Mercedes vs Lexus Onderhoudskosten

Voordat u investeert in uw droomauto, is het belangrijk om niet alleen de initiële kosten te overwegen, maar ook wat u in de loop der jaren zult uitgeven om de auto te onderhouden. Sommige auto’s zijn goedkoper om te kopen, maar duur in onderhoud op de lange termijn.

Mercedes en Lexus zijn beide luxe auto’s. Lexus auto’s zijn echter goedkoper in onderhoud dan Mercedes-Benz auto’s. De onderhoudskosten van een Mercedes-Benz kunnen bijna drie keer zo hoog zijn als die van een Lexus over dezelfde periode. Daarom is het van cruciaal belang om alle factoren te overwegen voordat u de auto van uw dromen koopt.

Zowel Mercedes-Benz als Lexus bieden kleine auto’s, sportwagens, middelgrote auto’s, SUV’s en hybrides aan. Bij een rechtstreekse vergelijking zijn Mercedessen luxueuzer, comfortabeler, duurzamer en presteren ze beter. Aan de andere kant zijn Lexus auto’s betrouwbaar, betaalbaar en makkelijker te onderhouden.

Onze focus vandaag is niet het vergelijken van verschillende Lexus en Mercedes voertuigen, maar om uit te vinden welk merk van deze twee is goedkoper te onderhouden. U zult ook te weten komen welke auto goedkoper is om te repareren over een periode van vijf jaar.

Mercedes versus Lexus: Totale onderhoudskosten

Omdat Lexus een tak van Toyota is, is het veel goedkoper om te onderhouden dan Mercedes-Benz. Maar in de eerste paar jaar van bezit, kan dit niet waar zijn. Dit komt omdat Lexus na elke 6 maanden/5.000 mijl onderhoud nodig heeft, terwijl Mercedes na 12 maanden/10.000 mijl onderhoud nodig heeft.
Maar na een paar jaar van eigendom, zult u merken dat het onderhoud van een Mercedes-Benz veel duurder is dan het onderhoud van een Lexus. Zo kost het u ongeveer 9.700 dollar om een Lexus RX 350 gedurende 5 jaar te onderhouden, terwijl het u meer dan 10.200 dollar kost om een Mercedes-Benz GLA 350 gedurende dezelfde periode te onderhouden.

  Veelvoorkomende problemen met Mercedes S63

Hieruit blijkt dat het onderhoud van een Mercedes-Benz iets duurder is dan het onderhoud van een Lexus. U bespaart weliswaar wat geld, maar het verschil is niet zo groot. Wanneer u dit vergelijkt met andere luxe automerken zoals de BMW X3, zult u zien dat deze nog duurder in onderhoud is dan de Mercedes GLA.

Zowel Mercedes en Lexus auto’s vereisen regelmatig of op schema onderhoud om soepel te blijven draaien en dure reparaties te voorkomen op het einde. Enkele van de regelmatige onderhoudsbeurten die u aan uw Lexus moet uitvoeren zijn olie verversen, nieuwe banden, bougie vervangen en remblokken.

Lexus heeft een geplande onderhoudsbeurt bij 10.000 mijl. Mercedes heeft service A en B. Service A vindt plaats na 10.000 mijl, terwijl service B plaatsvindt na 20.000 mijl. Andere regelmatige Mercedes diensten omvatten een olieverversing en bandenrotatie.

Mercedes versus Lexus: Reparatiekosten

Afgezien van de onderhoudskosten, zijn de reparatiekosten bij Lexus ook goedkoper. In feite is Lexus veel goedkoper als het gaat om reparatiekosten. In een periode van vijf jaar kost het u ten minste $ 3.200 om een Lexus RX 350 te repareren, terwijl het u meer dan $ 9.500 kan kosten om een Mercedes GLA 350 te repareren.

Ongeacht welke auto u kiest, beide van hen hebben gemeenschappelijke reparaties die u moet zich bewust zijn van. Bijvoorbeeld, Mercedes C240s normaal waterpomp vervangen na een tijdje. Terwijl de Lexus RX 350 meestal problemen heeft met de waterpomp en het luchtfilter in de cabine.

Van de drie populaire Duitse luxemerken heeft Audi de duurste reparatiekosten in vergelijking met BMW en Mercedes. BMW heeft de goedkoopste reparatiekosten, maar de hoogste onderhoudskosten. Over het geheel genomen is Lexus nog steeds de beste als het gaat om onderhouds- en reparatiekosten.

Mercedes versus Lexus: Wanneer de garantie eindigt

Alle voertuigen van Mercedes-Benz worden geleverd met een beperkte garantie voor nieuwe voertuigen die 48 maanden/50.000 mijl duurt. Lexus biedt ook een garantie van 48 maanden/50.000 mijl. Wanneer beide voertuigen buiten de garantieperiode vallen, wordt Mercedes in vergelijking met Lexus erg duur in onderhoud.

  Mercedes A200 - Alles wat u moet weten

Mercedes vervangende onderdelen zijn veel duurder dan Lexus onderdelen. Lexus voertuigen worden gemaakt door Toyota, dus niet alleen zijn hun onderdelen beter verkrijgbaar en goedkoper, het is ook makkelijker om uw auto gerepareerd te krijgen. Mercedes voertuigen moeten worden gebracht naar een erkende monteur die gespecialiseerd is in Mercedes, dat is veel duurder.

Lexus voertuigen hebben ook een betere betrouwbaarheid rating, dus je zult waarschijnlijk uiteindelijk nodig hebt om uw Mercedes te repareren vaker.

Vergelijking van luxe automerken

Welke is betrouwbaarder – Mercedes of Lexus?

Als het op betrouwbaarheid aankomt, heeft Lexus een aanzienlijke voorsprong op Mercedes. Lexus is de luxelijn van Toyota. Volgens het J.D. Power Market Report behoort Lexus tot de meest betrouwbare auto’s op de markt. Het valt binnen de eerste vijf plaatsen in verschillende betrouwbaarheidsbeoordelingen.

Mercedes daarentegen staat niet eens in de top tien van meest betrouwbare auto’s. Andere Duitse luxe automerken zoals BMW en Audi staan hoger dan Mercedes in termen van betrouwbaarheid. Dus, als u een betrouwbare luxe auto wenst, is Lexus de beste keuze.

Welke heeft lagere onderhouds- en reparatiekosten – Mercedes, BMW, Audi of Lexus?

Bij het kopen van een luxe auto, enkele van de dingen die u moet overwegen zijn de reparatie- en onderhoudskosten. Hoewel Lexus de minst luxueuze kenmerken biedt, is het de goedkoopste te onderhouden in vergelijking met Mercedes, Audi en BMW, die meer dan $ 1.800 per jaar kosten om te onderhouden.

BMW is het duurst in onderhoud, gevolgd door Mercedes, en tenslotte Audi. In termen van reparatiekosten, is Lexus nog steeds het goedkoopst te onderhouden, aangezien het u minder dan $900 kan kosten. Duitse luxe automerken, aan de andere kant, kan kosten meer dan $ 1.600 te repareren gemiddeld, dat is vrij hoog.

  Welke Mercedes heeft vleugeldeuren?

Welke auto is beter – Lexus of Mercedes?

Dat hangt ervan af wat u zoekt. Als luxe, comfort en duurzaamheid zijn wat u zoekt, zult u houden van Mercedes-Benz. Maar als u een betaalbare, betrouwbare en zuinige auto wilt, dan wint Lexus. Over het geheel genomen, zijn beide uitstekende automerken met enkele van de top luxe voertuigen.

Staat Lexus op hetzelfde niveau als Mercedes, BMW en Audi?

Nee, dat is het niet. Hoewel Lexus de luxe lijn van Toyota is, komt het niet in de buurt van de high-end Duitse luxe automerken, zoals Mercedes, BMW, en Audi. Lexus mag dan prachtig zijn vormgegeven met top-notch functies, maar de auto’s zijn niets in de buurt van die van Mercedes of Audi.

Als luxe is wat u zoekt, Mercedes is de beste. Het wordt op de voet gevolgd door Audi, en dan BMW. Er is een reden waarom Mercedes wordt beschouwd als het toppunt van luxe en high-end engineering. Dit wordt duidelijk wanneer u een proefrit maakt in al deze auto’s en het gevoel hebt dat u in elk van hen zit.

Slotgedachten

Over het geheel genomen is het goedkoper om een Lexus te onderhouden dan een Mercedes-Benz. Als u de initiële aankoopkosten, onderhoudskosten en reparatiekosten voor vijf jaar bij elkaar optelt, zult u merken dat een Lexus veel goedkoper is om te bezitten en te onderhouden dan een Mercedes-Benz.

Dus, als u wat geld wilt besparen en minder bezoekjes aan de monteur wilt brengen, kies dan voor Lexus. Maar als u bereid bent om geld uit te geven voor high-tech engineering, comfort, luxe en een geweldige algehele ervaring, dan is Mercedes de manier om te gaan.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts