Veel voorkomende problemen met de Kia Sorento

Kia Sorento

De Kia Sorento is een van de grootste middelgrote SUV’s op de markt. Bovendien wordt hij geleverd met veel uitzonderlijke standaard functies en heeft hij een comfortabel interieur. Echter, net als elke andere auto, komt de Kia Sorento ook met verschillende problemen. Maar wat zijn de veel voorkomende problemen met de Kia Sorento?

Veel voorkomende problemen met de Kia Sorento zijn motorstoring, vermogensverlies, defecte deurgrepen, schokken bij het schakelen, doorbranden van de koplampen, slechte krukaspoeliebout en een lawaaierige airconditioner. Merk op dat sommige problemen alleen voorkomen bij bepaalde Kia Sorento modeljaren.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Kia Sorento?

Motorstoring

Motorpech is een van de grootste problemen die gebruikers van de Kia Sorento tegenkomen. Motorpech komt vaak voor bij de Kia Sorento modeljaren 2011, 2016 en 2017. Dit probleem wordt normaal gesproken veroorzaakt door een falende koppakking.

De motor faalt omdat de defecte koppakking het water uit het koelsysteem laat mengen met de olie van de motor. Daardoor komt het in de radiator terecht, en wordt het water een vettige troep. Hoewel dit probleem kan worden verholpen, is het vrij kostbaar.

Defecte deurgrepen

Sommige autoproblemen kunnen ontmoedigend zijn en zich voordoen wanneer u ze het minst verwacht. Eén zo’n probleem is een defecte deurkruk. Als uw deurgrepen vastlopen of weigeren van buitenaf te openen, kunt u gefrustreerd raken, vooral als u haast hebt. Dit probleem komt vaak voor bij de Kia Sorento modellen van 2011.

Helaas heeft Kia de getroffen auto’s nooit teruggeroepen en hebben de kindersloten het probleem verergerd. Toch is dit probleem eenvoudig te verhelpen: uw monteur kan het defecte deurslotsysteem vervangen om het probleem te verhelpen.

  Is de Kia Sorento een goede auto?

Schokken tijdens het schakelen

Verschillende gebruikers van de Kia Sorento hebben gemeld dat hun auto schokt bij het schakelen. Helaas hebben Kia-dealers dit probleem gekoppeld aan een systeemreset, die niet altijd werkt. Als u dit probleem wilt verhelpen, moet u de transmissiebak door een professionele monteur laten vervangen.

Luidruchtige airconditioner

De meeste modeljaren van de Kia Sorento die tussen 2002 en 2009 zijn gemaakt, hadden aircocompressoren met defecte koppelingen. Als de koppeling doorbrandt of vastloopt, werkt de aircocompressor niet meer. Eén van de gebruikelijke tekenen van een slechte AC-koppeling is een hoge pieptoon bij het starten.

Bovendien, als de defecte koppeling vastloopt, zal de riem die het aandrijft normaal gesproken breken, en meer problemen kunnen zelfs komen. Dus, als u problemen heeft met de airco, is het belangrijk om ze op tijd te verhelpen, want ze kunnen kostbaar en omslachtig zijn.

Slechte krukaspoelie bout

Dit probleem trof de eerste generatie Kia Sorento modellen. Het betrof vooral Kia Sorento-modellen die tussen 2003 en 2006 werden gemaakt. De getroffen auto’s hadden slechte krukaspoeliebouten. De slechte bouten zijn degene die de poelie op zijn plaats houden.

Merk op dat de poelie en riem systemen van de auto houden de stuurbekrachtiging, dynamo, airconditioner en andere vitale systemen werken. Dus, als de poelie is aangetast, alle systemen die het ondersteunt zal niet functioneren als nodig is. Zorg ervoor dat dit probleem tijdig wordt verholpen om schade aan andere onderdelen te voorkomen.

Stroomverlies

Vermogensverlies is een ander probleem dat gebruikers van de Kia Sorento in het verleden hebben gemeld. Gebruikers hebben gemeld dat ze vermogen verliezen bij het accelereren en anderen hebben zwarte rook uit de uitlaat opgemerkt. Dit is een indicatie dat de intercoolerslangen in uw Kia Sorento slecht zijn en vervangen moeten worden.

  Is Kia Seltos een goede auto?

Uitgebrande koplampen

Een ander veel voorkomend probleem waar Kia Sorento gebruikers zich zorgen over moeten maken is het eerder dan verwacht doorbranden van koplampen. Dit probleem deed zich voor in de modeljaren 2002 tot 2009. Veel gebruikers klaagden dat de verlichting tekenen van verbranding vertoonde.

Helaas heeft Kia nooit een terugroepactie uitgegeven voor dit probleem. Dus als u merkt dat uw koplampen niet goed werken of doorbranden, moet u ze laten vervangen. Merk op dat koplampen vrij duur zijn.

FAQ

Is de Kia Sorento betrouwbaar?

Kia is als merk zeer betrouwbaar. De Kia Sorento is echter niet zo betrouwbaar, want hij heeft een iets bovengemiddelde betrouwbaarheidsscore. Volgens J.D. Power behaalde de Kia Sorento een score van 77 uit 100.

Is het duur om de Kia Sorento te onderhouden?

De Kia Sorento is veel goedkoper in onderhoud dan de meeste van zijn concurrenten. De eigenaar van de Kia Sorento zal ongeveer $7.953 moeten betalen om zijn auto 10 jaar lang te onderhouden. Dit is met 1.180 dollar iets lager dan bij zijn concurrenten. Toch moet de eigenaar ook klaar zijn voor een grote reparatie tijdens deze periode.

Wat is het meest betrouwbare modeljaar van de Kia Sorento?

Kia produceert de Kia Sorento sinds 2002. Niet alle modellen zijn echter betrouwbaar of onbetrouwbaar. Sommige modeljaren zijn betrouwbaarder dan andere. Als je de meest betrouwbare Kia Sorento modeljaren wilt, overweeg dan om gebruikte modeljaren 2020, 2021 en 2017 te nemen. Deze auto’s hebben minder problemen en zijn goedkoop in onderhoud.

  Veel voorkomende problemen met Kia Niro

Hoe lang gaat de Kia Sorento mee?

Kia maakt enkele van de meest betrouwbare auto’s op de markt. Met goed onderhoud en reparatie zou de Kia Sorento dus meer dan 200.000 mijl mee moeten gaan. Sommige gebruikers hebben zelfs meer dan 300.000 mijl gereden. Maar als u wilt dat uw auto zo lang meegaat, moet u ook goede rijgewoonten aanhouden.

Zal een Kia Sorento zijn waarde behouden?

Ja, de Kia Sorento behoudt zijn waarde beter dan de meeste van zijn rivalen. Zo zal de Kia Sorento na 5 jaar slechts 40% in waarde dalen. Dit betekent dat de auto na 5 jaar een uitstekende restwaarde van $ 24.281 heeft. Behalve dat de Kia Sorento zijn waarde behoudt, is hij goedkoop in onderhoud en heel betaalbaar om te verzekeren.

Slotgedachten

De Kia Sorento ziet er niet alleen strak en modern uit, maar is ook betrouwbaar, zuinig en heeft een verfijnd interieur. Maar net als elke andere auto, komt de Kia Sorento ook met problemen die geïnteresseerde kopers moeten weten. Dit zal hen helpen om de auto goed te onderhouden en de problemen te voorkomen voordat ze gebeuren.

Al met al is de Kia Sorento een leuke gezinsauto met een pittige turbomotor. Met goed onderhoud gaat deze auto lang mee.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts