda Octavia. Dit komt omdat er koolaanslag ontstaat die aarzeling en ruw stationair draaien van de motor veroorzaakt. Als gevolg daarvan kan de gebruiker een gebrek aan acceleratie opmerken.

Het goede nieuws is dat dit probleem redelijk eenvoudig te verhelpen is, want u hoeft alleen de koolaanslag te reinigen en het probleem is verholpen.

Lekkage problemen

Dit is een zeer frustrerend probleem, want de Skoda Octavia is een luxueuze auto van Volkswagen. Veel gebruikers hebben melding gemaakt van een natte kofferbak, lekkende zijruiten en waterlekkage in de voetruimte voor de passagier. De meeste van deze lekkageproblemen worden veroorzaakt door problemen met het carrosserieontwerp. Lekkende zijruiten worden bijvoorbeeld veroorzaakt door een gebrek aan primer tijdens het fabricageproces.

Gebrek aan vermogen

Net als de EGR-klep raakt ook het gasklephuis verstopt met koolaanslag. Dit probleem leidt tot een gebrek aan acceleratie en kan er ook toe leiden dat de auto afslaat op kruispunten. In sommige gevallen kunt u bij stationair toerental ook last krijgen van gesputter en gehoest. Om dit probleem te verhelpen, moet u het gasklephuis reinigen.

Problemen met de DPF

De motor van de Skoda Octavia is zo ontworpen dat hij jaarlijks naar een hoger prestatieniveau moet worden getild. Als dat niet gebeurt, kan dat leiden tot een verstopping van het roetfilter. Om dit probleem te verhelpen, moet u het roetfilter reinigen of vervangen als het beschadigd is. Bovendien kunt u vaak buiten de stad rijden om dit probleem te voorkomen.

Koplampproblemen

Behalve dat de Skoda Octavia problemen heeft met lekkage, hebben sommige gebruikers ook gemeld dat er vocht in de koplampunit terecht is gekomen. Dit kan ertoe leiden dat het onderdeel voortijdig defect raakt of dat water op de lens problemen veroorzaakt met de effectieve diffractie. Dit probleem kan echter gemakkelijk worden opgelost door een visuele inspectie.

Defect vliegwiel met dubbele massa

Dit is een van de belangrijkste terugroepacties van Skoda. Het dubbelmassavliegwiel van de Skoda Octavia kan uit elkaar vallen, wat tot massale storingen in de motor leidt. De betrokken auto’s werden echter teruggeroepen en het probleem werd verholpen. Dus voordat u een tweedehands Skoda Octavia met dit probleem koopt, moet u zich ervan vergewissen dat de gebruiker het probleem heeft verholpen.

Defecte buitenspiegelindicator

Een ander probleem dat wordt veroorzaakt door een defect van de fabrikant in het carrosserieontwerp is de falende buitenspiegelindicator. Het falen van de buitenspiegelindicator wordt veroorzaakt doordat er water in de LED-lampjes lekt. Om dit probleem te verhelpen, moet u de beschadigde of aangetaste buitenspiegelindicatoren vervangen.

Defect kinderslot

Verschillende gebruikers hebben geklaagd dat het kinderslot kan ontgrendelen zonder dat de bestuurder het merkt. Hierdoor kunnen inzittenden het portier van binnenuit openen en wegrijden. Als u onder garantie valt, kan Skoda dit probleem voor u oplossen, maar als dat niet het geval is, moet u het hele vergrendelingssysteem vervangen.

FAQ

Is de Skoda Octavia betrouwbaar?

Ja, de Skoda Octavia is behoorlijk betrouwbaar. De meeste betrouwbaarheidsagentschappen hebben hem een bovengemiddelde betrouwbaarheidsscore gegeven. In vergelijking met Toyota, Honda, Mazda en Suzuki zijn die echter veel betrouwbaarder. Maar hij is betrouwbaarder dan Audi, BMW en Mercedes-Benz.

Hoe lang gaat de Skoda Octavia mee?

Dat hangt af van hoe goed u uw auto onderhoudt en ermee rijdt. Als u het door Skoda aanbevolen onderhoudsschema volgt, kan uw auto meer dan 150.000 km afleggen. Sommige gebruikers hebben meer dan 300.000 km afgelegd, wat zeer indrukwekkend is voor zo’n luxueuze auto.

Wat is het meest betrouwbare Skoda Octavia-modeljaar?

De meeste Skoda Octavia-modeljaren van na 2015 worden als betrouwbaar beschouwd. Dat komt omdat ze zijn uitgerust met verbeterde en betrouwbaardere DSG-versnellingsbakken. Niettemin is het meest betrouwbare Skoda Octavia modeljaar 2018. Deze auto registreert weinig problemen en is behoorlijk betrouwbaar.

Is het duur om de Skoda Octavia te onderhouden?

Ja, het onderhoud van de Skoda Octavia is behoorlijk duurder dan dat van gewone auto’s. Maar in vergelijking met andere luxe auto’s zoals Audi en Mercedes, zult u merken dat het onderhoud van de Skoda Octavia veel goedkoper is. Hoewel de arbeidskosten voor het onderhoud van de Skoda laag zijn, zijn de reserveonderdelen vrij duur.

Welke auto is beter – Skoda of Audi?

Dat hangt af van wat u zoekt. Als u een auto met geavanceerde functies wilt, is Audi de betere optie. Maar als u een auto wilt die betaalbaarder, betrouwbaarder en goedkoper in onderhoud is, dan moet u overwegen de Skoda te nemen. Integendeel, beide auto’s vallen onder Volkswagen.

Conclusie

Al met al is de Skoda Octavia een mooie, betrouwbare, luxe en ruime auto. Mits goed onderhouden en verzorgd, kan deze auto meer dan 150.000 mijl meegaan. Nu u enkele van de veel voorkomende problemen met de Skoda Octavia kent, moet u uw auto goed onderhouden om de meeste daarvan te voorkomen. Dit zal helpen om de kosten van reparaties op de lange termijn te verlagen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts