Kan een Mercedes door de wasstraat?

Het wassen van uw Mercedes-Benz is van vitaal belang om te voorkomen dat vuil, vuil en luchtverontreiniging de lak en afwerking van uw auto aantasten. Maar kunnen Mercedessen door de wasstraat?

Ja, Mercedessen kunnen door de wasstraat. Echter, niet alle Mercedes modellen kunnen door de wasstraat. Bovendien kunnen sommige aangepaste Mercedes modellen met extra onderdelen beter niet door de drive-in wasstraat worden gewassen. Dit komt omdat de extra onderdelen een ravage kunnen veroorzaken als ze niet binnen de vereiste afmetingen van de wasstraat vallen.

Een van de Mercedes modellen die niet in een wasstraat mag worden gereden is de 2020 Mercedes GLS of eerdere modellen. Afgezien van dat, kunt u elke Mercedes rijden naar een wasstraat. Echter, moet u het type van de wasstraat voor uw auto te selecteren. De twee populaire wasstraten zijn soft-touch of touch-free car wash.

Welke wasstraat is het beste voor mijn Mercedes-Benz?

Beide autowasstraten zijn uitstekend en hebben hun eigen voordelen. De ene wasstraat is goed om uw auto in tip-top conditie te houden en de andere is ideaal voor mensen die hun auto schoon willen houden. Dus, voordat u kiest voor een soft-touch of een touch-free carwash, ontdek hun voor- en nadelen.

Soft-touch car wash

Als u dagelijks met uw auto rijdt, verzamelt hij vuil en viezigheid, waardoor hij er lelijk kan uitzien. Daarom wilt u misschien al dit vuil wegschrobben en voorkomen dat zouten zich ophopen en uw lak aantasten. Als dat het geval is, dan is een soft-touch car wash de beste keuze.
Een soft-touch carwash heeft vilten rollen en detergent dat schuim creëert en al het hardnekkige vuil van de zijkant van uw auto verwijdert. Daarbovenop wordt water onder hoge druk gebruikt om het losgekomen vuil te verwijderen.
Maar ook al verwijdert een soft-touch carwash het vuil effectiever dan een touch-free carwash, het kan ook schadelijk zijn voor de blanke lak van uw Mercedes. Bovendien worden er agressieve chemicaliën gebruikt, die de levensduur van de wax en de lakverzegeling van uw auto kunnen verkorten.

  Welke Mercedes hebben een supercharger?

Aanraakvrije car wash

Als u zich zorgen maakt over rollers die uw lak beschadigen of krassen op uw ruiten veroorzaken, dan is een touch-free car wash een ideale optie. In tegenstelling tot een soft-touch car wash, raakt deze car wash uw auto helemaal niet aan. Het maakt gebruik van een hoge pH alkalische zeep en lage pH zuur om de auto schoon te maken, evenals water onder hoge druk.
Net als een soft-touch car wash, gebruikt deze wasstraat ook agressieve chemicaliën die de duurzaamheid van uw wax en lakverzegeling verkorten. Bovendien zal het niet effectief reinigen zoals een traditionele car wash. Bovendien kan het bij veelvuldig gebruik schoon zijn voor uw blanke lak.

Hoe kan ik schade in een automatische wasstraat voorkomen?

o Als u wilt voorkomen dat uw Mercedes in een wasstraat beschadigd raakt, moet u het volgende doen:
o Als u inschuifbare antennes heeft, laat ze dan zakken voordat u de wasstraat ingaat. Dit is omdat ze kunnen worden gescheurd terwijl ze door de antenne gaan.
o Controleer uw auto en zorg ervoor dat u geen spullen op de dakdragers heeft laten liggen. Dergelijke voorwerpen worden er gemakkelijk afgetrokken of van de auto gestoten omdat ze meestal hoger zijn dan de carwash.
o Controleer of de zijspiegels in goede staat zijn en goed vastzitten. Als ze los zitten, kunnen ze eraf geslagen worden als de auto door de carwash gaat.
o Zorg ervoor dat uw ramen en afdichtingen dicht zijn om te voorkomen dat er water door uw auto sijpelt. Bovendien kan er ook zeep in uw auto lekken als de ramen niet gesloten zijn.
o Ga altijd naar een goed onderhouden wasstraat om te voorkomen dat u later spijt krijgt. De gebruikte borstels kunnen oud zijn en de draad kan eruit steken, waardoor de lak van uw auto beschadigd kan raken.

  Welke Mercedes heeft de meeste beenruimte?

FAQ

Welke Mercedes-modellen mogen niet door een wasstraat en waarom?

Niet alle Mercedes-Benz modellen mogen in een automatische wasstraat worden gewassen. Mercedes-Benz GLS-modellen van vóór 2020 mogen bijvoorbeeld niet in een automatische wasstraat worden gewassen. Dit heeft te maken met de Smartkey-functie.

Omdat dit model is uitgerust met een Smartkey-functie, moet u de auto laten draaien wanneer u door een automatische wasstraat gaat. Dus, als u uw auto wilt uitschakelen in de wasstraat, kunt u dit niet doen vanwege de Smartkey. Het goede nieuws is dat de Mercedes GLS modellen van na 2020 dit probleem niet meer hebben.

Hoe kan ik mijn Mercedes goed reinigen?

Als u de glans en afwerking van uw Mercedes wilt behouden, zorg er dan voor dat u hem reinigt wanneer het buiten koel is en op een schaduwrijke plaats. Bovendien moet u een autoshampoo gebruiken voor de buitenkant van de Benz. Voordat u de auto gaat poetsen, gebruikt u een lakreiniger voor Mercedes-Benz om eventuele vlekken op de auto te verwijderen.

Hoe kan ik de wasstraatmodus van Mercedes activeren?

De autowasmodus bereidt uw auto voor op een wasbeurt door ervoor te zorgen dat de geprogrammeerde punten zijn afgewerkt voordat de autowasbeurt begint. Het activeren van de autowasmodus is heel eenvoudig. Zo activeert u de modus:
o Klik op het pictogram van de autowasmodus op het touchscreen.
o Een checklist met functies verschijnt op uw scherm. Bovendien ziet u op de checklist welke functies zijn ingeschakeld en welke zijn uitgeschakeld.
o Vervolgens zal de autowasmodus uw auto optillen, de spiegels inklappen, de parkeersensoren uitschakelen, de achter- en voorruitenwissers uitschakelen en u waarschuwen ervoor te zorgen dat u het zonnedak en de ramen hebt gesloten.

  Beste Mercedes GLA model

Conclusie

Als u zich afvraagt of Mercedes door een wasstraat kan, ja dat kan. De enige Mercedes-Benz modellen die niet door een wasstraat kunnen, zijn Mercedes GLS modellen die vanaf 2020 teruggaan. Omdat deze Mercedessen een Smartkey-functie hebben, zijn ze niet effectief in een automatische wasstraat.

Afgezien van de Mercedes GLS modellen van voor 2020, kunnen alle andere Mercedes modellen zonder problemen door een wasstraat. Niettemin, moet u ervoor zorgen om het juiste type van automatische car wash voor uw Mercedes te kiezen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts