Kia Sorento Betrouwbaarheid

De Kia Corporation werd opgericht in mei 1944 en is de oudste autofabrikant van Korea. Meer dan 1,4 miljoen Kia voertuigen worden elk jaar geproduceerd in 14 productie- en assemblagefabrieken in acht landen. De Kia Sorento is een middelgrote crossover SUV (voorheen bekend als een body-on-frame SUV) geproduceerd in 2002 door de Zuid-Koreaanse fabrikant Kia.

Overzicht

Een viercilinder lijnmotor met 191 pk is standaard, en een viercilinder turbomotor met 281 pk is beschikbaar. Beide zijn gekoppeld aan een automatische transmissie met acht versnellingen, terwijl het hybride model een automatische transmissie met zes versnellingen heeft. Verschillende bestuurders geven aan dat de V6 over voldoende vermogen beschikt, maar sommigen vinden de nieuwe viercilinder met turbocompressor beter, omdat die in de meeste situaties ook over voldoende vermogen beschikt en soepel werkt met een minimale turbogat.

Betrouwbaarheid

Ondanks een zeer hoge klantentevredenheid was de vorige Sorento niet storingsvrij, met 23,8% die één of meer storingen ondervond tijdens het eerste jaar van bezit. Gelukkig gaat het in de meeste gevallen om kleine elektrische storingen in plaats van grote defecten. Door zijn vele storingen is hij helemaal niet betrouwbaar.

Veiligheid

Veiligheid is een belangrijke bekommernis voor bestuurders. Gemoedsrust maakt het navigeren over wegen en terrein aangenamer en minder stressvol. Consumenten houden echter ook rekening met stijl, comfort, gemak, prestaties, prijs en andere factoren bij de aankoop van een voertuig. De NHTSA nam de 2020 Kia Sorento op de proef en kende het voertuig een veiligheidsscore van vijf sterren toe.

Doorverkoopwaarde

De Kia Optima houdt zijn waarde goed vast, met zeer weinig waardevermindering tijdens de eerste drie jaar van eigendom. Een KIA Sorento zal 55% afschrijven na 5 jaar en heeft een 5-jarige restwaarde van 15.627 dollar.

Onderhoud en reparatie

Gebaseerd op de gemiddelde jaarlijkse onderhoudskosten van de Kia Sorento van $533 en de kosten van een gemiddelde auto van $651, is de Sorento veel goedkoper in onderhoud dan de gemiddelde auto.

FAQ

Is de Sorento een voorwielaangedreven, achterwielaangedreven of vierwielaangedreven auto?

De Kia Sorento is een All Wheel Drive auto.

  Kia K900 betrouwbaarheid

Hoeveel zitplaatsen heeft de Sorento?

De Kia Sorento is een auto met 7 zitplaatsen. De EPA Classificatie voor deze auto is: Kleine SUV 4WD

Wat zijn de pk’s in een Kia Sorento en heeft deze een turbo?

De Kia Sorento heeft 281 pk en 311 lb-ft koppel. De motor is een Intercooled Turbo Regular Unleaded I-4 met een cilinderinhoud van 2,5 L Het brandstofsysteem is: Poort/Directe Injectie.

Hoeveel bodemvrijheid heeft de Sorento?

20,83 cm.

Welk type wielen heeft hij?

Sorento heeft 18 X 7,5 inch Aluminium Voorwielen en 18 X 7,5 inch Aluminium Achterwielen.

Hebben Kia Sorentos veel problemen?

Er zijn veel kostbare problemen die deze modellen gemeen hebben. Deze problemen omvatten elektrische problemen, motorproblemen en veiligheidsgordel/verlichting problemen. Motorpech is het ernstigste probleem bij deze Kia Sorento modellen.

Hoe lang gaan Kia Sorento’s mee?

Een Sorento kan tot 200.000 mijl meegaan. Als u ongeveer 15.000 mijl per jaar rijdt, kan de Kia Sorento 13 jaar meegaan.

Heeft Kia Sorento transmissie problemen?

Transmissieproblemen in de Sorento kunnen zich uiten als schakelvertragingen, knarsen, springen of versnellen tijdens het optrekken, een gevoel van trillen of fluitende geluiden en een brandlucht van onder de motorkap van de auto.

Is Santa Fe of Sorento beter?

De Sorento is de beste keuze als u plaats moet hebben voor zes of zeven personen. Maar als u maar 5 personen nodig heeft, kan het een moeilijke beslissing zijn. Hoewel de Sante Fe meer ruimte heeft voor de bestuurder en voorpassagiers, zijn de afmetingen van de tweede rij bijna identiek, wat de Kia Sorento een algemeen voordeel geeft.

Is de Kia Sorento het kopen waard?

De Kia Sorento SUV is een goede midsize SUV. Deze crossover heeft een verfijnd interieur, met comfortabele stoelen en een eenvoudig te bedienen infotainmentsysteem. De Sorento is comfortabel om te rijden en heeft een beheerst weggedrag.

Wat is er mis met de 2020 Kia Sorento?

NHTSA ontvangt de meeste klachten van autobezitters over problemen met het elektrische systeem en de aandrijflijn. De populariteit van SUV’s blijft stijgen, zelfs de 2020 Kia Sorento modellen. Het enige dat dit model “episch” maakt is zijn defecte aandrijflijn en defect elektrisch systeem.

  Porsche vs. Jaguar: Betrouwbaarheid

Is Sorento een goede auto?

Ja, de Sorento mid-size SUV is zeer goed. Het interieur van deze crossover werd volledig herwerkt voor het modeljaar 2021. Het beschikt over comfortabele zitplaatsen en een intuïtieve infotainment interface. De Sorento stuurt goed en rijdt comfortabel.

Wat is beter Toyota Highlander of Kia Sorento?

De Sorento heeft een iets hoger koppel en brengt het vermogen efficiënter over op zijn wielen dan de Toyota Highlander. Als u veel passagiers te vervoeren heeft, is de Toyota Highlander een betere keuze dan de Kia Sorento.

Heeft de Sorento een verwarmd stuur?

Ja, hij beschikt over een verwarmd stuurwiel. Het ruime interieur van de Sorento 2022 is standaard voorzien van een derde zitrij en biedt ruim plaats aan zeven personen. Tot de beschikbare functies voor de bestuurder behoren een verwarmd stuurwiel en een elektrisch verstelbare 14-weg bestuurdersstoel.

Wat is het verschil tussen de 2021 en 2022 Kia Sorento?

De 2022 Sorento en de 2021 Sorento hebben een aandrijflijn die respectievelijk 191 pk tot 281 pk levert. Een verschil is het PHEV-model, dat beschikbaar zal zijn in de 2022 Sorento line-up. De meeste Sorento-trims zullen komen met een nieuwe versie van Adaptive ALL-Wheel drive met Lock Mode.

Zal de 2022 Kia Sorento Hybrid AWD hebben?

De Kia Sorento Hybrid modellen worden geleverd met een 1.6L-liter hybride motor die tot 227 pk kan produceren, afhankelijk van het motortype. De 2022 Kia Sorento Hybrid is beschikbaar met zowel voorwiel- als vierwielaandrijving.

Heeft de 2022 Kia Sorento geventileerde stoelen?

Ja, de Sorento heeft geventileerde stoelen. Het ventilatiesysteem helpt uw passagiers koel te houden door lucht te laten circuleren via ventilatieopeningen in de hoofdsteunen.

Heeft de 2022 Kia Sorento geheugenzetels?

Ze krijgen standaard geheugenzetels. Deze stoelen passen zich automatisch aan op basis van de grootte van de passagier.

Wat concurreert er met de Kia Sorento?

  • Honda Pilot.
  • Toyota Highlander.
  • Nissan Pathfinder.
  • Dodge Durango.
  • Ford Explorer.
  • Subaru Ascent.
  • Volkswagen Atlas.
  • Mazda CX-9.
  Kia Soul betrouwbaarheid

Welke auto is beter dan de Kia Sorento?

De Ford Explorer is zijn belangrijkste concurrent, en hij komt in zowel gas-elektrische als benzine modellen. Er is ook drie-rij zitplaatsen beschikbaar. Echter, de Sorento deelt een platform en de vijf-zits Hyundai Santa Fe krijgt een nieuwe look, evenals een hybride versie in 2021.

Heeft de 2022 Kia Sorento een head-up display?

Ja, de 2022 Kia Sorento heeft een head-up display. Met deze functie kunnen bestuurders informatie zien zoals snelheidslimieten, navigatieaanwijzingen en andere belangrijke gegevens zonder dat ze hun ogen van de weg hoeven te halen.
De Sorento PHEV is visueel opvallend met zijn nieuwe 19-inch wielen en een oplaadpoort aan de rechterachterspatbord. De hogere versies hebben een panoramisch dak. Er zijn zeven zitplaatsen, waaronder twee captain’s chairs op de tweede rij. Alleen de SX heeft een 12,3-inch digitaal instrumentenpaneel met head-up display.

Wat is het verschil tussen de Sorento L en LX?

De LX-uitvoering heeft dezelfde uitrusting als de L-uitvoering, maar de LX-uitvoering heeft een geluidsreducerend windscherm, dakrails en twee extra USB-poorten. De LX-uitvoering kan, in tegenstelling tot de L, worden besteld met extra pakketten, zoals het Convenience Package.

Heeft de 2022 Kia Sorento een zonnedak?

Ja, panoramische zonnedaken zijn beschikbaar op de 2022 Sorento. Het is een van de weinige midsize SUV’s met deze optie. Beschikbare versies met een standaard panoramisch zonnedak zijn de S, EX, SX, en SX Prestige.

Heeft de Kia Sorento 7 zitplaatsen?

De Kia Sorento, een middelgrote crossover met standaard plaats voor maximaal zeven personen, maakt deel uit van de gezinsvriendelijke line-up van Kia.

Is de Kia Sportage groter dan de Sorento?

Nee, de Kia Sportage is kleiner dan de Sorento’s.

Heeft de Sorento verwarmde zetels?

Ja, verwarmde zetels behoren tot de standaarduitrusting van de Sorento.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts