Kia Niro betrouwbaarheid

De Kia Corporation werd opgericht in mei 1944 en is de oudste autofabrikant van Korea. Jaarlijks worden meer dan 1,4 miljoen Kia-voertuigen geproduceerd in 14 productie- en assemblagefabrieken in acht landen. In 2016 introduceerde Kia de Niro, een compacte crossover SUV (C-segment) die zich richt op elektrische technologie en een keuze biedt uit hybride, plug-in hybride en batterij-elektrische modellen.

Overzicht

In de Kia Niro hybride wordt een 1.580-cc viercilinder turbobenzinemotor gecombineerd met een 32kW elektromotor voor een totaal hybride systeemvermogen van 137pk beschikbaar bij 5.700 tpm, en een koppel van 264Nm tussen 1.000 en 2.400 tpm. In een elektrische auto is de topsnelheid niet helemaal relevant. Het 64 kWh e-Niro-model kan 104 km/u halen, maar met deze snelheid op een autobahn rijden zou de batterij zeer snel leegmaken.

Betrouwbaarheid

De Niro kan een betrouwbare auto genoemd worden, maar zaken als de accu en andere maken hem niet betrouwbaarder. De Niro staat in de onderste helft van de hybride en elektrische tabel. Hij wordt geleverd met Kia’s zeven jaar/100.000-mijl garantie, wat meer is dan die van een Seat Ateca of Skoda Karoq.

Veiligheid

De veiligheid van voertuigen staat altijd bovenaan. Ook met de veiligheid zit het wel goed; de Kia Niro heeft van Euro NCAP een 5 sterren-beoordeling gekregen na zijn crashtests. Forward Collision-Avoidance Assist (FCA), Lane Keep Assist System (LKAS), en zeven airbags (één meer dan de Kona Electric en BMW i3) zijn allemaal standaard op de Niro.

  Honda Civic Type R Betrouwbaarheid

Doorverkoopwaarde

De restwaarde van een auto hangt volledig af van de tijd en de staat van de auto. Een KIA Niro zal 55% afschrijven na 5 jaar en heeft een 5-jaars restwaarde van $13.944.

Onderhoud en reparatie

Een Kia Niro in goede staat houden kost naar schatting tussen de $95 en $2307, met een gemiddelde kostprijs van $245.

FAQ

Is de Niro een auto met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving?

De Kia Niro is een auto met voorwielaandrijving.

Hoeveel zitplaatsen zitten er in de Kia Niro?

De Kia Niro is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA Classificatie voor deze auto is: Kleine Station Wagons

Wat zijn de pk’s in een Kia Niro en heeft deze een turbo?

De Kia Niro heeft 139 pk en 195 lb-ft koppel. De motor is een Gas/Elektrische I-4 met een cilinderinhoud van 1,6 L Het brandstofsysteem is: Benzine Direct Injectie.

Hoeveel bodemvrijheid heeft de Kia Niro?

6.3 inches ( 16 cm )

Welk type wielen heeft hij?

Kia Niro heeft 16 X 6,5 inch Aluminium Voorwielen en 16 X 6,5 inch Aluminium Achterwielen.

Is de Kia Niro hybride een betrouwbare auto?

De Niro hybride eindigde in de onderste helft voor zowel de hybride als de elektrische tafels in een betrouwbaarheidsonderzoek. Elke Niro wordt geleverd met Kia’s zeven jaar/100.000-mijl garantie, wat meer dekking is dan een Seat Ateca of Skoda Karoq standaard heeft.

  Kia Rio betrouwbaarheid

Is de Kia Niro comfortabel?

De Niro biedt een ruime, comfortabele cabine die ruimer is dan veel andere hybrides. Hoewel hij niet zo efficiënt is als segmentleiders als de Toyota Prius beschikt hij over aantrekkelijke technologische voorzieningen, waaronder de meest geavanceerde rijhulpmiddelen in zijn klasse.

Waarmee is de Kia Niro vergelijkbaar?

De Toyota Prius is een uitstekend alternatief voor de Kia Niro. De Toyota Prius is een prima alternatief voor de Kia Niro als u streng gelooft in betrouwbaarheid. Volgens de EPA, is de 2021 Niro in staat om slechts een EPA-geschatte 53 mpg stad en 48 mpg snelweg te bereiken.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts