Welke sedans hebben veel kofferruimte?

Een sedan is misschien wel het beste type auto op de markt omdat het stijl, comfort, veiligheid en ruimte beter combineert dan de meeste andere segmenten doen. Als je dat koppelt aan het feit dat veel premium fabrikanten zoals Mercedes, Audi, BMW en Lexus nog steeds de voorkeur geven aan sedans boven SUV’s, is het makkelijk te begrijpen waarom.

Een fatsoenlijke laadruimte is een must voor alle moderne auto’s, en als je eenmaal bezit en leeft met een auto die superieure kofferruimte biedt, is het moeilijk om genoegen te nemen met iets minder dan dat. Daarom hebben we een lijst samengesteld van de ruimste sedans met kofferruimte die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn.

De Volkswagen Arteon biedt de grootste kofferruimte van alle sedans die nu op de markt zijn, dankzij een slim ontwerp, het gebruik van een hatchback-achterklep en een middelgrote achterbank. De Tesla Model S komt vlak achter de Arteon op de tweede plaats, maar de Tesla biedt wel meer ruimte als je ook de voorste kofferbak meetelt.

Op de derde plaats staat de Audi A7 Sportback en de Kia Stinger staat op de vierde plaats. De BMW 7-Serie staat op de vijfde plaats met een iets kleinere kofferbak in vergelijking met de Kia. Alles bij elkaar genomen zijn deze vijf auto’s ruim genoeg voor de meeste mensen.

Volkswagen Arteon – 27.2 kubieke meter kofferruimte

De VW Arteon is het mooiere en duurdere neefje van de VW Passat, maar hij biedt ook meer kofferruimte dan de Passat. De reden waarom de Arteon zo gastvrij is, is dat hij gebruik maakt van een hatchback kofferdekselopening. Een hatchback-ontwerp zorgt ervoor dat de auto een bredere en meer omvattende opening biedt, wat de praktische bruikbaarheid ten goede komt.

  Wat is de goedkoopste elektrische auto?

Naast een grote kofferruimte is de Arteon ook een heerlijke auto om in te rijden, net als alle andere VW-producten. Het recente redesign van de Arteon heeft de Arteon weer helemaal aan de top gebracht van de meest futuristisch ogende auto’s op de markt op dit moment. Het enige wat hem enigszins in de steek laat, is het feit dat hij er vanbinnen enigszins identiek uitziet als de Mk7.5 Golf.

Tesla Model S – 6,5 kubieke meter kofferruimte

De Tesla Model S is een van de allerbeste elektrische sedans op de markt op dit moment, omdat hij gebruik maakt van Tesla’s geavanceerde supercharger netwerk en hij ook een paar maanden geleden een mooie opfrisbeurt heeft gekregen. Hoe dan ook, de Model S is ook ongelooflijk praktisch dankzij een grote kofferruimte, zowel vooraan als achteraan.

In vergelijking met de Porsche Taycan met zijn miezerige 12,9 kubieke meter kofferruimte achteraan en 2,8 kubieke meter kofferruimte vooraan, is de Tesla Model S een aanzienlijke stap hoger. Wat de voorste kofferbak of “frunk” betreft, die van de Model S biedt 5 kubieke meter ruimte.

Audi A7 Sportback – 24,5 kubieke meter kofferruimte

De Audi A7 is een van de mooiste sedans op de markt op dit moment, en als je dat koppelt aan een enorme 24,5 inch kofferruimte, lijkt de A7 een geweldige aankoop. Naast het knappe uiterlijk en de enorme kofferbak, is de A7 ook voorzien van de nieuwste luxe en veiligheidsset.

De A7 slaagt erin een grote kofferbak te bieden, mede dankzij het hatchback-ontwerp dat virtueel nog een deur aan de auto toevoegt. De kofferbakopening is breed en de laadklep is vrij laag, waardoor de A7 alle andere auto’s in zijn klasse in de schaduw stelt.

  Wat zijn de beste tweedehands auto's op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid?

Kia Stinger – 23,3 kubieke meter kofferruimte

De Kia Stinger is redelijk vergelijkbaar met de eerder genoemde VW Arteon omdat deze ook gebruik maakt van een hatchback ontwerp waardoor de Stinger ook kan profiteren van een grote kofferruimte. Met 23,3 kubieke meter kofferruimte staat de Stinger op de vierde plaats in deze lijst.

Naast superieure praktische bruikbaarheid, is de Kia Stinger een redelijk mooie en volgzaam rijdende sedan. Als u echter kiest voor de prestatiegerichte Kia Stinger GT sedan, is de rijervaring niet zo volgzaam, integendeel, hij is zelfs opwindender dan sommige van zijn duurdere rivalen.

BMW 7-Serie – 18,2 kubieke meter kofferruimte

De BMW 7-Serie is een full-size BMW luxe sedan vlaggenschip ontworpen om u mee te nemen op een verre reis met het hoogste niveau van comfort en luxe. Hoewel de kofferruimte van 18,2 inch in de verste verte niet in de buurt komt van de ruimte die de Arteon of de Tesla bieden, is hij toch groot genoeg voor de meeste mensen.

De BMW 7-Serie biedt echter de grootste kofferruimte in zijn categorie en is ook de ruimste full-size sedan in vergelijking met de Audi A8 en de Mercedes S-Klasse. Of u nu wordt rondgereden of zelf wilt rijden, met de 7-Serie zit u altijd goed.

FAQ Sectie

Welke middelgrote SUV’s hebben veel kofferruimte?

De laatste tien jaar zien we een trend naar SUV’s omdat ze een verhoogde rijpositie, superieure veiligheid en off-road capaciteiten bieden. Qua kofferruimte zijn middelgrote SUV’s ook superieur in vergelijking met sedans, want de VW Atlas heeft 30 kubieke meter kofferruimte achter de tweede zetelrij.

  Zijn hybride auto's goedkoper om te verzekeren?

De Hyundai Palisade biedt 26,2 kubieke meter achter de tweede zitrij, en de Infiniti XQ60 biedt 25,2 kubieke meter. Bij de 2-rijige SUV’s is de Hyundai Santa Fe de beste met 25,3 kubieke meter ruimte.

Welke compacte auto’s hebben veel kofferruimte?

Een compacte auto hoeft niet per se veel kofferruimte te hebben, maar dankzij een slimme verpakking bieden enkele compacte auto’s meer kofferruimte dan full-size sedans zoals de BMW 7-Serie. De Toyota Corolla biedt 19,1 kubieke meter aan kofferruimte, terwijl de Hyundai Elantra 19 kubieke meter aan kofferruimte biedt.

Zelfs de Honda Civic sedan overtroeft de 7-serie met 18,8 kubieke meter ruimte, en dat doet ook de Nissan Sentra met precies dezelfde hoeveelheid.

Welke compacte SUV’s hebben veel kofferruimte?

De Hyundai Tucson Hybrid heeft een kofferbakoppervlakte van 21,7 kubieke meter en is daarmee de meest comfortabele compacte SUV wat kofferruimte betreft. De gewone Hyundai Tucson heeft een kofferruimte van 12,5 kubieke meter, wat ongebruikelijk is omdat de meeste hybrides minder praktisch zijn dan hun ICE tegenhangers.

De Honda CR-V biedt 21,5 kubieke meter, terwijl de Tesla Model Y elektrische SUV 20,9 kubieke meter achterin biedt met een extra 2,9 kubieke meter voorin.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts