Welke SUV met drie rijen heeft de meeste kofferruimte?

Drie-rij SUV’s zijn enorm, maar als je bedenkt dat ze bieden zitplaatsen voor maximaal zeven of zelfs soms 8 passagiers, is het redelijk om te denken dat in om voor hen om dat te doen, ze offeren veel van de kofferbak ruimte in het proces.

Hoewel dat het geval is voor de meeste SUV’s, zijn er een paar SUV’s die wel degelijk een grote kofferruimte bieden. De ruimste drie-rij SUV die er is, is de Chevy Suburban, omdat zelfs met alle drie de zitrijen op hun plaats, de Suburban een duizelingwekkende 23 kubieke meter aan kofferruimte biedt.

De nieuwe Jeep Grand Wagoneer is ook een grote drie-rij luxe familie-SUV, maar de Wagoneer biedt “slechts” 17 kubieke meter kofferruimte met alle stoelen omhoog. De Volkswagen Atlas is een aanzienlijk kleinere SUV dan deze twee, maar de Atlas biedt nog steeds 14 kubieke meter aan kofferruimte met alle stoelen omhoog.

De nieuwe Cadillac Escalade is ook redelijk ruim achterin, want hij biedt 13,2 kubieke meter kofferruimte met alle stoelen op hun plaats. Alle vier de modellen zijn echter aanzienlijk ruimer als u de derde zitrij slechts af en toe gebruikt, dus lees de rest van het artikel om daarachter te komen.

Chevrolet Suburban – 23/41 cubic feet kofferruimte

De Chevrolet Suburban is een grote full-size familie benchmark omdat hij de meeste ruimte biedt van alle full-size SUV’s die er zijn en hij biedt fatsoenlijke veiligheid en betrouwbaarheid ratings. Met een verbazingwekkende 41 kubieke meter kofferruimte met de derde rij stoelen naar beneden, is de Suburban de ruimste SUV die er is voor wat betreft de normale kofferruimte.

  Hoe kunt u uw auto luider maken

Maar 23 kubieke meter kofferruimte met alle drie de rijen stoelen op zijn plaats is nog steeds enorm, want de Lincoln Aviator biedt dezelfde hoeveelheid maximale kofferruimte met beide rijen stoelen in gebruik. Dit toont alleen maar aan dat Chevy weet hoe je een praktische en gezinsgerichte SUV maakt.

Jeep Grand Wagoneer – 17,2/38,6 cubic feet aan ruimte

De Jeep Grand Wagoneer is absoluut gigantisch en hij vertegenwoordigt het allerhoogste niveau van wat Jeep op dit moment kan. Dat blijkt zodra je in het interieur van de nieuwe Wagoneer stapt, het is bijna niet te geloven dat de Grand Wagoneer dezelfde merknaam draagt als de goede oude Jeep Compass.
Een kofferruimte van 17,2 kubieke meter met alle drie de zitrijen in gebruik klinkt misschien niet bijzonder, maar de Lexus NX 450h biedt 17,7 kubieke meter zonder de derde zitrij. Het is gewoon het feit dat de Suburban op een ander niveau zit. Maar als je de derde rij neerklapt, krijg je 38,6 kubieke meter, wat niet zo ver af ligt van de Suburban.

Volkswagen Atlas – 14,0/29,9 cubic feet kofferruimte

De Volkswagen Atlas mag dan geen full-size SUV zijn, maar eerder een middelgrote, toch is VW erin geslaagd om heel wat binnenruimte te bieden voor een middelgrote SUV. De ruimte achter de tweede rij bedraagt in totaal 29,9 kubieke meter en dat is indrukwekkend voor een middelgrote SUV, want sommige grote SUV’s zoals de Nissan Armada bieden minder dan dat.

Bovendien is 14 kubieke meter kofferruimte met alle drie de rijen geplaatst helemaal niet slecht, omdat sommige auto’s zoals de nieuwe Ford Bronco Sport of de Buick Envision toch al rond de 14 kubieke meter kofferruimte bieden. Met dat in het achterhoofd kan je gerust stellen dat de Atlas een vrij ruime SUV is, zowel voor je passagiers als voor je bagage.

  Wat zijn de beste luxewagens qua veiligheid en betrouwbaarheid?

Cadillac Escalade – 13,2/30,9 cubic feet kofferruimte

De nieuwe Cadillac Escalade heeft de laatste tijd veel stof doen opwaaien omwille van zijn interieur- en exterieurdesign. Van buiten ziet de Escalade er vorstelijk en imposant uit, maar van binnen lijkt de Escalade uiterst kalm en beheerst. Als je dat koppelt aan 13,2 kubieke meter kofferruimte met alle drie de rijen op hun plaats, heb je nog steeds meer kofferruimte dan in de Subaru Crosstrek.

Maar 30,9 kubieke meter zonder de derde zitrij is veel aantrekkelijker voor zowel service als gezinsgebruik. Al met al is de Escalade een heerlijk ding om in te reizen, waar je ook zit, en als je van technologie houdt, zal de Escalade zeker indruk op je maken.

FAQ Sectie

Zijn full-size SUV’s te groot voor dagelijks gebruik?

Dat hangt af van waar u woont en hoe u uw auto gebruikt. Als u in een drukke stad woont, kunt u beter een compromis sluiten over de afmetingen als u de auto op straat wilt parkeren. Grote steden zijn niet vriendelijk voor grote auto’s omdat ze veel meer kans om te worden betrokken bij een ongeval.
Echter, als je niet al die vastgelopen met verkeer en ruimte, een full-size SUV zou eigenlijk het beste type auto te kopen. Dit komt omdat het combineert enorme hoeveelheden ruimte, off-road mogelijkheden, technologie, comfort, en status.

  Welke auto is Bumblebee?

Hebben alle drie-rij SUV’s standaard drie zitrijen?

Zoals eerder vermeld, zijn enkel middelgrote en grote SUV’s beschikbaar met een derde rij zitplaatsen. De meeste zijn standaard voorzien van twee zitrijen, maar de grootste bieden standaard drie zitrijen aan. Het hangt ervan af in wat voor soort SUV je geïnteresseerd bent, want luxe SUV’s zijn voornamelijk verkrijgbaar als twee-rijige SUV’s.

De mogelijkheid hebben om de derde rij zitplaatsen te gebruiken is voor de meesten niet genoeg om voor een derde rij te kiezen, dus zijn er veel drie-rij capabele SUV’s op de markt, maar de eigenaars besloten om niet extra te betalen voor de derde rij.

Is een minivan een betere gezinswagen dan een full-size SUV?

Om precies te zijn, de meeste gezinnen zijn beter af met een minivan, omdat een minivan een speciaal voor het gezin gebouwde auto is, terwijl een SUV dat niet is. Dat wil niet zeggen dat een full-size SUV geen slechte gezinsauto is per-se, maar deze twee zijn nauwelijks met elkaar te vergelijken als het gaat om gezinsvriendelijke functies.

Een ander punt om in gedachten te houden is of je een gezinsauto koopt die alleen bedoeld is om het gezin te vervoeren. Als dat het geval is, is een minivan zonder meer superieur. Als dit echter uw enige auto wordt, kan een SUV een paar extra’s bieden, zoals terreinvaardigheid en beter zicht.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts