Welke auto is Bumblebee?

Alle Transformer-films van Michael Bay waren een grote hit door de vele actie en verbluffende CGI, maar de auto’s zelf waren er ook een groot onderdeel van. Tussen alle interessante motoraangedreven machines die in de serie te zien zijn, is er bijna geen één zo herkenbaar als de Bumblebee.

De Bumblebee is gebaseerd op de legendarische Chevy Camaro, en met elke film kwam er een nieuwe Bumblebee Camaro. Een paar jaar geleden werden alle vier de Camaro Bumblebee’s verkocht op een veiling voor $ 500k, wat misschien niet veel lijkt, maar dat komt omdat ze alle vier niet straatlegaal zijn.

De eerste generatie Bumblebee speelde in 2007 de hoofdrol in Transformers en het daaropvolgende vervolg, Revenge of the Fallen. De tweede generatie Bumblebee werd geïntroduceerd in 2010 en was te zien in de Dark of the Moon-film. Deze twee generaties lijken redelijk op elkaar.

De derde generatie Bumblebee was een 2013 redesign Camaro gemaakt om te lijken op het 2016 serieproductie model. De vierde en laatste Bumblebee Camaro werd gebruikt in de 2016 film The Last Knight. Chevy deed dit om het 2019 model Camaro te promoten die er bijna identiek uitzag als de filmauto.

1st gen Bumblebee Camaro – Het origineel

De eerste Transformers-film werd uitgezonden in 2007, en de eerste iteratie van de Bumblebee Camaro is misschien wel de meest iconische. Dit Camaro model werd later uitgebracht als een serieproductie 5e generatie Camaro, en dankzij de film was dit model een hit met record verkoopcijfers.

De film begint met een oude en roestige 1977 Camaro die later transformeert in de nu geliefde 5de generatie Camaro. Pas in 2009 bracht Chevy uiteindelijk de 5de generatie Camaro op de markt, wat betekent dat de originele Bumblebee al geruime tijd in ontwikkeling was.

  Zijn hybrides goed voor de lange afstand?

Dit Camaro model was gebaseerd op de 2006 Camaro Concept, maar het onderstel was eigenlijk gebaseerd op de Holden Monaro. Dit was nodig omwille van de prestaties, aangezien de Camaro Concept slechts een concept was op dat moment.

Als zodanig werd de originele Bumblebee iconisch, en bijna iedereen wist dat dit Camaro model waarschijnlijk een toekomstige klassieker zou worden. Tussen een groot aantal film-beroemde auto’s, is deze gele muscle car zeker een van de meest iconische.

2de generatie Bumblebee Camaro – Een waardige opvolger

Voordat de tweede generatie Bumblee werd geïntroduceerd, besloot Chevy een aangepaste productieversie van de eerste Camaro te gebruiken voor de Revenge of the Fallen sequel. Het vervolg kwam slechts een paar maanden na de publieke release van de 5e Camaro uit, wat de verkoop verder stimuleerde.

Echter, voor de Dark of the Moon film van 2011, besloot Chevy om de Bumblebee te upgraden naar de SS spec. Deze versie van de Bumblebee had een soortgelijke, maar andere gele kleur die meer verwant was aan een amberkleurige tint in plaats van een vlakke gele kleur zoals zijn voorganger.

Andere veranderingen waren een set van nieuwere sportieve zwarte wielen, zwarte zijspiegels, en een set van geschilderde zwarte strepen die samen met de motorkap liepen. Deze versie van de Camaro was heel wat meer gestroomlijnd, maar toch agressief, en veel mensen geloven dat deze versie de best uitziende is.

3e en 4e gen Bumblebee Camaro modellen – Een aanzienlijke afwijking van het origineel

De derde auto was heel anders in vergelijking met zijn voorgangers met een moderner ogende voor- en achterkant. Deze versie rockte ook een meer agressieve body kit rondom de auto, en een set van nieuwe wielen met band schrijven.

  Wat is de snelste gezinsauto?

Deze Bumblebee Camaro is gebaseerd op een concept voor de post 5e generatie Camaro model, wat nog eens benadrukt dat Chevy slim gebruik heeft gemaakt van de Transformers franchise om alle aankomende Camaro modellen op de markt te brengen.

Het laatste Camaro model is ongetwijfeld het meest agressieve model tot nu toe. Met een waanzinnige aero kit lijkt deze Camaro meer op een circuit auto dan op een muscle car. Deze generatie was in principe ook de volgende serieproductie Camaro, net als al zijn voorgangers.

Het maakt niet uit welke Camaro generatie je de beste vindt, al deze modellen deden het zeer goed wat verkoop betreft. Tegenwoordig wordt de Chevy Camaro langzaam steeds minder populair door controversiële ontwerpbeslissingen, en dit kan in het voordeel spelen van alle voorgaande modellen.

FAQ Sectie

Voor hoeveel is de Bumblebee-collectie verkocht?

Terug in 2019, verkochten alle vier de Bumblebee Camaro-modellen voor een gerapporteerde $ 500k. Dit lijkt misschien niet zo veel voor vier filmberoemde auto’s, maar de reden waarom ze niet nog meer opbrachten, is dat ze niet straatlegaal zijn, en als zodanig kunnen deze alleen op een circuit worden gereden.

Niemand wil echter het risico lopen om een filmauto te beschadigen op een circuitdag, en het is meer dan waarschijnlijk dat ze alle vier nooit gereden zullen worden. Daarom zijn ze alleen waardevol voor mensen met een auto collectie en veel geld. Als ze straatlegaal waren, zou de veilingprijs waarschijnlijk aanzienlijk hoger liggen.

  Beste supercars voor lange bestuurders

Waarom was Bumblebee een Camaro en geen VW Kever?

De originele serie toont een gele WV Kever genaamd Bumblebee, maar het gerucht gaat dat Michael Bay vond dat de VW Kever veel te veel leek op Herbie, en hij wilde dat veranderen. Bovendien stemde Chevy ermee in om een grote cheque uit te schrijven als de Camaro gebruikt zou worden als Bumblebee.

Achteraf gezien, maakte Chevy de juiste keuze, want de Transformers franchise was essentieel voor de promotie van alle nieuwere Camaro modellen. In de toekomst zou de VW Kever wel eens een comeback kunnen maken als Bumblebee, volgens één van de producers van de film.

Wat is de beste Chevy Camaro aller tijden?

Het is moeilijk om de beste Camaro aller tijden te kiezen, maar het lijkt erop dat de Camaro ZL1 uit 1969 de allerbeste Camaro van allemaal is. Dankzij een verbluffend design, een lange erfenis, en een denderende L88 427 big block motor, regeert de 69 Camaro als de onbetwiste Camaro kampioen.

Deze versie van de Camaro bood 430pk wat een enorm aantal was in 1969. Naast de engineering flex, was deze versie ook beperkt tot slechts 69 stuks, wat de 69 Camaro een ongelooflijk waardevolle auto maakte.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts