Wat is de stilste en soepelst rijdende auto?

Wanneer u in een auto stapt, wilt u natuurlijk dat hij soepel en stil rijdt. Als deze factoren belangrijk voor u zijn, bent u niet de enige. Vooral tijdens lange ritten of ritten op ruw terrein wilt u natuurlijk rijden in een auto die niet hobbelig is en die tijdens de rit stil is. Net als alles wat met auto’s te maken heeft, zijn er talloze rapporten gedrukt over de stilste en soepelst rijdende auto’s, maar omdat ze elk verschillende criteria gebruiken om tot de “winnaars” te komen, is het moeilijk voor elk van die onderzoeken om tot één auto te komen die absoluut de soepelste en stilste auto is.

Dat gezegd zijnde, zijn er een handvol auto’s die de neiging hebben om op te duiken in elk van deze lijsten, simpelweg omdat ze zo goed zijn in het verstrekken van zo’n soepele en stille rit. In dit artikel zullen we een kijkje nemen op drie van deze voertuigen.

2020 Mercedes-Benz S-Klasse ($94.250)

Als je autobudget onbeperkt is en je wilt iets superstil en superglad, dan is dit de auto om te overwegen. Het is meestal de duurste auto op deze lijsten, en terecht. Als het op luxe aankomt, zijn er maar weinig auto’s die luxueuzer of weelderiger zijn, wat een van de redenen is dat hij altijd voorkomt op lijsten voor superluxeauto’s, zoals de lijst die elk jaar door U.S. News & World Report wordt gepubliceerd. Enkele van zijn vele buitengewone kenmerken zijn een voortreffelijk interieur met zelfs lounge-achtige zitplaatsen, geavanceerde veiligheidsvoorzieningen, lederen bekleding, een panoramisch zonnedak, elektrisch zacht sluitende deuren en zelfs een surround-sound stereosysteem, om er maar een paar te noemen.

  In welke SUV kun je het beste slapen?

Hij heeft ook een 12,3-inch infotainmentsysteem, smartphone app-integratie, draadloos opladen voor al je apparaten, verwarmde stoelen en een elektrisch bedienbaar zonnescherm voor de achterruit. Met al deze functies zou je verwachten dat hij ook super soepel en stil is – en je hebt gelijk om dit te denken. Een van de redenen waarom dit zo is, is omdat de auto aerodynamischer is ontworpen dan veel andere auto’s, zelfs andere luxewagens. Dit ontwerp zorgt ervoor dat elke rit zeer soepel en extreem stil blijft, iets wat alle autobezitters echt waarderen, vooral als ze veel reizen.

2020 Tesla Model S ($79.990)

De reden dat deze auto altijd op deze lijsten staat, is omdat hij zowel van binnen als van buiten superstil is, dat wil zeggen onder de kap, dankzij zijn volledig elektrische aandrijflijn. Gezien het feit dat het een zeer grote luxe auto is die ook een elektrische auto is, is de Tesla Model S zeer redelijk geprijsd. Dit is vooral het geval wanneer u al zijn kenmerken in overweging neemt, waaronder een snelle acceleratie die beter is dan die van veel andere luxewagens, vierwielaandrijving, superieur comfort, ongeëvenaard rijgedrag en een actieradius tot 402 mijl, wat ongelooflijk is voor een elektrische wagen.

De actieradius van 402 mijl is bijna het dubbele van wat veel elektrische auto’s bieden, en een van de redenen waarom hij zo stil is, is omdat hij geen standaardmotor heeft die alle gebruikelijke auto- en weggeluiden maakt. Naast dit alles heeft de Model S een gestroomlijnd interieur met comfortabele zitplaatsen voor vijf personen, veel laadruimte en geavanceerde technologie waardoor hij aanvoelt als de auto van de toekomst. Wanneer u een lijst van de beste luxe hybride en elektrische auto’s ziet, staat de Model S daar altijd op.

  Beste auto voor iemand die niet veel rijdt

2021 Subaru Outback ($26.795)

Hoewel dit voertuig een wagon is, kan het concurreren met elke compacte SUV die er is. Het wordt geleverd met vierwielaandrijving, biedt u een soepele en evenwichtige rit, heeft goede off-road capaciteiten, en handgrepen beter dan veel mensen verwachten dat dit type auto te. Hij heeft ook een geweldige binnenkant met twee rijen ruime stoelen, materialen van hoge kwaliteit, veel laadruimte en een ton aan technische voorzieningen. Als het gaat om crashtests, biedt hij enkele van de sterkste ratings die er zijn.

De Subaru Outback wordt geleverd met smartphone app connectiviteit, een aantal behoorlijk coole geavanceerde rij-assistentie systemen, en zelfs een achterbank reminder. Als je bedenkt dat deze auto ook wordt geleverd met luxe eigenschappen, zoals lederen bekleding, verwarmde stoelen voor en achter, een Rockford Fosgate audio sound system, een hands-free elektrische liftgate, en voorstoelen die worden geventileerd, zult u begrijpen waarom hij zo hoog scoort op veel verschillende gebieden, niet alleen in hoe stil en soepel hij rijdt.

Waarom zijn deze auto’s zo stil?

Er zijn talrijke factoren die ertoe bijdragen dat luxewagens stiller zijn dan hun standaard tegenhangers. Ten eerste zijn de motoren in deze auto’s doorgaans groter dan normaal, waardoor ze krachtiger en stiller rijden. Ten tweede biedt een grotere cabine bestuurders en passagiers veel meer ruimte, wat ook bijdraagt tot de geruisloosheid van het voertuig. Ten slotte zorgt de kwaliteit van de voorzieningen, die al geavanceerd zijn, voor een veel soepelere en stillere rit. Interessant is dat je, zoals je aan de hand van de bovenstaande drie voertuigen kunt zien, niet per se een duur luxe voertuig hoeft te kopen om een stille en soepele rit te krijgen.

  Beste cabrio's voor lange bestuurders

Veel standaard autofabrikanten (zoals de eerder genoemde Subaru) maken nu auto’s die een soepele en stille rit beloven. Dit betekent dat u niet langer 50.000 dollar of meer hoeft te betalen voor een auto die comfortabel is en geen lawaai maakt. Nu we het toch over auto’s hebben, u hoeft ook geen sportieve auto te kopen om toch een luxe auto te hebben. Luxe voertuigen kunnen sedans, sportwagens, wagens, en SUV’s zijn. De sleutel is om uw due diligence te doen en wat onderzoek te doen, zodat u de auto die redelijk geprijsd is en waarvan de beschrijving laat u weten dat het een rustige en soepel rijdende voertuig dat u zult genieten vanaf dat punt te vinden.

Controleer gewoon de functies van het voertuig, met name de high-tech functies, zodat je uiteindelijk met een die uw behoefte aan een gladde en super stille auto in het einde zal bevredigen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts