Veel voorkomende problemen met Mercedes W126

Als u op zoek bent naar een klassieke, duurzame en comfortabele Mercedes cruiser, moet de W126 zeker uw fantasie prikkelen, want het is een van de meest iconische S-Klasse modellen aller tijden. Vrijwel alle S-Klasse modellen, met uitzondering van de W220, zijn indrukwekkend en zijn nog steeds prachtige auto’s om te bezitten en om dagelijks in te reizen.

De W126 was echter in productie tussen 1979 en 1991, en voor zo’n oude auto houdt de W126 zich keurig staande. Dit betekent niet dat de W126 niet komt met zijn billijk aandeel van problemen, en de meest voorkomende worden geassocieerd met de timing ketting, olielekkages, transmissie problemen, versleten interieurbekleding, en het pneumatische veersysteem.

De W126 S-Klasse staat erom bekend honderdduizenden kilometers mee te gaan zonder grote revisies nodig te hebben. Alle motoropties zijn krachtig en verfijnd, maar de beste om te krijgen is de S500 V8. Al met al zou de W126 u goed van dienst moeten zijn, maar let wel goed op de hierboven genoemde onderdelen.

Het is vermeldenswaard dat veel voorkomende W126 problemen veel groter zijn dan degene die in dit artikel genoemd zijn. Ook de elektronica kan het na verloop van tijd begeven en hetzelfde verhaal geldt voor de roest, aangezien deze auto’s veel te oud zijn om goed tegen roest beschermd te zijn.

Problemen met de distributieketting

Een van de grootste problemen met de W126 zijn de plastic geleiders voor de distributiekettingen, waarvan bekend is dat ze voortijdig breken. Ze slijten snel en worden broos, en er is weinig tot geen kracht voor nodig om ze te breken. Dit probleem treft zowel vroege als late W126-modellen en moet zo snel mogelijk worden aangepakt, zodat de auto nog lang op zijn best kan presteren.

  Tesla vs. Mercedes - Wat is beter?

Als u deze kwesties niet vroeg genoeg oplost, gaat u waarschijnlijk ernstigere motorkwesties onderaan de lijn onder ogen zien, zozeer zelfs dat de reparatiekosten potentieel zelfs de volledige auto tot een geldputgat zouden kunnen maken. Inspecteer altijd de gidsen wanneer u kunt, ongeacht of u de auto alleen koopt of dat u hem zelf bezit.

Olielekken

De aandrijflijn van de W126 is robuust en zou lang mee moeten gaan, maar specifieke problemen zoals olielekkage bij de timing cover staan erom bekend dat teniet te doen. Dit kan het totale olieverbruik verhogen zonder dat u het zelfs merkt, dus zorg ervoor dat u de oliepeilen controleert wanneer u kunt om ervoor te zorgen dat uw W126 soepel loopt.

Jammer genoeg, is dit niet de enige plaats waar de olielekken neigen voor te komen omdat zij ook neigen om rond de dekking van de kleppendekselpakking voor te komen. Het is vrij gemakkelijk om deze olielekken te spotten met een fatsoenlijke zaklamp, maar als de W126 die u zoekt olievlekken op de grond achterlaat, is de kans groot dat de olielekken een stuk ernstiger zijn.

Transmissie problemen

De W126 wordt geleverd met een handgeschakelde of een automatische versnellingsbak. De handgeschakelde versnellingsbak is niet geschikt voor zo’n grote auto, maar het lijkt de meer betrouwbare optie te zijn. De 4-traps automaat heeft soms te veel tijd nodig om te schakelen, dus test dat zeker uit als u in de markt bent voor een W126.

De automatische versnellingsbak is bekend om te verslijten, vooral als u op zoek bent naar een hoge kilometerstand voorbeeld. Soms heeft uw W126 een complete revisie nodig terwijl sommige versnellingsbakken slechts een paar onderdelen vervangen hoeven te worden.

  Passen Mercedes velgen op VW

Versleten interieur

De W126 is nu echt een oude auto en dat betekent dat hij er niet meer zo mooi uit zal zien als vroeger. Dit betekent niet dat de W126 niet verfijnd genoeg is, maar eerder het feit dat het leer en de houten bekleding van het interieur gevoelig is voor barsten en verkleuring, vooral als je voor een lichter interieur hebt gekozen.

Problemen met het pneumatisch veersysteem

Sommige W126 modellen zijn uitgerust met een pneumatisch veersysteem dat ervoor zorgt dat de auto doorhangt aan de achterkant. Dit wordt meestal veroorzaakt door een lekkende schokdemper of problemen met sommige van de hulponderdelen van het ophangingssysteem. Als deze systemen slecht gaan werken, zal uw rijcomfort waarschijnlijk genoeg worden beïnvloed om u te realiseren.

FAQ Sectie

Is de Mercedes W126 vatbaar voor roest?

De Mercedes W126 is een goed gebouwde auto met hoogwaardige lakken die de tand des tijds kunnen doorstaan. Maar omdat de W126 al een paar decennia oud is, zijn de beschermende eigenschappen tegenwoordig niet meer zo effectief als ze ooit waren.

Als zodanig, moet u aandacht besteden aan specifieke potentiële roestplekken op uw auto te beginnen met de onderkant van de auto, de wielkuipen, rond de ramen, onder de deuren, onder de accubak, en onder de plastic lijstwerk dat de auto omringt.

Is de Mercedes W126 een klassieker?

De Mercedes W126 is tegenwoordig inderdaad een klassieker, omdat hij veel interessante kenmerken en designkeuzes heeft in wat nu bekend staat als de allereerste S-Klasse. Er zwerven nogal wat W126’s rond, wat betekent dat het niet bepaald een waardevol bezit is.

  Mercedes vs Lexus Onderhoudskosten

Als u er echter in slaagt er een te vinden in goede staat met niet al te veel kilometers op de teller, kunt u er misschien zelfs van profiteren in de niet al te verre toekomst. Het is ook vermeldenswaard dat de meeste Mercedes Benz liefhebbers geïnteresseerd zijn in de krachtigere V8 modellen.

Is de Mercedes W126 de beste Mercedes-auto aller tijden?

De W126 is de allereerste S-Klasse en de S-Klasse is de maatstaf van de grote luxesedans. Dit roept de vraag op of de W126 goed genoeg is om te worden beschouwd als een van, zo niet zelfs de beste Mercedes sedan aller tijden. Sommigen geloven dat de W126 inderdaad de beste Mercedes auto ooit is, terwijl de meerderheid van de mensen geneigd is het daar niet mee eens te zijn.

Het is veilig om te zeggen dat de W126 heel wat waarde biedt, en het kan de allerbeste auto ter wereld geweest zijn in 1979. De W140 wordt meestal beschouwd als de beste S-Klasse aller tijden en dus het beste Mercedes-model aller tijden, en ik ben geneigd het daarmee eens te zijn, ook al staat de W126 hoog op die lijst.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts