Wat is de soepelst rijdende Mercedes SUV?

De soepelst rijdende Mercedes SUV is de Mercedes GLS. Hoewel de GLS niet helemaal een S-klasse op stelten is, zoals Mercedes het graag noemt, biedt de GLS zeker een comfortabele, soepele ervaring.

De middelgrote GLE biedt ook een soepele rit, samen met vrijwel elke nieuwe Mercedes SUV als het niet is uitgerust met het off-road pakket of de grote maat wielen of sportieve vering. Mercedes geeft voorrang aan comfort als het op SUV’s aankomt, en alle hedendaagse SUV’s van Mercedes weerspiegelen dat zeker.

Mercedes GLS

De Mercedes GLS reeks begint met de $76k GLS450 uitgerust met een 3.0-liter inline 6 motor bijgestaan met Mercedes EQ-Boost technologie. Alle versies van de GLS zijn uitgerust met een 9-versnellingsbak die ook is afgestemd op een soepele schakelervaring, die het rijcomfort verder verhoogt.

Het volgende model in de line-up, en tevens de hoogst getrimde Mercedes GLS, is de GLS580 van $99k. Deze versie van de GLS is uitgerust met een 4.0-liter BiTurbo V8, ook bijgestaan met Mercedes EQ Boost technologie. 21-inch wielen zijn standaard op deze versie, maar u kunt kiezen voor kleinere wielen die helpen om de soepelheid van het rijden te verhogen.

Het belangrijkste uitrustingsstuk voor meer rijcomfort is de AIRMATIC-ophanging. Dit systeem is bedoeld om een perfecte balans te vinden tussen een zachte, comfortabele rit en een rustige, rolvrije rijervaring in de bochten. Dit systeem stelt de bestuurder in staat om voor elke omgeving de perfecte rijhoogte te kiezen.

Dit systeem is ook in staat om de perfecte rijhoogte te bepalen, afhankelijk van de rijomstandigheden en is ook in staat om eventueel extra gewicht dat aan de auto wordt toegevoegd te compenseren.

  Is een BMW SUV een goede auto?

Mercedes GL

Als je een budget hebt en toch een grote, comfortabele SUV wilt, dan past de tweedehands Mercedes GL-Klasse misschien wel het beste bij jou. De GL stopte met de productie in 2019 en werd later vervangen door de eerder genoemde GLS.
De GL is uitgerust met een fatsoenlijk luchtveringssysteem, genaamd Magic Carpet Ride. Dit systeem is gericht op het bieden van comfort, maar sommigen beschouwen het als “te kussen”.

Sommige klanten geven de voorkeur aan dit type vering omdat het zeer comfortabel is, hoewel het verlies aan dynamiek voor anderen een afknapper kan zijn. Desondanks is de GL nog steeds een capabele SUV die voor veel minder geld kan worden aangeschaft dan de nieuwe GLS.

De nieuwere GLS is gericht op een balans tussen sport en comfort, maar de GL geeft voorrang aan comfort ten koste van ondermaatse dynamiek. Het is een kwestie van smaak aan welk systeem je de voorkeur geeft, maar de GLS biedt meer functionaliteit en een multi-inzetbaar veersysteem dat in meer rijomgevingen past.

Maybach GLS

Als je niet op een budget zit, en je wilt de best rijdende Mercedes SUV ooit geproduceerd, dan is de nieuwe Maybach GLS onbetwistbaar de beste. De Maybach GLS biedt luxe zonder grenzen en is erop gericht om uw zintuigen te verheffen en de spanning van het dagelijkse woon-werkverkeer weg te nemen.

De Maybach GLS is uitgerust met de AIRMATIC-vering, maar het systeem in de Maybach GLS is nog een beetje geavanceerder- In combinatie met de Active Body Control van Maybach-kwaliteit, kan deze SUV u op een sublieme manier naar uw bestemming laten glijden.

  Wat is de meest betrouwbare Mercedes SUV?

Het model in kwestie is de GLS600 Maybach. Beginnend bij ongeveer $160k, is deze SUV een stuk duurder in vergelijking met de “gewone” top-of-the-line Mercedes GLS 580, maar hij probeert het goed te maken door je meer van alles te geven.

Dit model deelt dezelfde aandrijflijn als de GLS580, maar het vermogen is verhoogd van 483pk naar 550pk. De Maybach GLS is een geweldige SUV, maar het hoge prijskaartje is enigszins moeilijk te rechtvaardigen omdat de Maybach in wezen dezelfde onderstellen heeft als de GLS580.

Het vinden van een soepele rit

Wat is de soepelst rijdende SUV die momenteel te koop is?

De meest comfortabele SUV op de markt is zonder twijfel de Rolls Royce Cullinan. De Rolls begint bij ongeveer $330-340k, en het biedt een 6.7-liter V12 motor die duwt uit 563pk. De Cullinan weegt maar liefst 3 ton en is gericht op comfort en alleen comfort.
En dat is het belangrijkste verschil tussen de Cullinan en elke andere premium SUV op de markt. De meeste SUV’s, inclusief de GLS, zijn gericht op het vinden van een perfecte balans tussen sportiviteit en comfort, maar Rolls niet.

Het bieden van een redelijk comfortabele rijervaring, en een redelijk sportieve ervaring op hetzelfde moment is vrijwel onmogelijk, want dit zijn twee tegengestelde kanten van het spectrum. En Rolls is duidelijk en onvermurwbaar in het geven van prioriteit aan comfort. Daarom is de Cullinan gewoon ongeëvenaard als het gaat om een soepele rijervaring.

Hoe kunt u het rijcomfort van uw auto verder verhogen?

Het rijcomfort kan drastisch worden aangepast. Afhankelijk van de rijhoogte, de grootte van de wielen, de afstelling van de dempers, de vering en de banden kan de rijeigenschappen van een en dezelfde auto sterk verschillen.

  Beste tweedehands BMW SUV

De rijhoogte speelt ook een grote rol, omdat de perfecte veerweg de auto in staat stelt om soepel te blijven rijden, ongeacht het terrein. Een auto met 22-inch wielen zal nooit zo comfortabel zijn als een auto met 19-inch wielen. Er is gewoon veel minder band om de hobbels op te vangen.

De afstelling van de dempers en de ophanging moet van tijd tot tijd worden gecontroleerd, omdat deze tijdens de levensduur van de auto kan variëren. Bovendien kunnen de banden die u op uw auto gebruikt de rijkwaliteiten veranderen in de richting van comfort of een sportievere rijstijl.

Zijn de Mercedes-AMG-modellen even comfortabel als de gewone Mercedes-modellen?

Nee, dat zijn ze niet. Mercedes-AMG is het tegendeel van Maybach.
AMG biedt stijvere onderstelconfiguraties die vooral gericht zijn op sportief rijden. Sommige lagere modellen van Mercedes, zoals de 53 of de 43 AMG-varianten, zijn rustiger, maar de AMG 63 S-varianten zijn meestal ofwel veel te stijf in de sportstand, ofwel veel te zacht in de comfortstand.

Als u op zoek bent naar een comfortabele SUV, is een gewone Mercedes een betere optie dan een AMG-model. Als u het beste rijgedrag wilt dat Mercedes te bieden heeft, moet u gewoon de S-klasse kopen, want de GLS kan niet tippen aan de S-klasse, zelfs niet in de Maybach-uitvoering.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts