2022 Mercedes GLE vs BMW X5

Het segment van middelgrote luxe SUV’s staat bol van de talloze geweldige SUV’s van alle relevante topmerken, zoals Mercedes, BMW, Audi, Porsche, Land Rover, Bentley, Aston Martin, Cadillac en Lincoln, maar geen twee middelgrote SUV’s worden zo vaak met elkaar vergeleken als de BMW X5 en de Mercedes Benz GLE.

Deze zijn zo goed op elkaar afgestemd dat het betekent dat u geen slechte beslissing zult nemen als u voor een van beide kiest. De Amerikaanse markt toont de meeste belangstelling voor deze twee SUV’s en dat is de reden waarom zowel de BMW X5 als de Mercedes GLE in de VS worden gebouwd.

De X5 komt als beste uit de bus als het gaat om kwaliteit en sportiviteit, omdat hij hoogwaardigere interieurmaterialen en een opwindender rijervaring biedt, terwijl de GLE een futuristischer dashboard, meer laadruimte en een meer ontspannen rijgedrag biedt.

De BMW X5 is een beetje nieuwer in vergelijking met de GLE en dat is te merken. Maar deze twee zijn allebei geweldige middelgrote SUV’s en je gaat meer dan prima met een van hen.

2022 Mercedes GLE – Een meer comfortabele SUV

Met een vanafprijs van rond de 56.000 dollar zit de GLE stevig in het luxueuze mid-size SUV-segment. De GLE is ook verkrijgbaar met een optionele derde zitrij die alleen toegankelijk is voor kinderen en dus niet mag worden gebruikt voor volwassen chauffeursdoeleinden.

De GLE wordt geleverd met pittige motoren, waaronder zowel 6-cilinder als 8-cilinder krachtbronnen. De GLE biedt een duidelijke wow-factor in vergelijking met de X5, omdat hij een futuristisch ogend exterieur en interieur heeft dat meer uitstraling heeft en beter aanvoelt.

  Beste BMW voor een roadtrip

De GLE is meer afgestemd op een comfortabel en verfijnd rijgedrag, wat betekent dat hij op geen enkele manier sportief of agressief probeert te zijn. De tweede zitrij in de GLE voelt ruimer en comfortabeler aan omdat de stoelen niet zo rechtop staan als in de X5.

De GLE en de X5 zijn zeer verschillend van achter het stuur, ook al zijn het beide middelgrote SUV’s die een vergelijkbare marktpositioneringsstrategie delen.

2022 BMW X5 – De keuze van de bestuurder

De BMW X5 begint bij 59.400 dollar, wat betekent dat hij iets duurder is dan de GLE, maar als je de opties op een vergelijkbaar niveau instelt, zijn ze ongelooflijk aan elkaar gewaagd. De X5 is op het eerste gezicht niet zo opvallend of aantrekkelijk, maar hoe meer je er naar kijkt, hoe meer je beseft dat BMW op veilig heeft gespeeld.

De styling van het exterieur van de X5 is sterk afhankelijk van de opties die u kiest en dat is zowel een goede als een slechte zaak. Slecht gespecificeerde X5-modellen zien er saai en inspiratieloos uit, maar de high-end M-Sport modellen zien er geweldig uit. Dat betekent dat je meer moet betalen als je wilt opvallen.

De X5 heeft duidelijk een streepje voor op de GLE, zowel op het gebied van rijeigenschappen als op het gebied van kwaliteit. De X5 voelt wendbaarder aan en is bereid om snel een bocht te nemen, hij rolt minder in de bochten zonder overdreven stijf te zijn, wat betekent dat de X5 de voor de hand liggende keuze is voor iemand die van een opwindende rit houdt.

Kwaliteit is ook waar BMW in uitblinkt en de X5 voelt in vergelijking met de GLE iets beter gebouwd aan. De materiaalkeuze in het interieur is consistenter en er zijn minder goedkope plastic onderdelen in vergelijking met de GLE.

  Wat is de soepelst rijdende Mercedes SUV?

Conclusie – Kies de X5 als u sportief wilt rijden, kies de GLE als u comfort wilt

De GLE is de kampioen in comfort omdat hij rijdt zoals hij rijdt. Je komt niet in de verleiding om de tractiegrenzen van de GLE op te zoeken omdat hij dat niet wil. Dat wil niet zeggen dat de X5 niet comfortabel is, maar het feit is dat de X5 gewoon niet zo afgesloten is van het rijproces als de GLE dat is.

De X5 voelt meer als een auto, is meer verbonden met de weg en communiceert veel meer met de bestuurder, terwijl de GLE ervoor zorgt dat je achterover leunt en geniet van de rit. De X5 is beter in comfort dan de GLE in sportiviteit. Dit betekent uiteindelijk dat de X5 meer aankan op het gebied van rijplezier.

De GLE heeft echter een wegligging die de X5 gewoon niet kan evenaren, en dat is belangrijk als het om luxe SUV’s gaat. Hoe dan ook, ze zijn allebei geweldig en u moet bij uw rijstijl blijven als het tijd is om tussen de twee te kiezen.

FAQ Sectie

Is de Mercedes GLE veiliger dan de BMW X5?

Zowel de BMW X5 als de Mercedes Benz GLE zijn superieur veilige middelgrote SUV’s en dat betekent dat ze op het gebied van veiligheid aan elkaar gewaagd zijn. IIHS beloonde de X5 met de top safety pick rating en een bijbehorende 5-start rating wat betekent dat de X5 veilig is.

  Beste auto luchtverfrissers voor Mercedes

De Mercedes GLE kreeg de Top safety pick + rating, wat betekent dat de GLE de X5 lichtjes overtreft op het gebied van veiligheid, althans wat de IIHS-tests betreft.

Is de Mercedes GLE zuiniger dan de BMW X5?

De brandstofefficiëntie is sterk afhankelijk van het type motor dat u kiest, maar het lijkt erop dat deze twee zo dicht bij elkaar liggen dat het onmogelijk is om hier een winnaar aan te wijzen. Het hangt allemaal af van hoe u rijdt, maar het is veilig om te zeggen dat ze allebei redelijk zuinig zijn gezien de afmetingen en het gewicht.

De GLE is echter een stuk zwaarder, wat betekent dat het gemakkelijker moet zijn om met de X5 een beter MPG-resultaat te behalen.

Is de Mercedes GLE begeerlijker dan de BMW X5?

Beide middelgrote SUV’s zijn begeerlijk om verschillende redenen, maar dankzij het statigere exterieurdesign is de GLE voor de meeste mensen een begeerlijkere keuze. Een gewone niet-autobezitter zal bij het zien van de GLE denken dat hij duurder is dan de X5 omdat hij er zo uitziet.

Auto’s van Mercedes hebben een aura van ongebreidelde elegantie over zich, wat voortkomt uit het feit dat ze niet zowel sportief als luxueus willen zijn, terwijl BMW perfect balanceert tussen sportief rijden en comfortabel rijden, wat zowel een goede als een slechte zaak is.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts