Veel voorkomende problemen met Kia Niro

Kia Niro

De Kia Niro is een betaalbare, zuinige, compacte en comfortabele crossover SUV. Hij is ook milieuvriendelijk omdat hij hybride, plug-in hybride en batterij-elektrische modellen heeft. Maar wat zijn de veel voorkomende problemen met de Kia Niro?

Veel voorkomende problemen met de Kia Niro zijn verlies van remkracht, motorproblemen, oververhitting van het elektrische relais, koppeling actuator lekt olie, transmissie problemen, en verlies van elektrische stuurbekrachtiging. De meeste van deze problemen kunnen worden vermeden met goede zorg en onderhoud van de Kia Niro.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Kia Niro?

Oververhitting elektrisch relais

Dit is een van de belangrijkste problemen waarover gebruikers van de Kia Niro hebben geklaagd. Dit probleem komt echter alleen voor in geselecteerde Kia Niro modeljaren. De meest getroffen modeljaren zijn 2016, 2017 en 2018 Kia Niro modeljaren.

Dit probleem wordt voornamelijk veroorzaakt doordat het hoofdrelais in de vermogensrelaissamenstelling onvoldoende verbindingen tussen de contacten heeft. Hierdoor kan kortsluiting ontstaan of kan de auto niet starten, waardoor het risico op brand en ongevallen toeneemt.

Kia heeft deze modellen teruggeroepen en het probleem is verholpen.

Koppelingsaandrijving lekt olie

Een ander probleem waardoor Kia sommige modeljaren moest terugroepen, is de koppeling die olie lekt. Dit probleem komt vaak voor bij de Kia Niro modeljaren gemaakt tussen januari en december 2017. Dit probleem wordt veroorzaakt doordat er olie lekt op de vermogenselektrode binnen de hydraulische koppelingsactuator. Dit kan een kortsluiting veroorzaken die brand kan veroorzaken.

Gelukkig heeft Kia ook alle modeljaren met dit probleem teruggeroepen en is het probleem verholpen.

Verlies van remkracht

Afgezien van de terugroepacties van Kia zijn er nog andere problemen om je zorgen over te maken: verlies van remkracht. Dit probleem komt vaak voor in sommige 2017, 2018 en 2019 Kia Niro Hybrid modellen. Sommige gebruikers hebben een gebrek aan druk van het rempedaal gemeld wanneer het pedaal wordt ingedrukt.

  Kia Niro EV betrouwbaarheid

Helaas heeft Kia dit probleem nooit geaccepteerd en is er nooit een terugroepactie geweest. Veel gebruikers met dit probleem ontdekten echter dat de rechter achterste flexibele remleiding los zat op een punt waar deze aan de leiding is bevestigd. Bezoek een monteur om dit probleem te verhelpen.

Motorproblemen

Motorproblemen komen ook vaak voor bij de Kia Niro Hybrid. Sommige gebruikers hebben gemeld dat hun auto onder de 10 graden niet start. De eenvoudigste manier om te weten of u een motorprobleem hebt met uw Kia Niro is door naar het motorlampje op uw dashboard te kijken.

Andere Kia Niro motor problemen zijn een verstopte injector, defecte lambda, slechte positie sensor, en een vuile roetfilter. Als u een van de bovenstaande problemen heeft, bezoek dan een professionele monteur om u te helpen ze te verhelpen.

Verlies van elektrische stuurbekrachtiging

Dit probleem komt vaak voor in de 2017 Kia Niro modeljaren. Gebruikers meldden een volledig verlies van de elektrische stuurbekrachtiging. De meesten van hen meldden een plotseling en totaal verlies van stuurbekrachtiging, waardoor het sturen bij lagere snelheden behoorlijk uitdagend werd.

Gelukkig werden slechts 135 auto’s getroffen en maakte Kia een terugroepactie. Er werd ontdekt dat deze auto’s een defecte motorgestuurde connector voor de stuurbekrachtiging hadden. Kia heeft deze gratis vervangen voor de getroffen modellen.

  Kia Sedona betrouwbaarheid

Transmissieproblemen

De Kia Niro heeft ook problemen met de transmissie. Veel gebruikers hebben geklaagd over haperende acceleratie en haperende voortbeweging. Dit probleem houdt verband met de aandrijflijn van de Kia Niro. Bovendien komt dit probleem vaak voor in de modeljaren 2017 tot 2019.

Gebruikers van de bovenstaande modeljaren meldden het hebben van slechte acceleratie en schokken of naar voren lunchen bij het schakelen. Hoewel dit tekenen zijn van een slechte transmissie, is de transmissie niet defect maar slecht afgesteld. Dit komt omdat de Kia Niro een 6-traps transmissie met dubbele koppeling gebruikt die slecht is afgesteld.

FAQ

Hoe betrouwbaar is de Kia Niro?

De Kia Niro is een van de meest betrouwbare hybride SUV’s op de markt. In 2018 noemde Consumer Reports de Kia Niro de meest betrouwbare auto. Daarnaast beoordeelde J.D deze auto op een betrouwbaarheidsscore van 78 op 100, wat uitzonderlijk is. Al met al is de Kia Niro dus een betrouwbare auto.

Hoe lang gaat de Kia Niro mee?

Kia is een van de meest betrouwbare automerken op de markt. Dus, als de Kia Niro goed wordt onderhouden, zou hij meer dan 200.000 mijl of 13 jaar mee moeten gaan. Bij goed onderhoud zal de Kia Niro in deze periode geen grote reparaties kennen.

Is de Kia Niro duur in onderhoud?

Aangezien de Kia Niro een hybride auto is, zijn de onderhoudskosten aanzienlijk lager. De geschatte onderhoudskosten van een Kia Niro liggen tussen de 95 en 2307 dollar. Op jaarbasis liggen de kosten rond de $142. Met dergelijke kosten is het onderhoud van de Kia Niro veel goedkoper dan dat van de meeste concurrenten.

  Kia Sportage betrouwbaarheid

Hoeveel kost het om een Kia Niro EV batterij te vervangen?

De gemiddelde kosten voor het vervangen van een Kia Niro hybride hoogspanningsbatterij liggen tussen $5.575 en $5.617. Bovendien variëren de arbeidskosten tussen $ 158 en $ 200, terwijl de onderdelen ongeveer $ 5.417 kosten. Merk op dat dit niet inclusief belastingen en vergoedingen is. Bovendien kunnen de kosten hoog zijn gezien uw locatie en het modeljaar van de Kia Niro.

Gaan Kia Niro distributieriemen lang mee?

Helaas hebben de meeste Kia Niro’s geen distributieriemen, maar distributiekettingen. Ja, de meeste Kia Niro distributiekettingen gaan mee. Maar om de Kia Niro distributieketting lang mee te laten gaan, moet u de auto goed onderhouden en ervoor zorgen dat de olie wordt ververst zoals aanbevolen door de fabrikant.

Conclusie

Nu je weet dat een aantal van de gemeenschappelijke problemen die de Kia Niro geconfronteerd, is het van vitaal belang om goede zorg van de auto als je wilt dat het duren. Met de juiste zorg en onderhoud kan de Kia Niro meer dan 200.000 mijl of 13 jaar meegaan zonder grote reparaties. In het algemeen is de Kia Niro een betaalbare, efficiënte, betrouwbare en leuke auto om in te rijden.

Het remsysteem is echter niet het beste en de motor is niet van de beste kwaliteit. Toch zult u veel plezier beleven aan deze auto, zeker als u hem wilt gebruiken als dagelijkse bestuurder of in de stad.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts