Beste supercars voor lange bestuurders

Supercars en lange mensen gaan niet zo goed samen, maar er zijn opties. Je hoeft alleen maar naar de oprit van een NBA-speler te kijken, als zij in een Ferrari passen, is de kans groot dat jij er ook zonder problemen in past.

Auto’s zoals de Porsche 911 zijn ruim genoeg voor de meeste mensen, en zelfs langere bestuurders kunnen passen in een 911. Een 6 voet 5 persoon kan ook comfortabel passen in een Jaguar F-type of de Audi R8. Beide zijn eigendom van en worden gebruikt door veel lange atleten over de hele wereld.

De Nissan GT-R biedt ook redelijk wat beenruimte, maar de hoofdruimte is slechts marginaal, wat betekent dat je de stoelen in de minimumstand moet zetten om comfortabel in een GT-R te passen als je echt lang bent.

Een Ferrari 599 of de Mercedes SLS AMG zijn ook meer dan ruim voor lange bestuurders. Sommige Lamborghini-modellen zoals de Huracan Spyder of de Murcielago kun je beter vermijden, maar een Aventador of een Gallardo zijn beide ruim genoeg voor lange bestuurders.

Beste middenmotor supercars voor lange mensen

Supercars met middenmotor zijn de populairste opties voor een supercarkoper omdat ze de meest atletische en evenwichtige rijeigenschappen bieden. Ofwel een V12 of een V8 is de standaard in dit segment, maar een heleboel nieuwere middenmotor supercars beginnen ook V6-motoren aan te bieden.

De beste supercar met middenmotor en V8-motor voor een lange bestuurder is de McLaren 650S Spyder. De 650S biedt 38 inch hoofdruimte, maar de beenruimte strekt zich uit tot een maximum van 44,2 inch, die ongeëvenaard is door de rest van de middenmotor supercar industrie.

  Is het de moeite waard om een hybride batterij te vervangen?

De beste moderne middenmotor V12 aangedreven supercar voor een lange bestuurder is de Lamborghini Aventador. De Aventador biedt voldoende ruimte voor mensen kleiner dan 6 voet 9, en de natuurlijk aangezogen 700pk + V12 motor is een eenhoorn in 2021.

De beste moderne V10-aangedreven middenmotor supercar voor een lange bestuurder is onbetwistbaar de Audi R8. De R8 biedt ten minste 38,5 centimeter van de bestuurder hoofdruimte en 41 centimeter van de bestuurder beenruimte. En er zijn veel 7 voet lange Audi R8 bestuurders die er zijn, en als je dat combineert met het indrukwekkende comfort van de R8, is er geen betere optie.

Beste supercars met voorwielaandrijving voor lange bestuurders

Een supercar met voorin geplaatste motor is meestal ruimer en meer auto-achtig, omdat de overgrote meerderheid van de moderne auto’s een voorin geplaatste motor heeft. Dit wordt ook weerspiegeld in de binnenruimte van deze auto’s en ze bieden inderdaad meer ruimte in vergelijking met een middenmotor supercar platform.

Een goed voorbeeld hiervan is de Mercedes SLS AMG, want de SLS biedt bijna 40 inch hoofdruimte voor de bestuurder en 41,7 inch beenruimte voor de bestuurder. Deze cijfers voor hoofdruimte zijn niet gebruikelijk in het segment van supercars, en gekoppeld aan een heerlijke 6.2L natuurlijk aangezogen V8, lijkt de SLS zeker een geweldige all-arounder.

Ook al is de SLS geweldig, de 911 is waarschijnlijk nog beter dankzij zijn moderne technologie en legendarische Porsche betrouwbaarheid. Porsche 911’s zijn zeer ruim en leuk om te rijden. Misschien als je langer bent dan 7 voet, je zou kunnen worstelen een beetje.

  Is snelladen slecht voor elektrische auto's?

Een andere geweldige optie is de Ferrari 599. Een V-12 aangedreven Ferrari grand tourer met 44,7 inch beenruimte voor de bestuurder. De hoofdruimte is met 35,8 inch echter niet ideaal, maar nog altijd ruim voldoende voor de meeste NBA-spelers. De Nissan GT-R biedt evenveel hoofdruimte en 44,6 inch beenruimte, nog steeds ruim voldoende.

Slechtste superauto’s voor lange bestuurders

Zelfs als je langer bent dan 1 meter 80, kun je nog steeds een aantal supercars vinden, maar sommige moet je absoluut vermijden. Een Ford GT40 zou net zo goed de slechtste supercar voor lange bestuurders die er zijn.

De GT40 biedt 40 centimeter in de hoogte, niet in de hoofdruimte afdeling, maar hoogte in het algemeen. Een ander probleem met de GT40 waren de deuren, die ook niet dol waren op lange mensen, en zelfs de latere Ford GT road-legal supercar had ditzelfde probleem, dat later werd opgelost voor de 2017 Ford GT.

Een Lamborghini Countach is een nachtmerrie voor iedereen die langer is dan 1,80 m, de nieuwe C8 Corvette is ook niet zo ruim door een nieuwere configuratie met middenmotor, de Lamborghini Murcielago, Huracan Spyder en Lamborghini Miura zijn ook niet zo dol op langere bestuurders.

FAQ Sectie

Is een supercar het waard?

Financieel gezien hangt het van de wagen in kwestie af, want sommige supercars houden een behoorlijke waarde, of ze appreciëren, terwijl andere (meestal McLarens) als een gek in waarde dalen. Als u niet veel geld wilt verliezen, moet u op zoek gaan naar een auto van merken als Ferrari of Porsche, die in beperkte oplage beschikbaar zijn.

  Beste auto voor in de stad

Aan de andere kant, auto’s zijn onlogisch, maar een supercar koop je niet met je verstand, je koopt een supercar met je hart. De meeste liefhebbers van superauto’s hadden als kind al posters van droomauto’s aan hun muur hangen, en ook het kopen van een superauto is een indrukwekkende levensprestatie.

Wat zijn de voordelen van een supercar?

Supercars leveren geweldige prestaties. Of het nu gaat om de acceleratie in rechte lijn of de indrukwekkende wegligging, niets kan tippen aan een supercar voor een opwindende rit. Bovendien zien supercars er prachtig uit, ze lijken wel ufo’s op de weg, ze klinken geweldig en ze rijden geweldig.

Je kunt ook geld verdienen met het kopen en verkopen van supercars. Maar dit wordt meestal geassocieerd met de duurste auto’s die er zijn. Maar ook met ”goedkopere” supercars kunt u in de loop van de tijd behoorlijk geld verdienen.

Wat zijn de nadelen van een superauto kopen?

Het meest voor de hand liggende nadeel zijn de kosten. Supercars zijn duur in aanschaf, onderhoud en verzekering. Ze zijn onpraktisch, luidruchtig en soms zelfs aanstootgevend. Niet alle mensen houden van supercarbestuurders, dus je kunt te maken krijgen met veel jaloezie, en je kunt een supercar in de meeste steden niet op straat laten staan.

Supercars bieden meestal maar 2 zitplaatsen, de prijzen van onderdelen zijn oogverblindend en je kunt er niet dagelijks mee rijden vanwege de waardedaling. Maar als je je supercar goed onderhoudt en er voorzichtig mee rijdt, is het bezitten van een supercar een droom die de moeite waard is om te beleven.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts