Is de Peugeot 508 een goede auto?

Peugeot 508

De Peugeot 508 is een middelgrote tot grote gezinssedan/estate die de verkoop hoopt af te snoepen van het meer illustere segment van premium executive sedans, dat meestal wordt gedomineerd door Duitse merken. Dit soort auto’s is meestal een manusje-van-alles, waardoor ze perfect zijn voor een breed scala aan gebruiksscenario’s, maar is de Peugeot 508 een goede auto?

De Peugeot 508 is inderdaad een heel goede auto, want hij onderbiedt de meeste van de hierboven genoemde auto’s, zowel wat betreft de aanschafkosten als wat betreft de onderhouds- en andere gebruikskosten. De aangeboden motoren zijn talrijk en over het algemeen geavanceerd, vrij efficiënt en voldoende krachtig voor de grootte van de auto.

Het design van de nieuwe 508 is zeker op punt, vooral de 508 GT die absoluut boven zijn gewichtsklasse uitsteekt. Het interieur ziet er al even goed uit, want de 508 ziet er van binnen enorm modern uit met alle nodige gemakken, comfort en luxe. In het segment bouwkwaliteit doet hij wel onder voor zijn Duitse rivalen, maar dat is te verwachten.

De eerder genoemde 508 GT is ook een zeer vermakelijke auto om mee te rijden, terwijl de andere versies comfortabel en gemakkelijk te besturen zijn. Bovendien is de 508 meer dan voldoende ruim, zodat hij ook probleemloos kan worden gebruikt om mensen mee rond te rijden.

Peugeot 508 – De aandrijflijn

Het motorenpalet van de Peugeot 508 bestaat uit benzine, diesel en hybride modellen. De benzinemotoren beginnen met de 1.2L PureTech driecilinder-in-lijn motoren die 130pk bieden. De krachtigere 1.5L 4-cilinder PureTech 180-motoren bieden 180 pk, terwijl de PureTech 1.5L-varianten in de topspecificatie 225 pk bieden. U kunt de 508 ook krijgen met een kleinere 1.5L HDi-diesel met 130 pk of een krachtigere 2.0L 4-cilinder diesel die 160 of 180 pk levert.

  Veel voorkomende problemen met de Peugeot 107

Tot slot is de 508 ook verkrijgbaar als hybride. Het instapmodel is de Hybrid 225 met 225 pk en de krachtigere is de PSE 508 360 met 360 pk. Alle modellen hebben FWD en u kunt kiezen tussen een handgeschakelde of automatische versnellingsbak.

Het rendement van de 508 is redelijk goed, wat betekent dat u tussen de 45 en 55 MPG kunt verwachten met benzinemodellen, terwijl diesels tot 70 MPG op de snelweg kunnen halen. Hybride modellen halen meer dan 160 MPG en dat is inderdaad de juiste keuze voor wie schoner en zuiniger wil rijden.

Peugeot 508 – Ontwerp en rijden

Het design van de nieuwe 508 is echt goed en kan zich meten met dat van het Duitse trio. Dat is te danken aan de nieuwe Peugeot-designtaal, die er modern en scherp uitziet. Ook het interieur ziet er goed uit en is voorzien van alle noodzakelijke technologie en comfort.

De rijervaring is het beste met de GT-uitvoering, omdat de 508 GT leuker aanvoelt om mee te rijden. Verder is de 508 comfortabel, gemakkelijk te begrijpen en redelijk goed geïsoleerd, wat hem perfect maakt voor lange snelwegritten.

Peugeot 508 – Betrouwbaarheid en algemene problemen

De Peugeot 508 doet het ook redelijk goed op het gebied van betrouwbaarheid, maar er zijn enkele problemen die de pret enorm kunnen bederven, vooral bij oudere 1e generatie 508 modellen. Deze omvatten verschillende elektrische problemen die zowel vervelend als duur kunnen zijn. Deze omvatten problemen met de deursloten, ruitenwissers, de airco, de camera, en het uitlijnen van de elektroden.

  Is de Peugeot 307 een goede auto?

Andere problemen zijn problemen met de ophanging waardoor de auto kan gaan slingeren, problemen met de handrem, problemen met water dat in de kofferbak komt en problemen met het verwarmingssysteem dat kan lekken.

Peugeot 508 – Waarde en gebruiksgemak

Qua waarde is de Peugeot 508 ook echt een goede deal, want hij heeft een redelijk betaalbaar prijskaartje gezien wat hij te bieden heeft. Tweedehands exemplaren van de 1e generatie 508 zijn ook echt goed geprijsd, waardoor het goede tweedehands auto’s zijn. Echter, zorg ervoor om veel aandacht te besteden aan de auto service records en de bovengenoemde problemen als deze kunnen invloed hebben op de auto doorverkoop waarde immens.

De praktische bruikbaarheid van de 508 is uitstekend, want hij biedt zonder problemen plaats aan vier volwassenen. De kofferbak is redelijk groot en ook het zicht is uitstekend. Al met al is de 508 een zeer praktische auto, zowel voor gezins- als zakelijk gebruik.

FAQ

Hoe veilig is de Peugeot 508?

De Peugeot 508 krijgt van EURO NCAP een score van 5 op 5 sterren en dat is geen verrassing, want vrijwel alle moderne Peugeots zijn veilig en goed gemaakt. Met een veiligheidswaardering van 96% voor volwassen inzittenden is de 508 in feite een van de veiligste auto’s in zijn klasse, maar hij komt niet in de buurt van de top als het gaat om kwetsbare weggebruikers dankzij een succes van 71%.

De 508 is bovendien uitgerust met alle nodige actieve veiligheidssystemen, zoals diverse airbags, lane keep assist, camera’s, automatisch remmen, adaptieve cruise control, pre-collision warning en al het andere dat bij auto’s van de 21e eeuw hoort.

  Alles over 2023 Peugeot e-2008

Is de Peugeot 508 snel?

De hybride met 225 pk doet 0-60 km/u in ongeveer 8 seconden, de diesel 508 met 180 pk doet 0-60 km/u in 8,6 seconden en het topmodel op benzine doet 0-60 km/u in ongeveer 7,3 seconden. De Hybrid 360 is veruit de snelste van het stel: vanuit stilstand bereikt hij 60 km/u in iets minder dan 5,5 seconden.

Al met al is de 508 inderdaad een snelle auto met de juiste motor en uitrusting. Het segment staat bekend om veel snellere auto’s uit de Audi RS, BMW M en Mercedes AMG wereld, maar die kosten vaak het dubbele of zelfs het drievoudige.

Moet ik een Peugeot 508 kopen?

Als u op zoek bent naar een comfortabele, grote en ruime gezinssedan, dan is de 508 een heel goede auto. Het feit dat hij een soortgelijke ervaring biedt als veel duurdere Duitse premium executive sedans, maakt hem tot een kracht om rekening mee te houden. Ook al draagt de Peugeot-badge niet hetzelfde luxeniveau, de 508 steekt ver boven zijn gewicht uit.

Als u de meest luxueuze sedanervaring wilt beleven, zal de 508 u niet tevreden stellen. Maar als u alles wilt wat u in een duurdere Duitse auto zou krijgen, maar zonder de prijs te betalen, is de 508 een perfecte keuze.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts