Wat is de snelste gezinsauto?

Gezinsauto’s zijn niet meer wat ze geweest zijn. Voldoende ruimte voor 5 of meer passagiers en veel laadruimte was decennia geleden een uitdaging, tegenwoordig kunnen veel gezinsauto’s gemakkelijk meer dan 200 km/u halen in alle comfort en stijl.

Waarschijnlijk de snelste gezinsauto die er is, is de aankomende Koenigsegg Gemera. Deze multi-miljoenen Zweedse hypercar is uitgerust met kinderzitje verankering en een motor van meer dan 1700 pk.

Andere gezinsauto’s zoals de Audi RS6, Mercedes E63 AMG, of de BMW M5 zijn ook grote familie vervoerders, en ze kunnen absurde 0-60mph tijden te bereiken. De Ferrari GTC 4-Lusso en de Bentley Flying Spur zijn beide 4-zitsauto’s met een topsnelheid van meer dan 200 km/u die speciaal zijn ontworpen voor gezinsgebruik.

Als u een EV wilt, zijn de Tesla Model S en de Porsche Taycan Turbo S allebei geweldige snelle gezins sedans. Andere EV’s zoals de Audi E-Tron GT, Tesla Model X, en de Mercedes EQS zijn ook redelijk snel, maar niet zo snel als de Model S en de Taycan.

Koenigsegg Gemera

De Koenigsegg Gemera is de allereerste auto in zijn soort. Geen enkele andere fabrikant is er ooit in geslaagd om een ruime 250mph familieauto te ontwikkelen. Koenigsegg noemt de Gemera een eerste Mega-GT vooral door de meer dan 1700pk of 1.27 MW.

De Gemera kost een paar miljoen dollar en de productieaantallen zijn slechts een handvol, maar slechts een paar gelukkige klanten zullen kunnen ervaren hoe de snelste GT ooit gebouwd aanvoelt. Het vermogen komt van een 2.0L Koenigsegg Tiny Friendly Giant (TFG) 3-cilinder motor met 2 turbochargers die de vooras aandrijft.

Deze motor is goed voor zo’n 600 pk, maar de achterwielen worden aangedreven door drie elektromotoren. Het gecombineerde vermogen is een verbazingwekkende 1724 pk en een verbluffende 3500 Nm aan koppel. Koenigsegg zegt dat dit monster van 1700 pk efficiënter is dan de meeste andere 4-cilinder motoren, dankzij de vele brandstofbesparende technologieën.

  Kan je een hondenbox gebruiken in de auto?

Er zullen slechts 300 Gemeras verkocht worden, en de definitieve prijs is nog niet bekend gemaakt. Maar het is veilig om te zeggen dat de Gemera 100% de snelste gezinswagen ooit geproduceerd is, en één van de snelste productiewagens in het algemeen.

Het Duitse trio

Het is niet eerlijk om over snelle gezinswagens te praten zonder BMW, Mercedes en Audi te vermelden. En de Audi RS-6, BMW M5, en de Mercedes E63 AMG zijn de drie beste gezinsauto’s van elk merk. Alle drie zijn ze even groot en even duur, en de keuze voor de ene boven de andere hangt vooral af van je favoriete merk.

De Audi RS-6 is een stationwagon of een stationwagon zoals de Britten ze graag noemen. De RS6 is uitgerust met een 4.0L twin-turbo V8 met 600pk, die in staat is om 0-60mph te bereiken in ongeveer 3 seconden. De topsnelheid ligt rond de 190 km/u, maar het comfort, het interieur en de laadruimte worden niet geëvenaard door de M5 en de E63.

Nu we het toch over de M5 hebben: de M5 is waarschijnlijk de snelste auto van het trio met een 620 pk sterke V8 twin-turbo motor. De M5 en de E63 zijn vergelijkbaar op het gebied van acceleratie: beide halen een snelheid van minder dan 3 seconden. Vermeldenswaard is ook dat de E63 ook verkrijgbaar is als stationwagon, terwijl de M5 alleen een sedan is.

Alle drie deze Duitse monsters zijn verbluffend, en de ene boven de andere kiezen is bijzonder moeilijk. Maar de Audi RS-6 lijkt de beste gezinsauto van het trio, dankzij de grotere binnen- en laadruimte en een iets comfortabeler rijgedrag.

  Welke auto gaat 20 jaar mee?

Snelle EV’s voor gezinnen

Het segment van de snelle gezins EV’s is nog maar net begonnen, en we hebben nu al een vrij verhitte rivaliteit tussen de Porsche Taycan Turbo S en de Tesla Model S Performance. Deze twee elektrische sedans halen allebei 60 km/u in minder dan 2,5 seconden, wat hen ongelooflijk snel maakt.

De Taycan is iets duurder, maar hij biedt ook een interieur van hogere kwaliteit, een beter design en een betere rijervaring. De Tesla Model S is inderdaad een indrukwekkende auto, maar de Model S komt bij lange na niet in de buurt van de Taycan.

Beste snelle luxe gezinswagens

Als je een 4-zits auto wilt met 200 km/u, zijn de Ferrari GTC-4 Lusso en de Bentley Flying Spur je enige twee opties. De Ferrari heeft echter maar 2 deuren, terwijl de Bentley 4 deuren heeft. De Ferrari heeft een gierende atmosferische V12 motor met bijna 700pk, en de Flying Spur kan worden voorzien van een W12 turbo met 635pk.

Deze twee zijn allebei geweldig, maar ga voor de Ferrari als u houdt van een meer opwindend sportwagengevoel, want het is in de eerste plaats een achterwielaangedreven 4-zits versie van de Ferrari F12. De Bentley Flying Spur is een meer volwassen ervaring, gericht op luxe en comfort, niet zo capabel als de GTC4 Lusso, maar veel chiquer.

FAQ Sectie

Zijn SUV’s betere gezinsauto’s dan sedans?

Niet echt, SUV’s zijn alleen beter voor terreinrijden. Ook al zijn ze groter, ze bieden meestal geen noemenswaardige ruimtewinst. Ze zijn minder efficiënt, veel groter en moeilijker te manoeuvreren, en bijna altijd niet zo comfortabel.

  Beste tweezit cabrio's

Dat wil niet zeggen dat SUV’s slechte familie vervoerders zijn, ze zijn gewoon niet zo goed als sommige sedans zijn. Dat gezegd zijnde, als u het SUV platform verkiest, of u woont op het platteland, zijn er veel grote familie SUV’s om uit te kiezen.

Wat is de snelst accelererende gezinsauto?

De snelst accelererende gezinsauto is waarschijnlijk de Koenigsegg Gemera met zijn 1,9 seconde 0-60 tijd. Het is eigenlijk ongelooflijk dat auto’s deze absurde prestatieniveaus bereiken. Je vraagt je af of je een speciaal rijbewijs nodig hebt om zo’n beest te besturen.

De aankomende Tesla Model S Plaid zal naar verwachting ook de snelst accelererende Tesla zijn, en te oordelen naar de manier waarop EV’s worden ontwikkeld, zou een 0-60 mph tijd van minder dan 2 seconden binnen een paar jaar wel eens een standaard kunnen worden.

Wat maakt een goede gezinsauto?

Een goede gezinsauto moet groot, veilig, comfortabel, betaalbaar, makkelijk te manoeuvreren, boordevol technologie, ruim en geweldig zijn voor langeafstandsritten. Vrijwel alle auto’s die ik hier zie, hebben al het bovenstaande, behalve de betaalbaarheid.

Maar als ik uit alle hier beluisterde auto’s de beste, niet per se de snelste gezinsauto moest kiezen, zou ik elke dag van de week voor de RS6 kiezen. De RS6 kost inderdaad veel geld, maar als je bedenkt hoeveel de Ferrari of de Bentley kosten, lijkt de RS6 een koopje.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts