Is Kia Seltos een goede auto?

Kia Seltos

De Kia Seltos is een van de nieuwste modellen van Kia. Net als andere Kia SUV’s is ook de Kia Seltos betrouwbaar, ruim, comfortabel en duurzaam. Maar is de Kia Seltos een goede auto?

Ja, de Kia Seltos is een goede auto. Dat komt omdat hij betrouwbaar, ruim, betaalbaar, krachtig, veilig en ruim is. Aan de andere kant kunnen sommige mensen hem onaangenaam vinden als ze op zoek zijn naar een grote, geavanceerde, snellere en luxueuze SUV.

Geschiedenis van Kia Seltos

Zoals eerder vermeld, is de Kia Seltos een van de nieuwste Kia SUV-modellen op de markt. Deze auto is vanaf 2019 tot op heden in productie geweest. Het eerste modeljaar was voor de markt in het Midden-Oosten, namelijk de 2020 Kia Seltos. Aan de andere kant is het eerste modeljaar voor de Noord-Amerikaanse markt de 2021 Kia Seltos.

De Kia Seltos is een subcompacte crossover SUV met drie varianten. Hij is groter dan de Kia Soul, Stonic en Sonet, maar behoorlijk kleiner dan de Kia Sportage. Naast de verschillende varianten biedt Kia ook verschillende motoren aan, waaronder de 1,4-liter Smartstream G1.4 T-GDi I4, 1,5-liter, 1,6-liter en 2,0-liter Nu MPi I4 motoren.

Kenmerken van Kia Seltos

Uiterlijk

De Kia Seltos heeft een elegant exterieur en een comfortabel interieur. Het exterieur is gedurfd, modern en heeft een gespierd design. Enkele opvallende uiterlijke kenmerken zijn de raadselachtige grille met tijgerneus, LED-projector 17-inch lichtmetalen velgen, chroomstrip, een geïntegreerde spoiler en dakrails.

Het interieur van de Kia Seltos is ook goed gemaakt met uitstekende materialen die het comfortabel en stijlvol maken. Enkele van de opvallende interieurkenmerken zijn het enorme 10,25-inch touch infotainment, een 7-inch digitaal display, kunstlederen bekleding, geventileerde stoelen vóór, een BOSE-geluidssysteem met 8 luidsprekers en een spraakgestuurd elektronisch schuifdak.

  Kia Stinger betrouwbaarheid

De Kia Seltos heeft een wielbasis van 102,8 tot 104,3 inch, een lengte van 169,9 tot 172,8 inch, een breedte van 70,9 inch en een hoogte van 63,0 tot 64,8 inch.

Prestaties

Als u op zoek bent naar een krachtige subcompacte SUV, is de Kia Seltos niet de beste optie. Toch presteert deze auto uitstekend in vergelijking met de meeste van zijn rivalen. De auto presteert anders, afhankelijk van de motoroptie die u kiest.

Zo wordt de 2023 Seltos S IVT FWD geleverd met een 2,0-liter lijnmotor die 146 pk en 132 lb-ft aan koppel levert. Maar als u de best presterende variant wilt, kunt u kiezen voor de 2023 Kia Seltos GTX Plus.

Comfort en laadruimte

De Kia Seltos is een zeer praktische auto, want hij biedt plaats aan vijf personen. Bovendien is het interieur ruim en comfortabel. Bovendien beschikt hij over een grote kofferbak met een totale ruimte van 26,6 kubieke meter, die kan worden vergroot tot 62,8 kubieke meter met de achterbank opgeklapt. Daarom is de Seltos een heerlijke SUV om lange afstanden mee af te leggen.

Veiligheid

Eén van de sterke punten van de Kia Seltos zijn de uitstekende veiligheidsvoorzieningen. Deze SUV is uitgerust met ABS & Driveline Traction Control, dodehoek botsing-vermijding-achter, lane keep assist systeem, collision mitigation en elektronische stabiliteitscontrole.

Brandstofefficiëntie

De Kia Seltos is een zeer efficiënte auto, met een EPA-waardering van 29 mpg in de stad, 35 mpg op de snelweg en een gecombineerde 31 mpg. De auto verbruikt dus niet veel brandstof zoals de meeste concurrenten.

Prijs

Als u op zoek bent naar een betrouwbare, praktische, efficiënte, comfortabele en betaalbare subcompacte crossover SUV, dan is de Kia Seltos een mooie optie. Afhankelijk van de variant die u kiest, betaalt u tussen de 24.000 en 28.000 dollar.

  Kia Sportage betrouwbaarheid

FAQ

Is het de moeite waard om de Kia Seltos te kopen?

Ja, de Kia Seltos is het kopen waard. Hij is namelijk betaalbaar, efficiënt, ruim, zeer geavanceerd, comfortabel en voorzien van veel veiligheidsvoorzieningen. Bovendien is deze auto betrouwbaar en praktisch. Bent u echter op zoek naar een luxueuze, grote en snelle SUV, dan is dit niet de auto voor u.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met Kia Seltos?

De Kia Seltos is een van de beste compacte crossover SUV’s op de markt. Hij is betaalbaar, efficiënt en praktisch. Toch heeft hij ook een aantal problemen waar geïnteresseerde kopers rekening mee moeten houden. Sommige van deze problemen zijn gekoppeld aan de motor, ophanging, transmissie en elektrisch systeem.

Als uw Kia Seltos een van de bovenstaande problemen ondervindt, moet u hem tijdig laten repareren om verdere schade en dure reparaties te vermijden.

Hoe snel is de Kia Seltos?

De Kia Seltos is een behoorlijk snelle auto. Hij heeft een topsnelheid van 125 mph. Bovendien heeft hij slechts 8,6 seconden nodig om van 0 tot 100 km/u te accelereren. Terwijl deze auto wordt geleverd met twee motoropties, wordt dit vermogen verwacht van beide motoren. Dit omvat de standaard 2.0-liter en 1.6-liter motoropties.

Wat is de hoge kilometerstand voor Kia Seltos?

Dit is een moeilijke vraag, want de Kia Seltos zijn nog niet zo lang op de markt. Maar als u de betrouwbaarheid van de Kia Seltos vergelijkt met die van andere vergelijkbare SUV’s van Kia, zoals de Kia Soul en de Kia Sportage, mag u verwachten dat hij een tijdje meegaat voordat er ernstige problemen ontstaan.

  Kia Rondo betrouwbaarheid

De hoge kilometerstand voor de Kia Seltos ligt dan ook rond de 120.000 mijl. Dat hangt ook af van het modeljaar en de variant.

Wat is de beste Kia Seltos-variant?

De beste Kia Seltos variant is de Kia Seltos GTX Plus. Het is de best verkochte variant omdat hij over de beste veiligheidsvoorzieningen beschikt. Het is ook een van de best verkochte Kia Seltos-varianten op de markt. Als u echter veel waar voor uw geld wilt, overweeg dan de Kia Seltos HTK.

De Kia Seltos HTK wordt geleverd met een krachtige motor, uitstekende ruimte achterin, een stille cabine, een grote kofferruimte en diverse nieuwste technologieën.

Conclusie

De Kia Seltos is een uitstekende auto voor mensen die op zoek zijn naar een mooie, compacte, efficiënte, ruime, betaalbare, praktische en betrouwbare compacte SUV. Maar zoals verwacht komt de Kia Seltos ook met enkele tegenvallers die tijdig kunnen worden aangepakt om dure reparaties op de lange termijn te voorkomen.

Over het geheel genomen is de Kia Seltos een betaalbare en betrouwbare auto. Het komt ook met de nieuwste technologie en het is een leuke familie auto als het heeft ruime cabine en laadruimte. Zorg er wel voor dat u hem goed onderhoudt, zodat hij lang meegaat en u beter van dienst kan zijn.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts