Wat is de stilste Mercedes?

Wat is de stilste Mercedes?

Wat luxueuze auto’s betreft, kan bijna geen enkel ander merk wat Mercedes kan. Natuurlijk zijn merken als Rolls Royce en Bentley luxueuzer en weelderiger, maar die kosten al gauw vijf keer zo veel. Als het gaat om waar voor uw geld, is Mercedes een van de meest luxueuze autofabrikanten ter wereld, zo niet de enige.

Veel Mercedes-modellen zijn toonaangevend als het gaat om rijkwaliteiten, comfort en geluidsisolatie, maar de stilste Mercedes sedan is de Mercedes Benz S-Klasse. De S-Klasse is er al een tijdje en is het vlaggenschip van de Mercedes Benz sedan. De S-Klasse is verkrijgbaar met verschillende motoren, koetswerkvarianten en luxepakketten.

De stilste SUV van Mercedes is de Mercedes Benz GLS, een full-size zevenzits kolos die Mercedes graag een S-Klasse op stelten noemt. Ook al is dat misschien wat overdreven, de GLS is de meest luxueuze en stilste Mercedes SUV van dit moment.

De stilste elektrische auto van Mercedes, en de stilste elektrische auto in het algemeen, is de Mercedes Benz EQS. Alle drie deze verbazingwekkende machines zijn ontworpen om u te beschermen tegen de buitenwereld met luxueuze materialen, luxueuze functies, en top-notch interieur design.

Mercedes Benz S-Klasse – De meest luxueuze Mercedes

De nieuwste W223 Mercedes S-Klasse is het nieuwste model uit een van de meest iconische model line-ups in de geschiedenis van de auto. De W223 S-Klasse werd een jaar geleden uitgebracht, wat betekent dat hij nog steeds de kampioen van de full-size luxeauto’s is. De S-Klasse concurreert met onder meer de Audi A8 en de BMW 7-Serie.

De S-Klasse is verkrijgbaar met een aantal verschillende motoropties waaronder 6-cilinder, 8-cilinder en zelfs 12-cilinder motoren in de Maybach divisie. De Maybach S-Klasse is het meest luxueuze S-Klasse model en is tevens het stilste S-Klasse model van allemaal.

  Mercedes leasen VS. Kopen

Qua design komt geen enkele andere Mercedes ook maar in de buurt van de nieuwe W223 S-Klasse, maar zelfs de W222 S-Klasse is een van de stilste auto’s die er zijn. U kunt de S-Klasse krijgen in zowel korte-wiel-base of lange-wiel-base, wat betekent dat de S-Klasse is ontworpen om te worden gereden in net zo veel als het is ontworpen om te worden gereden.

Mercedes Benz GLS – De meest luxueuze Mercedes SUV

Zoals gezegd in de intro noemt Mercedes de GLS graag een Mercedes Benz S-Klasse op stelten, maar de huidige GLS kan niet in de buurt komen van de S-Klasse als het gaat om luxe en comfort. De GLS is echter wel een enorme, zevenpersoons luxe familie SUV met voldoende geluidsisolatie om je het gevoel te geven dat je in een vacuüm zit.

De GLS zit ook vol met de nieuwste en beste luxe opties die je kunt krijgen en dat maakt het de meest luxueuze Mercedes SUV. De GLE verschilt niet veel van de GLS en dat betekent dat je met de GLE een vergelijkbare ervaring kunt krijgen. Dat is niet erg, want ook de GLE is een van de meest luxueuze Mercedes modellen op de markt.

Waar de GLS zich echter onderscheidt van andere Mercedes SUV’s is het feit dat hij ook leverbaar is in Maybach-uitvoering. Maybach Mercedes modellen zijn de top-end van de Mercedes catalogus, wat betekent dat de GLS verdient te worden in dit gezelschap.

  Is Mercedes AIRMATIC betrouwbaar?

Mercedes Benz EQS – De meest luxueuze elektrische auto op de markt

Met de komst van de Mercedes Benz EQS heeft Mercedes weer eens laten zien dat ze meesters zijn als het gaat om het maken van de meest luxueuze auto’s op de planeet. De EQS is gebouwd op een stand-alone chassis, wat betekent dat hij zijn componenten niet deelt met andere Mercedes sedans.

De EQS wordt geleverd met een elektrische aandrijflijn die wordt aangedreven door een 108 kWh batterij. Dat betekent dat de EQS450+ ook een van de langst meegaande EV’s op de markt is met een maximaal bereik van 422 mijl. Sommigen zeggen dat het gemakkelijker is om een stille EV te maken omdat deze geen motor hebben, maar de realiteit is dat het moeilijker is om dit te doen.

Zonder een motor die constant achterin dreunt, hoort de bestuurder alle fijne kneepjes van mechanische bewegingen en bandengeluiden die de auto luider maken. Daarom heeft Mercedes de EQS uitgerust met een heleboel voorzieningen die het weggeluid minimaliseren, zoals het meest aerodynamische profiel van alle Mercedes-auto’s en schuim in de banden.

FAQ Sectie

Wat maakt een auto stil?

Om een auto stil te maken, doen autoconstructeurs er alles aan om ze te verpakken met tal van state-of-the-art technologieën. Actieve ruisonderdrukking is iets uit de wereld van de audioapparatuur, waarbij een apparaat frequenties uitzendt om frequenties van buitenaf te onderdrukken en zo de auto stiller te maken.

Autofabrikanten laten zelfs speciale banden ontwerpen voor één bepaald model om het geluid nog verder te beperken. Ten slotte wordt het chassis van een auto opgevuld met gaten om het chassis stijf en licht te maken. Autofabrikanten bekleden deze gaten echter met speciaal schuim dat de geluidsoverdracht verlaagt en dat de auto nog stiller maakt.

  Kan een Mercedes door de wasstraat?

Maakt Mercedes de stilste auto’s op de markt?

Mercedes is zeker een van de meest effectieve autofabrikanten als het op geluidsisolatie aankomt, maar Mercedes maakt niet de stilste auto’s op de markt, want die eer gaat naar Rolls Royce. De Rolls Royce Phantom 8 is de meest luxueuze, meest imponerende en stilste auto die ooit op de markt is gebracht.

Hij kost bijna 10 keer zoveel als sommige relatief stille Mercedessen, maar in vergelijking met alle andere luxewagens is de Phantom van een heel andere klasse.

Is het wel goed om een auto van binnen helemaal stil te maken?

Volgens Rolls Royce hebben ze de nieuwe Phantom expres luider gemaakt omdat ze hem eerst zo stil hadden gemaakt dat het een probleem werd. Een volledig stille auto isoleert je te veel van de weg, waardoor je niet goed op de buitenomgeving kunt letten.

Daarom is er een limiet aan de stilte van auto’s, want het is nooit een goed idee om een auto te stil te maken. Hoe dan ook, auto’s worden met de dag stiller.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts