Kia Spectra betrouwbaarheid

De Koreaanse Kia Corporation, algemeen bekend als Kia, produceert auto’s vanuit Seoul, Zuid-Korea. Kia noemt het 2022. De Kia Spectra is een compacte auto geproduceerd door Kia Motors tussen 2000 en 2009. Hij volgde de Kia Sephia op en werd vervangen door de Kia Forte (op sommige markten ook bekend als Kia Cerato).

Overzicht

Standaard heeft de Spectra een 2,0-liter inlineviermotor die 138 pk en 136 Nm koppel levert. Op ons testcircuit had een Soul X-Line 8,3 seconden nodig om naar 100 km/u te rijden, maar in het normale verkeer voelt de motor niet ondergemotoriseerd aan.

Betrouwbaarheid

De Kia Spectra heeft een reputatie op het gebied van betrouwbaarheid, en met alleen basisonderhoud kan de auto meer dan 200.000 kilometer meegaan. Het onderhoud van de Spectra is eenvoudig, en omdat hij niet zoveel complicaties heeft als nieuwere auto’s en sommige luxemerken, kan hij door de meeste monteurs worden gerepareerd.

Veiligheid

De Spectra kreeg een zeer hoge score bij crashtests van de belangrijkste veiligheidsgroep voor auto’s in de Verenigde Staten, de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA). Kia’s compacte auto kreeg 4 van de maximaal 5 sterren voor zijn prestaties bij frontale botsingen nadat de auto de strenge NCAP onderging.

Doorverkoopwaarde

De restwaarde is afhankelijk van de tijd en de staat van het voertuig. De Kia Spectra kan tot 24% in waarde dalen. De kosten van het bezit kunnen variëren naargelang het voertuig, de bestuurder en de locatie. Deze kosten omvatten Afschrijving en Verzekering, Premie Lening Rente, Brandstof kosten.

  Jaguar XF Sportbrake Betrouwbaarheid

Onderhoud en reparatie

Het is niet duur om Kia Spectra auto-onderdelen te kopen, vooral bij autorecyclers die gebruikte Kia Spectra onderdelen verkopen. Performance Kia Spectra onderdelen kunnen het rijgedrag en de prestaties van het voertuig ook verbeteren. Een gemiddelde kostprijs van $268 wordt geschat voor het onderhoud en de reparatie van een Kia Spectra.

FAQ

Is de Kia Spectra een auto met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving?

De Kia Spectra is een voorwielaangedreven auto.

Hoeveel zitplaatsen heeft de Kia Spectra?

De Kia Spectra is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA Classificatie voor deze auto is: Midsize

Hoeveel pk heeft een Kia Spectra en heeft hij een turbo?

De Kia Spectra heeft 138 pk en 136 lb-ft koppel. De motor is een Gas I4 met een cilinderinhoud van 2.0L

Hoe groot is de kofferbak van de Kia Spectra?

12.2 Cubic Feet ( 0,345 m3 )

Hoeveel bodemvrijheid heeft de Kia Spectra?

6.3 inches ( 16 cm )

Welk type wielen heeft hij?

Kia Spectra heeft 16 x -TBD- inch aluminium voorwielen en 16 x -TBD- inch aluminium achterwielen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts