Kun je een elektrische auto door de wasstraat rijden?

Kun je een elektrische auto door de wasstraat rijden?

Van jongs af aan is ons geleerd dat elektriciteit en water niet goed samengaan, wat de vraag oproept of je een elektrische auto door de wasstraat kunt rijden. Nou, dat kan. Er is absoluut geen reden om uw elektrische auto niet door een wasstraat te halen, want elektrische auto’s zijn ontworpen om nat te worden en te worden natgeregend, net als elke andere auto.

Elektrische auto’s hebben hun elektrische systemen afgesloten, waardoor water niet in contact kan komen met de accu en andere essentiële bedrading. In feite zijn elektrische auto’s zelfs beter bestand tegen water dan auto’s met een verbrandingsmotor, omdat ze niet zoveel ademhalingsopeningen hebben als normale auto’s. Dat betekent dat een elektrische auto in ieder geval beter bestand is tegen water.

Dit betekent dat een elektrische auto veel beter bestand is tegen overstromingen dan een auto met verbrandingsmotor. Elon Musk zei zelf dat de Tesla Model S zo goed is afgesloten dat hij zelfs op water kan drijven. Hoe dan ook, PROBEER NIET om dit zelf te doen.

Er zijn echter enkele details over autowassen die u moet weten omdat sommige uw auto kunnen beschadigen.

Welk type wasstraat moet ik gebruiken?

  • Zelfbediening
  • Uw plaatselijke autowasserette
  • Mobiele Detaillering
  • Automatische Drive-In Car Wash

Zelfbediening

Een van de meest populaire manieren om uw auto te wassen is door middel van een goede oude self-service car wash, wat meestal de meest tijdsefficiënte en betaalbare optie is. Deze autowasstraten beschikken over al het juiste gereedschap, zodat u zich nergens zorgen over hoeft te maken. Deze stations zijn slechts zo goed als uw auto wassen vaardigheid.

  Wat zijn de beste kleine hybride auto's

Zorg ervoor dat u alle verschillende programma’s doorloopt als u wilt dat uw auto zo schoon is als maar kan. Deze autowasplaatsen zijn snel en gemakkelijk, meestal 24/7 open en niet duur. Ze kunnen echter ook vaak druk zijn, beperkt in opties, gebruiken niet de hoogste kwaliteit producten, en kunnen soms gemakkelijk krassen op uw auto maken.

Lokale autowasserette

Uw auto naar uw lokale carwash man brengen is zo old school als het maar kan. Deze mannen bestaan al tientallen jaren en zijn meestal zeer bedreven in het wassen van auto’s. Ze hebben ook alle apparatuur die u nodig hebt. Ze hebben ook alle apparatuur die u nodig hebt en nemen meestal hun tijd met uw auto totdat hij glanst. Als ze goed werk leveren, komt u waarschijnlijk terug, wat een win-winsituatie is.

Daarom zijn deze jongens heel nauwgezet om geen krassen op uw auto te maken. Maar ze kunnen soms erg duur zijn en als ze goed zijn, zullen ze het waarschijnlijk altijd druk hebben.

Mobile Car Detailing

Tegenwoordig hoeft u niet eens meer naar een carwash te gaan, want een carwash kan naar u toe komen. Een mobiele detailer is een persoon/groep mensen die bereid is naar u toe te komen en uw auto op uw oprit te wassen, zodat u geen vinger hoeft uit te steken. Deze bedrijven gebruiken meestal de beste producten en zijn het meest bekwaam in hun werk.

  Hoe maak je een auto schoon - wat is de beste manier?

Het is uiterst handig en tijdbesparend om iemand naar u toe te laten komen. Deze diensten zijn echter ook veruit de duurste, en kosten soms een paar keer zoveel als wat u normaal aan uw plaatselijke carwashbedrijf zou moeten betalen.

Automatische Drive-In Car Wash

Als tijd van groot belang is, is een automatische tunnelwasstraat altijd de gemakkelijkste en snelste manier om uw auto te wassen. Alles wat u hoeft te doen is aankomen op de locatie, wachten op uw beurt, de wasstraat in gaan, betalen, en u bent vrij om te gaan. Als alles volgens plan verloopt, duurt dit niet meer dan 10 minuten of zo.

Deze diensten zijn echter meestal erg eenvoudig, zonder enige aandacht voor details. Mensen zijn niet betrokken bij het wassen van uw auto, wat vaak een vergissing kan zijn. Producten van lage kwaliteit, mogelijke krassen en slijtage zijn allemaal gemeengoed bij dit soort wasbeurten.

FAQ Sectie

Kan ik een elektrische auto wassen terwijl hij wordt opgeladen?

Geloof het of niet, maar de meeste elektrische auto’s zijn ontworpen om tijdens het opladen gewassen te worden, omdat de meeste oplaadaansluitingen van elektrische auto’s waterdicht zijn. Het is echter altijd een goed idee om uw gebruikershandleiding te raadplegen voor eventuele informatie over uw specifieke auto. Als u uw auto niet hoeft te wassen terwijl hij wordt opgeladen, kunt u de stekker beter uit het stopcontact halen.

Wees wel voorzichtig als u een hogedrukreiniger gebruikt, want die kan vaak zo krachtig zijn dat hij door afdichtingen kan gaan en zelfs sommige elektrische onderdelen kan beschadigen. Richt uw hogedrukreiniger dus niet in de buurt van de laadpoort.

  Welke sedans hebben veel kofferruimte?

Hoe doen elektrische auto’s het in de regen?

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, presteren elektrische auto’s beter in de regen dan hun tegenhangers met verbrandingsmotor. Dat komt omdat alle elektrische onderdelen van elektrische auto’s volledig afgesloten zijn van de omgeving, en beschadiging door vocht betekent meestal het doorboren van de vele lagen beschermend materiaal.

Als zodanig kunt u deze componenten beschadigen bij een ongeval, maar normaal rijden en zelfs kleinere ongevallen zouden deze componenten niet mogen beschadigen of kwetsbaar maken. Als u toch besluit met uw elektrische auto in een overstroming te rijden, is uw elektrische auto ontworpen om alle stroom uit te schakelen als dat nodig is om kortsluiting te voorkomen. Hoe dan ook, elektrische auto’s zijn beter bestand tegen water en overstromingen dan auto’s met een verbrandingsmotor, omdat ze meer lucht nodig hebben.

Roesten elektrische auto’s?

Nadat we hebben vastgesteld dat de aandrijflijn van een elektrische auto beter bestand is tegen blootstelling aan water, moeten we het nu hebben over de rest van de auto. Aangezien elektrische auto’s en auto’s met verbrandingsmotor meestal gemaakt zijn van gegalvaniseerd staal en gecoat aluminium, zijn ze minstens een decennium of twee perfect beschermd tegen corrosie.

Er is dus geen noemenswaardig verschil tussen elektrische auto’s en auto’s met verbrandingsmotor als het gaat om roest.

Recent Posts