Hyundai Tucson vs Kia Sportage – Wat is beter?

Is de Hyundai Tucson een goede auto?

Zowel de Hyundai Tucson als de Kia Sportage behoren momenteel tot de populairste compacte tot middelgrote SUV’s op de markt. Ook al zijn ze gebaseerd op vrijwel dezelfde basis, ze zien er toch radicaal anders uit. Dus, Hyundai Tucson vs Kia Sportage – Wat is beter?

Beginnend met de motoren, beide zijn echt vergelijkbaar, wat betekent dat vermogen, brandstofefficiëntie en verfijning bijna identiek zijn. Qua design kwam Hyundai met de nieuwe Tucson voor het modeljaar 2022, terwijl Kia onlangs de Sportage opnieuw ontwierp. Het interieurontwerp is ook echt modern bij beide, wat betekent dat dit een moeilijke beslissing wordt.

Wat betrouwbaarheid betreft, slagen deze twee SUV’s erin een vrij probleemloze ervaring te bieden, maar we zullen moeten afwachten voordat we ze op lange termijn kunnen beoordelen. Als het gaat om de rijervaring, krijg je vrijwel dezelfde ervaring met de twee. Beide zijn leverbaar met AWD, wat betekent dat ze zonder problemen het hele jaar door gebruikt kunnen worden.

Qua waarde is er slechts een paar honderd dollar verschil als het gaat om de vanafprijs, maar de Kia zou zijn waarde iets beter moeten kunnen behouden omdat het een gloednieuwe auto is. Praktisch gezien biedt de Tucson een iets grotere kofferbak, terwijl de binnenruimte hetzelfde is.

Hyundai Tucson

De nieuwe Hyundai Tucson werd vorig jaar onthuld, wat betekent dat het nog steeds een echt frisse auto is. Je kunt kiezen tussen een 1.6L 4-cilinder benzinemotor met 150pk of een hybride 1.6L 4-cilinder die het vermogen opvoert tot respectievelijk 230pk of 265pk. Alle Amerikaanse modellen worden geleverd met een automatische versnellingsbak, terwijl bepaalde markten (EU) zowel de handgeschakelde als de automatische versnellingsbak krijgen. De brandstofefficiëntie bedraagt 29 MPG.

  Veel voorkomende problemen met de Hyundai ix20

Qua design wijkt de Tucson enorm af van het vorige model omdat Hyundai eindelijk aantrekkelijke auto’s begint te maken. Door het relatief ronde uiterlijk met ruitvormige vouwen lijkt de Tucson uit steen gehouwen. Het interieur ziet er ook erg mooi uit dankzij sfeerverlichting en een 10,25-inch scherm.

De rijervaring is niets bijzonders, wat betekent dat de Tucson is ontworpen voor gebruiksgemak en comfort. De betrouwbaarheid is uitstekend, want de Tucson slaagt erin een van de meest betrouwbare auto’s in dit segment te zijn. De vanafprijs is vastgesteld op 27.000 dollar, wat echt een goede waarde vertegenwoordigt. De praktische bruikbaarheid is echt goed voor dit segment, wat betekent dat de Tucson geen gebrek aan ruimte heeft.

Kia Sportage

De Kia Sportage is een iets nieuwere auto dan de Tucson, maar deze twee zijn in zijn geheel vergelijkbaar. Als het gaat om motoren, krijgt de Kia Sportage dezelfde 1.6L 4-cilinder motor met 150pk als het standaard benzinemodel en de 1.6L 4-cilinder hybride die respectievelijk 230pk of 265pk biedt. Daarmee is de aandrijflijn exact gelijk aan die van de Tucson. De MPG wordt echter geschat op 28MPG.

Qua design ziet de Sportage er inderdaad nog futuristischer en moderner uit dankzij een buitenaards aandoende voorkant. Ook het interieur is echt modern en mooi ingedeeld met een vergelijkbaar groter 12,3-inch instrumentenpaneel. Het interieur is ook voorzien van alle moderne snufjes zoals sfeerverlichting en een heleboel andere geweldige functies.

  Veel voorkomende problemen met de Hyundai i10

De betrouwbaarheid zou vrijwel hetzelfde moeten zijn als bij de Tucson, omdat deze twee motoren dezelfde zijn. De vanafprijs is slechts een paar honderd dollar meer dan de Tucson voor het instapmodel. De praktische bruikbaarheid is hetzelfde als bij de Tucson.

Verdict – Het is een gelijkspel

Met auto’s die zo op elkaar lijken als deze twee, is het echt moeilijk om een winnaar aan te wijzen. Er zijn echter enkele verschillen tussen de twee die het verschil kunnen maken. Allereerst ziet de Kia Sportage er van buiten wel beter uit, want hij oogt wat gedurfder en boxier, wat voor de meeste mensen de favoriete SUV-designtaal is.

Het interieur is echter iets interessanter bij de Tucson, omdat het er authentieker uitziet. De instapmodellen met 1.6 l liggen slechts een paar honderd dollar uit elkaar. De hybride Sportage kost echter 2.000 tot 3.000 dollar minder dan de Tucson en dat is een aanzienlijke besparing.

Al met al moet u voor de Sportage gaan als u een iets futuristischer ontwerp en een iets nieuwere auto wilt. De Tucson is als hybride iets duurder, maar hij is marginaal efficiënter en heeft een iets grotere kofferruimte.

Hoe je het ook bekijkt, deze twee zijn vrijwel identiek. Daarom is het vrijwel onmogelijk om hier een winnaar aan te wijzen. Het komt erop neer hoe u deze twee qua design ziet, want verder is alles vrijwel hetzelfde.

FAQ Sectie

Hoeveel kost het om de Hyundai Tucson of de Kia Sportage te leasen?

De uiteindelijke leasekosten zijn afhankelijk van talloze factoren, waardoor ze niet echt 100% correct kunnen worden opgegeven. Een paar leasemaatschappijen hebben echter prijzen voor beide vrijgegeven en het lijkt erop dat de Kia Sportage ongeveer 265 tot 270 dollar per maand kost voor 36 maanden, terwijl de Tucson 10 tot 15 dollar per maand minder kost.

  Kia Stinger betrouwbaarheid

Dit geeft volgens mij aan hoe identiek deze twee zijn. De Kia lijkt mij de meest begeerlijke auto, maar ze zijn zo vergelijkbaar dat u hier geen verkeerde beslissing kunt nemen.

Zijn de Kia Sportage en Hyundai Tucson luxe SUV’s?

Wel, hoewel merken als Hyundai en Kia erin slagen om heel dicht in de buurt te komen van echte luxemerken, zijn deze twee geen luxe SUV’s. U kunt een heleboel 21e-eeuwse high-end technologie met beide, maar het duurt veel meer voor een SUV te zijn een echte luxe SUV.

Als zodanig kunnen we deze twee zien als een brug tussen betaalbare familie SUV’s en premium luxe SUV’s. Echte luxe SUV’s zijn duurder, krachtiger, comfortabeler en voller met technologie.

Zijn de Kia Sportage en de Hyundai Tucson hetzelfde?

Hyundai en Kia delen een heleboel onderdelen van elkaar, wat betekent dat de Sportage en de Tucson inderdaad hetzelfde zijn. Identieke motoren, transmissies, aandrijflijnen en vele andere onderdelen maken van deze SUV’s twee kanten van dezelfde medaille.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts