Kia Rondo betrouwbaarheid

De Koreaanse autofabrikant Kia Corporation, algemeen bekend als Kia, opereert vanuit zijn thuisbasis in Seoul, Zuid-Korea. In 2019 verkocht het meer dan 2,8 miljoen voertuigen, waarmee het na Hyundai Motor Company de grootste autofabrikant van het land is. Sinds 2008 is de Kia Rondo in Australië verkrijgbaar als een kleine people mover-slash-hatchback, maar tot de tweede generatie in 2013 werd uitgebracht, had hij een automatische transmissie met vier versnellingen. Een zestraps automaat is momenteel beschikbaar in alle varianten van de Rondo.

Overzicht

De basismodellen worden geleverd met een 2,4-liter viercilindermotor die 145 pk levert. Kopers die kiezen voor de LX- of EX-uitvoering kunnen kiezen tussen die motor of de krachtigere 2,7-liter V6. Hij is verkrijgbaar als vijf- of als optionele zevenpersoonsauto met een standaard 2,4-liter 4-cilindermotor van 175 pk of een optionele 2,7-liter V6-motor van 192 pk in twee uitrustingsniveaus. In Australië is hij alleen verkrijgbaar als zevenpersoonsauto met een 2,0-liter viercilindermotor en de keuze uit een automatische of handgeschakelde transmissie, afhankelijk van het uitrustingsniveau. De V6 was Kia’s laatste motor die een distributieriem gebruikte in plaats van een distributieketting.

Betrouwbaarheid

Kia-eigenaren hebben 75 klachten gemeld over de Rondo in negen modeljaren. Volgens het PageRank systeem staat de Rondo op de 11e plaats qua betrouwbaarheid van de 21 Kia modellen, waarbij motor- en stuurproblemen de meeste aandacht krijgen.

  Kia Sedona betrouwbaarheid

Veiligheid

De National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) heeft 0 terugroepacties ondernomen, 0 onderzoeken ingesteld naar meldingen van een defect product en 0 veiligheidsklachten tegen dit voertuig geregistreerd.

Doorverkoopwaarde

Een 2010 Kia Rondo zal naar verwachting met ongeveer 9% afschrijven in vijf jaar. Dit zou betekenen dat hij over vijf jaar 389 dollar minder waard zal zijn dan zijn huidige prijs van ongeveer 4.325 dollar.

Onderhoud en reparatie

Voor onderhoud en reparatie van een Kia Rondo bedragen de gemiddelde kosten $275, maar de prijs kan variëren van $95 tot $2002.

FAQ

Is de Kia Rondo een auto met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving?

De Kia Rondo is een voorwielaangedreven auto.

Hoeveel zitplaatsen zijn er in de Kia Rondo?

De Kia Rondo is een auto met 7 zitplaatsen. De EPA classificatie voor deze auto is: Midsize Station Wagons

Hoeveel pk heeft een Kia Rondo en heeft hij een turbo?

De Kia Rondo heeft 175 pk en 169 lb-ft koppel.

Hoeveel bodemvrijheid heeft de Kia Rondo?

6,1 inch ( 15,49 cm )

Welk type wielen heeft hij?

Kia Rondo heeft 16 x 6,5 inch stalen voorwielen en 16 x 6,5 inch stalen achterwielen.

Is er een Kia Rondo 2022?

Het is waarschijnlijk een Kia Carens waar mensen het over hebben, als ze het over een Kia Rondo 2022 hebben.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts