Is de Kia EV6 een goede auto?

Kia EV6

De Kia EV6 is de eerste volledig elektrische auto van Kia. Kia staat bekend om het maken van enkele van de meest betrouwbare auto’s op de markt. Maar is de Kia EV6 een goede auto?

Ja, de Kia EV6 is een geweldige auto als je op zoek bent naar een ruime, stijlvolle, efficiënte, comfortabele, veilige, betrouwbare en betaalbare volledig elektrische compacte crossover SUV. Daarentegen is hij misschien niet zo aantrekkelijk voor iemand die op zoek is naar een luxueuze, zeer geavanceerde en grote SUV.

Geschiedenis van de Kia EV6

De Kia EV6 is een batterij-elektrische compacte crossover SUV. Hij wordt geproduceerd door Kia en is vanaf 2021 tot heden in productie geweest. Daarnaast is het het eerste volledig elektrische voertuig van Kia, en het is gebaseerd op het Electric Global Modular Platform (E-GMP), dat vergelijkbaar is met de Hyundai Ioniq 5.

Bovendien is de Kia EV6 een van de eerste modellen die een naam krijgen onder de nieuwe nomenclatuur die is ontworpen voor een lijn elektrische auto’s van Kia, die zal variëren van EV1 tot EV9. Bovendien werd de Kia EV6 uitgeroepen tot Europese auto van het jaar 2022.

Kenmerken van de Kia EV6

Uiterlijk

De Kia EV6 ziet er spectaculair en stijlvol uit. Dankzij kenmerken als de elegante grille, verzonken deurgrepen, matzwarte exterieuraccenten, 19-inch lichtmetalen velgen, LED-achterlichten, achterspoiler en slanke, elektrisch inklapbare zijspiegels. Het is een van de mooiste auto’s in zijn klasse.

Naast een mooi interieur, ziet het exterieur er ook uitstekend uit met een dubbele 12,3-inch panoramische connectiviteit, Apple CarPlay, een audiosysteem met 6 luidsprekers, dual-zone automatische climate control, tilt & telescopische stuurkolom, draadloze telefoonoplader en 5 USB-poorten.

  Is Kia Seltos een goede auto?

De Kia EV6 heeft een wielbasis van 114,2 inch, een lengte van 184,8 inch, een breedte van 74,4 inch en een hoogte van 61,0 inch. Merk op dat sommige uitvoeringen verschillende lengtes, breedtes en hoogtes hebben. De Kia EV6 GT heeft bijvoorbeeld een hoogte van 60,8 inch.

Prestaties

Terwijl Tesla enkele van de best presterende volledig elektrische SUV’s aanbiedt, zit de Kia EV6 er niet ver naast. U kunt namelijk kiezen uit verschillende uitrustingsniveaus met uiteenlopende prestaties. Als je de best presterende uitvoering wilt, overweeg dan om het Kia EV6 GT-model te kiezen. Deze auto levert tot 576 pk en heeft slechts 3,2 seconden nodig om van 0 tot 100 km/u te accelereren.

De basisuitvoering, de lichte uitvoering met een kleinere batterij, levert daarentegen tot 167 pk. Bovendien duurt het meer dan 4,5 seconden om van 0 tot 100 km/u te accelereren.

Comfort en laadruimte

Met een totale cabineruimte van 103 kubieke meter is de Kia EV6 een behoorlijk ruime auto. Hij biedt plaats aan vijf passagiers en heeft een behoorlijke, maar niet geweldige kofferruimte. Hij heeft namelijk in totaal 28 kubieke meter ruimte achter de achterbank en 54 kubieke meter als de achterbank is opgeklapt. En ook al is er ruimte onder de voorkoffer, die is niet zo groot als bij de meeste concurrenten.

Veiligheid

De Kia EV6 is misschien niet zo veilig als Tesla of Mercedes, maar hij beschikt wel over een handvol veiligheidsvoorzieningen. Hij beschikt over verschillende rijhulptechnologieën, waaronder automatisch grootlicht en automatisch remmen in noodgevallen. Andere aangeboden veiligheidsvoorzieningen zijn standaard adaptieve cruise control, lane-keeping assist, standaard dodehoekbewaking en waarschuwing voor kruisend verkeer achter.

  Kia Soul betrouwbaarheid

Actieradius en efficiëntie

De Kia EV6 wordt geleverd met twee accuopties: een klein accupakket van 58,0 kWh en een groter accupakket van 77,4 kWh. Het kleinere pakket biedt een EPA-geschatte actieradius tot 232 mijl, terwijl de grotere batterij een actieradius tot 310 mijl biedt. Kiest u echter voor het krachtige Kia EV6 GT-model, dan krijgt u 206 mijl.

Prijs

De Kia EV6 wordt aangeboden in dezelfde prijsklasse als zijn concurrenten. De basisuitvoering, het lichte model, kost ongeveer 43.000 dollar, terwijl de krachtige uitvoering, de GT, ongeveer 69.000 dollar kost.

FAQ

Is de Kia EV6 het kopen waard?

Ja, het is de moeite waard om de Kia EV6 te kopen. Dankzij zijn uitstekende actieradius, moderne voorzieningen, ruime cabine, comfortabele stoelen, efficiëntie en strakke exterieurdesign. Bovendien is deze auto goedkoop in onderhoud, snel en leuk om mee te rijden. Maar als u een betaalbare auto zoekt, is de Kia EV6 niet zo betaalbaar in vergelijking met zijn rivalen.

Hoe snel is de Kia EV6?

De kracht en tractie van het vierwielaangedreven systeem met dubbele motor van de EV6 GT maken echt schitterende prestaties mogelijk. De Kia EV6 GT kan in 3,2 seconden van 0 tot 100 km/u accelereren. Bovendien verhoogt de Kia EV6 zijn snelheid van 114 mph naar 161 mph. Dit is een van de beste volledig elektrische compacte crossover SUV’s.

Wat zijn de veel voorkomende problemen met de Kia EV6?

Voordat u in de Kia EV6 investeert, is het ook belangrijk om enkele van de veel voorkomende problemen te kennen waarmee u onderweg te maken krijgt. Enkele van de veel voorkomende problemen met de Kia EV6 zijn zichtproblemen, remproblemen, structurele problemen, problemen met de voorruit, problemen met één pedaal en afkeuringen door Kia-dealers.

  Hyundai Tucson vs Kia Sportage - Wat is beter?

Hoe lang gaat de batterij van de Kia EV6 mee?

De Kia EV6 wordt geleverd met één van de beste batterijen op de markt. Volledig opgeladen gaat de Kia EV6 tot 310 mijl mee. Echter, niet alle uitvoeringen zullen deze kilometers halen omdat sommige uitvoeringen meer batterijvermogen gebruiken dan andere. Bij goed onderhoud gaat de batterij van de Kia EV6 minstens 40.000 kilometer mee.

Welk Kia EV6-model is het beste?

De Kia EV6 is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Dat zijn de lichte, wind, wind AWD, GT-Line, GT-Line AWD en GT. Als je de best presterende uitrustingsoptie wilt, is de GT-variant de beste. Hij produceert maximaal 576 pk en kan in 3,2 seconden van 0 naar 60 mph accelereren.

Wil je daarentegen de beste actieradius en prestaties, dan is de Kia EV6 wind AWD-uitvoering de beste. Deze optie wordt geleverd met een dubbele motor en produceert een gecombineerde 320 pk.

Conclusie

Over het geheel genomen behoort de Kia EV6 tot de beste volledig elektrische compacte crossover SUV’s op de markt. Deze auto is stijlvol, ruim, efficiënt, modern, veilig en heeft een uitstekende actieradius. Maar zoals gebruikelijk heeft hij ook te maken met een aantal problemen, hoewel de meeste daarvan van ondergeschikt belang zijn. Ondanks dat hij praktisch is, heeft deze auto een beperkte kofferruimte en is het infotainmentsysteem niet zo modern.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts