Veelvoorkomende problemen met Mercedes S63

De Mercedes S63 is een luxueus full-size monster van een sedan die meer dan 500pk in zich heeft en even comfortabel is als een standaard S-Klasse. Vrijwel alle S63-modellen zijn uitgerust met een V8-motor en de nieuwste modellen zijn uitgerust met een BiTurbo V8 die ook in veel andere topmodellen van Mercedes AMG te vinden is.

Als zodanig is de S63 altijd het allerhoogste niveau uit de Mercedes Benz catalogus geweest, en mensen die geneigd zijn om de S63 te kopen, waarderen zowel prestaties als luxe. Echter, met zo’n grote kracht komt grote verantwoordelijkheid, en het onderhoud van deze motor vergt veel meer vaardigheid en precisie, anders zal de auto beginnen met problemen.

Veel S63-modellen staan bekend om hun olie-gerelateerde problemen, zoals een verhoogd olieverbruik of zelfs mogelijke olielekken. De Mercedes Benz S-Klasse is een echt zware auto, wat betekent dat de luchtvering is ook bekend om problemen te veroorzaken, vooral op oudere modellen.

V8 motoren gevonden in de S63 zijn ook bekend om extreem warm terwijl onder veel stress die mogelijk kunnen verslechteren in de buurt brandstof slangen en andere componenten. Het carter ontluchtingsventiel is ook bekend om te falen, vooral voor de M156 AMG-motor. Tot slot heeft de transmissie van de 2016 S63 de neiging om te knarsen en de auto schokkerig te maken tijdens het accelereren.

Olie-gerelateerde problemen

Zoals eerder vermeld, worden alle S63-modellen geleverd met grotere V8-motoren die de neiging hebben om veel motorolie te verbruiken. Sommige S63-modellen, vooral die met de M156-motor, staan er echter om bekend dat ze olie lekken in de buurt van de kleppakkingdeksels, de pakkingen van de nokkenassolenoïdedeksel en in de buurt van de pakkingen van de oliefilterbehuizing.

  Welke Mercedes heeft vleugeldeuren?

Dit betekent dat u de kleppakkingdeksels en de nokkenas solenoid deksels regelmatig zult moeten vervangen om geen constante olieplassen onder uw S63 te ervaren. Zorg ervoor dat u deze componenten vervangt wanneer er een lek is, als u dit niet doet gaat u waarschijnlijk de nabijgelegen componenten zoals de alternator, de aircocompressor, of de transmissiekoelslangen beschadigen.

Problemen met de ophanging

De S63-modellen van eind 2000 met Active Body Control ophanging maakten in september 2008 zelfs deel uit van een grote terugroepactie. De terugroepactie werd in verband gebracht met een fout in de versnellingssensoren van de vooras.

Andere S63 modellen, bar de nieuwste zijn ook soms gevoelig voor schorsing problemen, vooral als ze niet correct worden onderhouden. Veel voorkomende problemen met de ophanging van Mercedes zijn lekkages, verlies van bodemvrijheid, of ongelijke ophangingsniveaus over alle vier de wielen.

Warmte-gerelateerde problemen

Mercedes heeft de S63 ontworpen om veel duurzamer te zijn en veel beter tegen hitte te kunnen, vooral in vergelijking met een gewoon S-Klasse model. Sommige S-Klasse modellen en in het bijzonder het 2014 S63 model staan er echter om bekend dat ze onder extreme hitte kunnen werken, wat zelfs de nabijgelegen motoronderdelen kan beschadigen.

Het ergste scenario is gebonden aan de degradatie van de brandstofslangen die mogelijk zelfs een brand kan veroorzaken. Enkele eigenaars klaagden ook over defecte waterpompen, wat betekent dat de S63 niet helemaal vrij is van potentiële oververhittingsproblemen.

Problemen met de krukasontluchtingswaarde

Er zijn twee verschillende manieren waarop een krukas ontluchtingsventiel de neiging heeft om te falen. De eerste is te wijten aan de verslechtering van de ontluchtingsmembraan klep. Soms neigt de slang van de krukas om een beetje sneller te verslechteren toe te schrijven aan verhoogde hitte en algemene brosheid die ook ademhalingsklepproblemen kan veroorzaken.

  Mercedes E220 - Alles wat u moet weten

Dit probleem wordt ook meestal geassocieerd met de M156 motor en kan gemakkelijk worden opgespoord met de P0170 foutcode. U zult deze systemen om de 60k mijlen of zo moeten vervangen, maar het goede nieuws is dat dit niet meer dan 30 minuten zou moeten vergen.

Transmissie-gerelateerde problemen

Nieuwere S63-modellen, vooral het 2016-model staat bekend om bepaalde transmissie-gerelateerde problemen zoals knarsen of springen onder zware acceleratie. De transmissie in de 2016 S63 staat echter ook bekend om het uitstoten van vreemde jankende geluiden of zelfs brandende geuren die inderdaad eng zijn.

De gemakkelijkste en veiligste manier om uw transmissie soepel te laten werken is om de olie elke 30k-60k mijl te vervangen. De S63 is veel meer prestatiegericht en is ontworpen om hard mee te rijden, als zodanig is het uiterst belangrijk om de transmissie regelmatig te onderhouden, vooral als u vaak gebruik maakt van launch control.

FAQ Sectie

Welk S63-model is het beste?

De laatste generatie W222 Mercedes Benz S63 is waarschijnlijk het beste S63-model aller tijden omdat hij comfort en prestaties perfect in evenwicht brengt. Sommige high-end performance sedans staan erom bekend dat ze veel te oncomfortabel worden om goed te kunnen sturen in de bochten.

Dit is ook een probleem voor een aantal S63-modellen, maar de W222 is degene die de neiging heeft om aan beide zijden van de schaal te voldoen. De W222 is niet alleen snel en comfortabel, maar ook het krachtigste en meest begeerlijke S63-model, vooral dat van na de opfrisbeurt. We moeten de gloednieuwe W223 S63 AMG nog zien, die de W222 waarschijnlijk zal overtreffen.

  2022 Mercedes GLE vs BMW X5

Is de Mercedes S63 AMG de moeite waard?

Als u op zoek bent naar een full-size luxe performance sedan, dan is de S63 de perfecte auto voor u. Veel mensen beschouwen de S-Klasse als de beste auto die voor geld te koop is en de S63 is het allerbeste S-Klasse model dat u kunt krijgen. Met meer dan 500 pk en ruimte voor vijf, is de S63 ongelooflijk leuk voor pittige ritten en cruisen op de snelweg.

Op zich is de S63 inderdaad de moeite waard, maar alleen als je op zoek bent naar zo’n auto. De S63 kost veel geld om nieuw te kopen en heeft de neiging om als een gek af te schrijven. Het is echter een auto die u tientallen jaren kunt houden en waar u toch tevreden mee kunt zijn.

Is de Audi S8 beter dan de S63 AMG?

De Audi S8 is de belangrijkste rivaal van de Mercedes S63 AMG, maar de S8 is iets ingetogener en biedt iets minder vermogen. De S63 is meer een showstopper omdat hij er tegelijkertijd agressiever en meer bevelend uitziet.

Deze full-size landjachten zijn allebei geweldig, maar je moet voor de S8 gaan als je een sleeper full-size sedan wilt, terwijl de S63 veel meer aandacht trekt, zowel van binnen als van buiten.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts