Kia Sportage betrouwbaarheid

Vandaag de dag staat Kia bekend om zijn betrouwbaarheid, en die roem is verdiend. In een studie uitgevoerd door iSeeCars, staat Kia op de derde plaats van automerken wat betreft het aantal terugroepacties, na Porsche en Mercedes. In 1993 startte de productie van de Kia Sportage, een compacte crossover SUV. Kia’s Sportage zit in het midden van zijn SUV line-up tussen de Seltos en de drie-rij Sorento.

Overzicht

De Sportage is een 5-deurs SUV met een 2.0L benzine MPI motor die 154 pk levert. De Kia Sportage is behoorlijk snel ten opzichte van zijn rivalen, want hij kan van 0 naar 60 mph in slechts 7 seconden. Van 1993-2004 was de Kia Sportage ook verkrijgbaar als 3-deurs cabriolet. Maar geen enkele auto is perfect, de Sportage heeft ook zijn deel van de problemen gehad, waaronder motorstoringen en lekkende oliecarters.

Betrouwbaarheid

De betrouwbaarheid van een auto is van vitaal belang omdat het je helpt te beslissen of je gaat voor een solide keuze of dat je de andere rivalen in dezelfde klasse moet bekijken. Op het vlak van betrouwbaarheid staat de beroemde Kia Sportage aan de top met een betrouwbaarheidsscore van 88 op 100, volgens de voorspelde betrouwbaarheidsscore van J.D. Power, wat geweldig is.

Veiligheid

De Kia Sportage doet niet onder voor elke andere concurrent, want hij is uitgerust met alle basis- en geavanceerde veiligheidsfuncties in zijn modellen van de volgende generatie, waaronder Highway Driving Assist (HAD), Navigation-based Smart Cruise Control (NSCC), Blind-Spot Collision-Avoidance Assist en nog veel meer. Met al deze goed betrouwbare veiligheidsvoorzieningen is de Kia Sportage 2021 erin geslaagd om een 5-sterren rating te scoren door NHTSA.

  Kia Sedona betrouwbaarheid

Afschrijvingspercentage

Het afschrijvingspercentage van iets is van vitaal belang omdat het de toekomstige waarde van uw product weergeeft. In het geval van voertuigen, hangt de afschrijving af van de staat en de tijd. De Kia Sportage heeft een geschatte afschrijving van 55% na vijf jaar, met een doorverkoopwaarde van ongeveer $13.770.

Onderhoud en herstelling

De totale onderhouds- en reparatiekosten zijn een invloedrijke factor om de kosten van autobezit te bepalen. De Kia Sportage heeft een gemiddelde onderhoudskost in vergelijking met andere voertuigen. Met een jaar onderhoud en reparatie kosten van ongeveer $462, is de Sportage aanzienlijk goedkoper in onderhoud.

FAQ

Is de Kia Sportage een auto met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving?

De Kia Sportage is een All Wheel Drive auto.

Hoeveel zitplaatsen zijn er in de Kia Sportage?

De Kia Sportage is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA Classificatie voor deze auto is: Kleine SUV 4WD

Wat zijn de pk’s in een Kia Sportage en heeft deze een turbo?

De Kia Sportage heeft 181 pk en 175 lb-ft koppel. De motor is een Regular Unleaded I-4 met een cilinderinhoud van 2.4 L Het brandstofsysteem is: Directe Benzine Injectie.

Hoeveel bodemvrijheid heeft de Kia Sportage?

17,27 cm.

Welk type wielen heeft hij?

Kia Sportage heeft 18 X 7 inch Aluminium Voorwielen en 18 X 7 inch Aluminium Achterwielen.

  Kia Sorento Betrouwbaarheid

Welke problemen heeft de Kia Sportage?

De 2017 Kia Sportage heeft problemen met de transmissie, AC/Heater en remmen. NHTSA ontving 50 klachten over elektrische en aandrijflijn problemen. Hoewel veel van de problemen hetzelfde zijn als in 2012, is het aantal klachten in 2013 aanzienlijk gedaald.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts